LIFESTYLE VALOKUVAUS / PHOTOGRAPHING

10 HAAVETTA TULEVAAN TALVEEN [#BLOGIHAASTE]


Maan peityttyä vihdoin kevyeen valkoiseen harsoon, voi hyvillä mielin antaa ajatuksen harhailla jo tulevaan talveen.


…Kuten jokaisen sadonkorjuun jälkeen, olen jälleen kerran aivan kypsä koko puutarhaan ja odotan vain, että lumi sataa ja piilottaa kaikki tekemättömät työt alleen…! Pahin painajaiseni onkin lumeton talvi, jolloin läpi talvikuukausien katselen ikkunasta kääntämättä jäänyttä kasvimaata ja kasvihuoneen kulmalle unohtuneita kukkaruukkuja, jotka ikävästi muistuttavat hommien jääneen kesken, eikä kotipuutarhurin lepokausi pääse kunnolla lainkaan käyntiin…


Näissä mietteissä törmäsin blogeja selatessa tähän 10 haavetta tulevaan talveen -haasteeseen ja pysähdyin pohtimaan, mitä tältä hitaasti valkeaan taittuvalta vuodenajalta odotan.


Osallistuin muuten vastaavaan haasteeseen aikoinaan toukokuussa 2021:
10 HAAVETTA TULEVALLE KESÄLLE [#BLOGIHAASTE]


Mitä haaveita minulla on tulevaan talveen?


1. TOIVON RUNSASLUMISTA TALVEA – SELLAISTA OMAN LAPSUUDEN KALTAISTA2. TAISIN VIIMEKSI EHTIÄ HIIHTÄMÄÄN ENNEN NEIDIN SYNTYMÄÄ TALVELLA 2020-2021, MUTTA LUISTELEMAAN EN OLE EHTINYT PARIIN VUOTEEN. TOIVOISINKIN SIIS AIKAA TALVIURHEILUN PARISSA.


…Ja uusia luistimia; yläkouluaikaiset kaunoluistimeni menivät lopulta rikki, oltuaan käytössä yli kaksikymmentä vuotta…3. VIIME HIIHTOLOMALLA OLI ILO SEURATA POIKIEN RIEMUA LASKETTELURINTEESSÄ, JOTEN TOIVEISSA JATKAA TUOTA YHTEISTÄ HARRASTUSTA JA TEHDÄ PÄIVÄRETKIÄ LAUTAILEMAAN ETELÄ-SUOMEN RINTEISIIN.4. TOIVELISTALLA ON MYÖS TO DO -LISTALLE KERÄÄMIENI NEULETÖIDEN TOTEUTTAMINEN, SEKÄ KAIKKIEN KESKENERÄISTEN VILLAPAITOJEN JA -SUKKIEN VALMIIKSI SAAMINEN…5. TALVI ON AIKAA LEVOLLE: TARPEELLISTA AKKUJEN LATAAMISTA YHDEN KASVUKAUDEN PÄÄTTYMISEN JA TOISEN KASVUKAUDEN ALKAMISEN VÄLISSÄ. PIMEÄT ILLAT MYÖS ANTAVAT ARMOA JA SUORASTAAN KEHOITTAVAT KÄPERTYMÄÄN VILTIN ALLE LEPÄÄMÄÄN.6. NÄIN MARRASKUUSSA, KUN KASVIMAA EI OLE VIELÄ PEITTYNYT KAIKEN KÄTKEVÄÄN LUMIVAIPPAAN, ON VIELÄ LIIAN AIKAISTA INNOSTUA KEVÄÄN TULEVASTA KASVUKAUDESTA. TOIVONKIN, ETTÄ TALVEN TAITTUESSA KEVÄÄN PUOLELLE JA PÄIVIEN VÄHITELLEN PIDETESSÄ TAAS LÖYDÄN PIRSKAHTELEVAN ILON KYLVÖJEN SUUNNITTELUUN JA ESIKASVATUKSEN ALOITTAMISEEN.7. LÄPI TALVEN AAMUISIN HERÄÄMME PIMEÄÄN JA ILTAPÄIVISIN TYÖPÄIVÄ PÄÄTTYY PIMEÄÄN. TOIVON RUNSAASTI PIENIÄ HETKIÄ PÄIVISIN, JOLLOIN EHTISIN NAUTTIA TALVESTA MYÖS VALOISAAN AIKAAN – EDES PIENTEN KÄVELYRETKIEN MERKEISSÄ KYLÄNRAITILLA LOUNASTAUKOJEN AIKANA.8. KAIPAISIN AIKAA HITAISIIN KÄVELYRETKIIN VIIKONLOPPUISIN KAMERAN KANSSA… EHKÄ TAAS VALOKUVAUSRETKI – TAI VAIKKA PARI – VANHIMMAN POJAN KANSSA JONNEKIN LÄHIKAUPUNKIIN…?9. TUNTUU, ETTÄ AIVAN LIIAN HARVOIN ON AIKAA TÄLLÄ HETKELLÄ TÄSSÄ ARJEN KIIREESSÄ PYSÄHTYÄ ASKARTELEMAAN TAI SYVENTYMÄÄN TUUNAUSPROJEKTEIHIN. HAAVEISSA AINAKIN KRANSSIEN SOLMIMISTA HAVUISTA JA JOULUISIEN ASETELMIEN RAKENTELUA.10. HAAVEILEN LUKUISISTA YSTÄVIEN TÄYTTEISISTÄ HETKISTÄ HERKUTELLEN; TALVISISTA VOHVELI-ILLOISTA, LETTUKESTEISTÄ, PIKKUJOULUN JUHLINNASTA HERKKUPÖYDÄN ÄÄREEN KERÄÄNTYNEENÄ, KUUMISTA GLÖGEISTÄ JA KORISTELLUISTA PIPARKAKUISTA. ELI TOIVON LAATUAIKAA LÄHEISTEN KANSSA, ILMAN KIIREITÄ, PYSÄHTYEN KATETUN PÖYDÄN ÄÄREEN KERA MUKSUJEN.+1 Extra:


TAHTOISIN TÄNÄ TALVENA TEHDÄ JOTAIN REPÄISEVÄÄ! TÄNÄ SYKSYNÄ YLITIN ITSENI OSALLISTUMALLA POIKKEUKSELLISEEN VALOKUVAUKSEEN KUVATTAVAN ROOLISSA, JA TAHTOISINKIN NYT JATKAA MUKAVUUSALUEELTA POISTUMISTA JOLLAIN TALVISELLA TEMPAUKSELLA.


…Avanto ei ole vaihtoehto…!Ei siis elämää mullistavia haaveita tälläkään kertaa, vaan toteutettavissa olevia unelmia laatuajasta perheen kanssa – panostusta pieniin irtiottoihin ja hauskaa puuhastelua niin yksin kuin yhdessäkin.


Mitä talvisia valokuvauskohteita voisi löytää Mäntsälästä tai sen ympäriltä max ~100km säteellä?

Vinkkejä otetaan ilolla vastaan!


…Haaveissa ainakin viettää talvinen päivä vanhimman pojan kanssa Helsingissä ja piipahtaa talvipuutarhassa harjoittelemassa kasvien kuvaamista. Myös arkkitehtuuriset kohteet kiinnostavat, kuten Hotel Rantapuisto Vuosaaressa, jota kävin valokuvaamassa 2017.


Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *