DIY

DIY – PAPERITÄHDET KIRJAILUIN

Marraskuu lähestyy vauhdikkaasti ja näin ollen on myös lupa aloittaa talviset – jos ei vielä jouluiset – askartelut!

 

Voi miten monta ideaa odotteleekaan toteutustaan näin joulun alla…!

 

Päätin aloittaa tällä todella helpolla paperitähdellä, sillä kodissamme pyörii uusiokäyttöä odottamassa monenlaista paperikassia ja pakkauspaperien palasia, jotka ovat loistavaa materiaalia monenlaisiin tuunausprojekteihin. Mitään ei siis koskaan kannata hävittää, ennen kuin olet antanut sille mahdollisuuden uuteen elämään.

 

 

Tähden valmistukseen ei kulunut kovinkaan paljoa aikaa – näiden kahden tähden valmistamiseen (valokuvaamisineen blogia varten) alle tunti. Muutaman kun tekee, löytää tähänkin puuhaan rytmin ja rutiinin, jolloin tähtiä valmistuu kuin liukuhihnalta!

Tämä on myös oiva askarteluidea toteuttaa lasten kanssa – ja langalla reunojen työstämiseen sijaan voi käyttää vaikka kaunista teippiä!

 

…Oi, taidan itsekin vielä askarrella sarjan tähtiä vanhoista kirjojen sivuista ja kantata reunat vaikka ohuella pitsinauhalla…

 

Mutta, jotta pääset helposti alkuun tähtien kanssa, tein sinulle yksinkertaiset ohjeet valokuvin, kuinka nämä langalla parsitut tähdet olen askarrellut.

 

 

Kierrätetyt paperitähdet

 

 

(Kuva 1.)

 • Piirrä tai tulosta netistä (Googlen kuvahaku, vinkvink) haluamasi kokoinen tähti paksummalle paperille / pahville muotiksi (kuvassa valkoinen tähti).
 • Piirrä muotin avulla haluamaasi materiaaliin (paperipussi, pakkauspaperi, kartonki, sanomalehti, kirjan sivu…) tähden kuva ja leikkaa irti. Tarvitset tällaisia tähtiä 2 kpl.

 

Kuva 1.

 

(Kuva 2.)

 • Aseta toinen tähdistä sivummalle odottamaan ja toteuta nämä koristelua koskevat vaiheet ainoastaan toiseen leikkaamistasi tähdistä.
 • Piirrän lyijykynällä viivoittimen avulla viiva tähden sakarasta alaspäin vastakkaiseen reunaan.
 • Toista jokaisen sakaran kohdalla, mutta voit lopettaa piirtämisen jo viivojen risteyskohtaan (tähden keskipiste).

 


Kuva 2.

 

(Kuva 3.)

 • Merkitse jokaiseen sakaraa kohti menevään viivaan kolme pistettä: Ensimmäinen 1cm päähän keskipisteestä, seuraava 1cm päähän ensimmäisestä pisteestä ja kolmas piste 1,5cm päähän keskimmäisestä pisteestä.
 • Pyyhkiä kumilla pois kolmannen pisteen jälkeen sakaraa kohti menevä viiva, sekä kaikista sakaroista lähteneistä viivoista pisimmän (keskipisteen ylittäneen) viivan loppuosa. Jäljelle tulisi jäädä viisi viivaa keskipisteestä sakaroita kohti ja jokaisessa nämä kolme pistettä merkittyinä.

 


Kuva 4.

 

(Kuva 5.)

 • Piirrä alla olevan valokuvan mukaisesti hahmotelma tähden sisälle parsittavan hiutaleen sakaroista. Itse tein keskipistettä lähimpänä olevista sakaroista hieman lyhyemmät ja keskimmäisestä pisteestä lähteväistä sakaroista pidemmät, ~1 cm pituiset. Piirrä hiutaleen sakarat jokaiselle kärkiä kohti menevälle viivalle.

 

 

Kuva 5.

 

(Kuva 6.)

 • Pistele parsimista helpottamaan valmiit reiät neulalla läpi jokaiselle viivalle piirretyn kolmen pisteen, sekä hiutaleitten sakaroiden kärkipisteiden.

 

 

Kuva 6.

 

(Kuva 7.)

 • Sitten vain parsimaan! Käytin itse työssä valkoista puuvillalankaa, jota oli jäänyt lankakoriin tähteeksi eräästä toisesta projektista.
 • Toiset paperit (kuten tässä käyttämäni pakkauspaperi) kestää harsimista hieman paremmin, mutta ohuempien materiaalien, kuten vaikka vanhojen kirjojen sivujen kanssa tulee olla varovainen – liian kireälle vedetty lanka voi mm. leikata paperia ja rikkoa työn.

 

 

Kuva 7.

 

(Kuva 8.)

 • Kun hiutalekuvio (tai mikä tahansa itse valitsemasi kuviointi!) on valmis, aseta kuvioitu tähti ja sivummalla odotellut toinen tähti vastakkain. Tarkista, että ns. nurjat puolet ovat vastakkain, jos käyttämäsi paperin pinnoissa on eri puolilla eroa.
 • Rei’itä (tähdet vastakkain) neulalla läpi reiät parsimista varten, ~0,5cm etäisyydeltä reunoista.
 • Parsi reunat yhteen yhtä sakaraa vaille valmiiksi.

 


Kuva 8.

 

(Kuva 9.)

 • Kun enää yksi sakara on parsimatta, täytä tähti KEVYESTI ja VAROVASTI auki olevan sakaran kautta. Voit käyttää pumpulia, kangaspalasia, vessa- tai talouspaperia, jne.
 • Kun tähti on mielestäsi sopivan pullea ja tasaisesti täytetty, parsi kiinni viimeinenkin  sakara.

 


Kuva 9.

 

(Kuva 10.)

 • Jäljellä olevalla langalla solmi tähden nurjalle puolelle ripustuslenkki ja päättele lanka siististi.

 

 

Kuva 10.

 

 

Valmis!

 

 

 

Ensimmäiset talviset koristeet siis nostettu tupaan – jos tasoilla jo useampanakin iltana poltettuja kynttilöitä ei lasketa.

Nämä sopivat kauniisti vaikka joulukuusenkoristeiksi, tai tähdellä voi viimeistellä vaikka joululahjapaketin! Soveltuvat myös kauniiksi kotiin viemisiksi (pikku)jouluvieraille osana juhlakattausta.

 

Mitä muita käyttötapoja keksisit?

 

// Here are the instructions how to make this quite simple but beautiful paper start with handmade embroidery stitchings. How you’d use these starts?

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *