LIFESTYLE SISUSTUS / INTERIOR

Joululahjaksi miehelleni parempaa kahvia: Wilfa Svart Aroma kahvimylly


Kaikki te, jotka olette Instagramissa arkeamme seuranneet, olette varmasti pistäneet merkille, että tässä tuvassa asustaa kaksi kahvin suurkuluttajaa!

Kahvinkeitin porisee aamulla ensimmäisen kerran jo 4:45, konttorilla palaverista toiseen kädessä kulkee kahvikuppi, joka täyttyy tasaisesti aina kahvikoneen ohi kiitäessä ja päivän päätteeksi kotosalla nautitaan vielä iltakahvit – joskus jopa lasten vasta mentyä nukkumaan.

Täytyyhän nyt jotain paheita ihmisellä olla, ettei elo ankeaksi mene, ja minulla ne ovat suklaa ja kahvi! Kummastakaan en osaisi luopua – ainakaan ilman itku-potku-raivareita…


Muutama vuosi sitten mies osti meille yhteiseksi joululahjaksi pitkään haaveillun Moccamaster -kahvinkeittimen. Tänä jouluna ajattelin viedä kahvinautiskelun yhtä askelta pidemmälle ja autoin joulupukkia lahja-askareissa kipaisemalla Lahdesta pukinkonttiin Wilfa Svart Aroma -kahvimyllyn.

Päädyin lukuisista vaihtoehdoista juuri Wilfaan moniin arvosteluihin ja käyttäjäkokemuksiin tutustumalla. Koska olemme vasta keltanokkia tässä papukahvien hifistelyssä, Wilfa vaikutti hintalaatusuhteeltaan juuri sopivalle ’harrastuksen’ aloittamiseen.


Kahvimyllyn mukaan pakettiin kääräisin myös ensimmäiset kahvipavutkin, jotta pääsisimme heti joulun pyhinä harjoittelemaan koneen käyttämistä.

Yksi ensimmäisistä kahvilaaduista oli tämä Pauligin Presidentti -kahvi; riittävän tuttu ja turvallinen, jotta epäileväisesti kahvimyllyä tutkinut mies innostui kokeilemaan – ja jäi saman tien koukkuun!

Kuulemma nappiin meni tämä joululahja!

….Mies vietti joulun pyhinä aikaa lueskellen netistä niin ollen käyttäjäkokemuksia ja löysi jonkun verkkokaupankin, josta ilmeisesti olemme tulossa tilaamaan erilaisia papuja.Ensi alkuun mietitytti, tuleeko arkena myllyä käytettyä vai jääkö se puhtaasti hitaiden viikonloppuaamujen tunnelmointiin. Muutaman kokeilukerran jälkeen mies löysi juuri meidän makuumme sopivan jauhatuksen säädöt koneeseen kohdalleen – kone surisee keittiössämme nyt useita kertoja päivässä!

Tämän kahvimyllyn käyttöhän on maailman yksinkertaisinta; pavut myllyn yläosassa sijaitsevaan säiliöön (kuva yllä), painetaan Grind -nappia ja odotetaan hetki (meidän säädöillä ~25s), kun mylly jauhaa murskaalla (huom: Wilfan terä ei leikkaa papuja) pavut myllyn alaosan irroitettavaan säiliöön (kuvat alla).Parasta kahvia saa kuulemma valkoisten suodatinpussien avulla (materiaali ohuempaa kuin ruskeissa), joten nyt meidänkin kaapissa on ruskeiden kupeessa paketillinen valkoisia pusseja. Pitääkö paikkansa ja mihin tuo väite perustuu, siitä tiedä en, sillä googlaamalla en perusteluja löytänyt tuon happivalkaistun pussin paremmuudelle.

Meillä kahvinkeittimeen kaadetaan K Y L M Ä vesi aina erillisellä vesikannulla, ei koskaan kahvinkeittimen omalla pannulla. Tämä tapa onkin varmasti jo tuttu suurimmassa osassa kotitalouksista, mutta jos et vielä tiennyt, niin tällä keinoin vältetään kannuun jääneiden kahvinjämien ja rasvan kulkeutuminen keittimen vesijärjestelmään.


Ihan vain näitä kuvia katsellessa alkoi taas tehdä mieli kupillista kuumaa…

Wilfan tuotevalikoimaan tutustuessa olen alkanut haaveilla myös uudesta kahvinkeittimestä… Wilfa Svart Precision -keitin irrotettavalla vesisäiliöllä ja uuttoajan säädöllä olisi unelma, mutta niin pihi ja järkevä olen, etten raaski uutta kahvinkeitintä ostaa, kun Moccamasterkin on vielä parhaassa terässä.

…Ehkä sen sijaan ostan vihdoin nuotiopannun, jotta pääsemme kesähuoneen joku vuosi valmistuttua keittämään pannukahveja kesähuoneen puuliedellä…


Oletko sinä ihastunut jauhamaan omat kahvipavut? Mikä on sinun suosikkikahvisi?

Täällä Presidentti -pussukan pohja paistaa jo ja suosituksia herkullisista kahveista otetaan ilolla vastaan!

// I’m a coffee addict, I admit! This past Christmas I got for my hubby this Wilfa Svart Aroma -coffee grinder – and we L O V E it!

Saatat myös pitää...

7 kommentti

 1. Heidi says:

  Itsekin kahvihifistelijänä ja suurkuluttajana kiinnostaisi tietää tuo nettisivusto josta meinaatte papuja tilata?

  1. Hei, palaan tähän pikemmiten, kun ehdin miehen kanssa istahtaa koneen ääreen noita nettisivustoja katsomaan – lupaan ehdottomasti laittaa linkit jakoon! Itse päätin käydä kurkkaamassa ensi viikolla työpaikan vieressä olevan Ruohonjuuri -liikkeen kahvivalikoiman (https://www.ruohonjuuri.fi/ruoka/juomat/kahvit) ja tehdä retken Helsingin Kalliossa sijaitsevaan Ekolo -kauppaan (ekolo.fi).

 2. Emmi says:

  Mun lempparikahvi on Inkapaahtimon Peru tunki organic, ihan älyttömän hyvää kahvia! Myös saman paahtimon vuoden espressona palkittu Ethiopia Gelana Abaya toimii myös suodatinkahvina tosi hyvin.
  Mulla on käytössä sama mylly ja Moccamasterin Cup One keitin. Kahvit tulee Slurpin kestotilauksen kautta suoraan suomalaisilta pienpaahtimoilta just paahdettuina ja tästä luxuksesta en enää luovu. Slurpilla on muuten ihan timanttinen asiakaspalvelu. Jos kahvia tulee juotua paljon ja budjetti tulee vastaan, niin tilaisin Slurpilta ainakin yhden maistelusatsin kuukausittain 😉 Vaikka ostaisikin kaupasta suomalaisten pienpaahtimoiden kahveja, niin paahto saattaa olla jo vaikka kuinka vanhaa.
  Kaupan kahveista yks mun lemppareista on Lidlin luomukahvi papuina. Iso kilon paketti on tosi edullinen.

  1. Oi, kiitos vinkistä! 🙂 Oletko ostanut tuota Peru tunki organic -kahvia jostain liikkeestä vai tilannut netin kautta?
   En itse asiassa kuullutkaan tuosta Slurp -palvelusta – täytyy ehdottomasti tutustua. Mieluiten nimenomaan tukisi suomalaisia pienpaahtimoita. Ja vielä vastapaahdetut pavut – luksusta!
   Meillä suurkulutuksessa juurikin tuo Lidlin kilon paketti luomukahvia, ollaan tykästytty sen makuun ’arkikahvina’. 🙂

   1. Emmi says:

    Peru Tunkia en oo koskaan nähnyt missään kaupassa, tilaan netistä suoraan Inkapaahtimolta, koska silloin se on myös varmasti vastapaahdettua. Mutta tuo on semmonen herkuttelukahvi, muutaman kerran oon ostanut.
    Ootteko laittanut Slurpin kokeiluun?

    1. Hei Emmi! Juuri tilasimme näytekahvit (tumma ja vaalea) Slurpilta ja sieltä saapuvista kahveista toinen oli juurikin Inkapaahtimolta. Pitääkin tutustua myös heidän omaan verkkokauppaan!
     Slurp vaikuttaa näppärälle palvelulle – ja vaihtuvat kahvit juurikin arjen pienien herkutteluhetkien kruunaamiseen. 🙂 Emme ole vielä klikanneet tilausta käyntiin, eli kovassa harkinnassa edelleen… Ehkä ensin tilaan tuota Peru Tunkia kokeiluun Inkapaahtimolta. 🙂

     1. Emmi says:

      Jos päädytte tilaamaan Slurpilta, niin sain sinne tämmösen 7e:n alekoodin, jonka voitte hyödyntää 😊 mäkin toki hyödyn samalla, mutta tämä ei ole mikään yhteistyö, olen ihan tavis 😅
      REFO1YLOUWYBK
      Ehkä teilläkin ois mahdollisuus johonkin blogikamppikseen…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *