JÄRJESTYSIDEAT SISUSTUS / INTERIOR

ILMAVA TUNNELMA KEITTIÖÖN STRING -HYLLYILLÄ

Joskus joidenkin unelmien toteuttaminen vie vuosia, mutta miten mahtavalle määränpään tavoittaminen lopulta sitten tuntuukaan!


Tällä kertaa onnen ja ilon tunteita on tuottanut

nyt muutaman viikon ajan keittiön uudet avohyllyt!


Kun muutimme Villa Kotirantaan 4,5 vuotta sitten (miten aika tuntuu vain kiihdyttävän tahtiaan!!), asensimme keittiön ikkunaseinälle tason ylle vanhasta kodistamme mukaan otetut hyllyt, jotka mies oli hartaasta pyynnöstäni vanhoista laudoista rakentanut.


Ja nehän istuivat vanhan puuverstaan tunnelmaan
takorautaisine kannakkeineen todella kauniisti!


Sitten vuosien mittaan arjen käytössä hyllyistä alkoi tulla esiin ei-niin-käytännöllisiä puolia: pölyä oli hankalaa puhdistaa pois karheasta puupinnasta, hyllytason olivat hieman kuperat, joten tavaroita joutui hieman asettelemaan putoamisen estämiseksi – ja yleisilme alkoi tuntua muutoin niin valoisassa tilassa hieman tunkkaiselle.

Maaliskuu 2020

Alla olevasta linkistä pääset katsomaan enemmän valokuvia keittiömme aiemmasta ilmeestä:

KEVÄISTÄ RAKASTUMISEN HUUMAA – KOHTEENA OMA KOTI!


Ehdin jo parin vuoden ajan haaveilla kevyemmistä, ilmavista ja tehokkaammin käytettävämmistä String -avohyllyistä, kunnes vihdoin saavutin pisteen, että googlasin eri myyjiä ja päädyin tilaamaan hyllyt kotiin Rum21 -verkkokaupasta.


Pohdin hetken kokonaan valkoisia hyllyjä, mutta päädyin lopulta hieman pehmeämpään saarniin – mikä osoittautui kyllä nappivalinnaksi tähän meidän tupaan!


Hyllysyvyys on 15cm, jotka on itse asiassa sama kuin vanhoissakin hyllyissämme, mutta koska vanhat lautahyllyt olivat kuperat, ei koko syvyyttä voinut käyttää tehokkaasti. Ja toisaalta taas vanhojen hyllyjen kannakkeet olivat malliltaan sellaiset, että ne työnsivät hyllylevyt toista senttiä irti seivästä (seinän ja hyllyjen välissä oli rako), joten hyllyt vaikuttivat huomattavasti leveämmille ja raskaammille.


Kahdesta String-hyllystä suunnittelin kolmen hyllykön kokonaisuuden,
joka tehokkaasti pitää sisällään runsaan määrän arjen käytössä olevia esineitä ja astioita.


Kävin hyllyjen uusimisen yhteydessä myös läpi esillä pidettyjä tavaroita ja karsin kaappeihin ne esineet, jotka eivät olleet juurikaan käytössä. Nyt hyllyille mahtuu mm. arjen suosikkikahvikupit, jotka vihdoin sain nostettua arvoisalleen paikalle esiin astiakaapista, ’salaattibaarin’ siemenet ja pähkinät lasipurkeissaan, jotka aiemmin valtasivat tilaa saarekkeen päältä, sekä tasoilla pinottuina pidetyt teepussit sekä kahvipavut ja -kapselit rasioineen. Jopa kissanruokapussit sujahtivat piiloon puiseen laatikkoon, joka nousi hyllylle suoraan kissan ruokapaikan yläpuolelle.


Aiemmin avohyllyllä rivissä olleet vitamiinipurkitkin saivat kodikseen Jyskin pienen INFINITY -muovilaatikon, jossa ne ovat kauniisti piilossa esillä. Ja mikä tärkeintä – helposti saatavilla, helposti käytettävissä ja helposti takaisin laitettavissa!


Teepussit olivat jo aiemmin saaneet ilmatiiviit Orthexin GastroMax 0,8l muovirasiat, jotka on tarkoitettu ruoansäilytykseen. Vastaavissa purkeissa säilytämme myös pienen neidin erilaiset naksut ja muut pikkunaposteltavat, jotka on muuten helppo napata vaikka hoitolaukkuun matkalle mukaan, sillä kannet ovat todella tiiviit ja rasioissa naksut eivät murene!


Rakastan myös vanhoja lasisia säilytyspurkkeja – en koskaan ehkä voisi niistä täysin luopua ja siirtyä muovisiin – ja niihin sujahtaa meillä myslit, pastat ja riisit. Itse asiassa keittiön kuiva-ainekaapissa kaikki ruoka-aineet ovat lähtökohtaisesti pakattuna noihin patenttikansilla varustettuihin, ilmatiiviisiin säilöntäpurkkeihin.


…Kammoan yli kaiken erilaisia ’kuiva-aineöttiäisiä’ (kylmät väreet menee jo kirjoittaessa), joten en voisi kuvitella säilyttäväni kuiva-aineita niiden omissa paperi-/pahvipakkauksissaan avaamisen jälkeen…!


Ai ettien että, kun nyt kelpaa – mikä ihana uusi tunnelma keittiössä onkaan!


Viikonloppuaamuisin laitetaan radio soimaan ja keitellään kahvikupposet – aika usein edelleen jään kahvin valmistumista odotellessa nojaamaan saarekkeen reunaan ja katselen tätä päivittynyttä seinää.


Kannatti haaveilla ja suunnitella pidempikin tovi, sillä kun aika oli oikea, oli helppoa tehdä päätös ja tarttua toimeen!


….Nyt voin sitten keskittyä haaveilemaan olohuoneen uudesta sohvasta ja kiinteästä kaapistosta, joka korvaisi tuvan eriparilipastot ja vitriinikaapit…


Kevät – ihmisen parasta pesänrakennusaikaa!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *