Joululahjaksi miehelleni parempaa kahvia: Wilfa Svart Aroma kahvimylly

Joululahjaksi miehelleni parempaa kahvia: Wilfa Svart Aroma kahvimylly


Kaikki te, jotka olette Instagramissa arkeamme seuranneet, olette varmasti pistäneet merkille, että tässä tuvassa asustaa kaksi kahvin suurkuluttajaa!

Kahvinkeitin porisee aamulla ensimmäisen kerran jo 4:45, konttorilla palaverista toiseen kädessä kulkee kahvikuppi, joka täyttyy tasaisesti aina kahvikoneen ohi kiitäessä ja päivän päätteeksi kotosalla nautitaan vielä iltakahvit – joskus jopa lasten vasta mentyä nukkumaan.

Täytyyhän nyt jotain paheita ihmisellä olla, ettei elo ankeaksi mene, ja minulla ne ovat suklaa ja kahvi! Kummastakaan en osaisi luopua – ainakaan ilman itku-potku-raivareita…


Muutama vuosi sitten mies osti meille yhteiseksi joululahjaksi pitkään haaveillun Moccamaster -kahvinkeittimen. Tänä jouluna ajattelin viedä kahvinautiskelun yhtä askelta pidemmälle ja autoin joulupukkia lahja-askareissa kipaisemalla Lahdesta pukinkonttiin Wilfa Svart Aroma -kahvimyllyn.

Päädyin lukuisista vaihtoehdoista juuri Wilfaan moniin arvosteluihin ja käyttäjäkokemuksiin tutustumalla. Koska olemme vasta keltanokkia tässä papukahvien hifistelyssä, Wilfa vaikutti hintalaatusuhteeltaan juuri sopivalle ’harrastuksen’ aloittamiseen.


Kahvimyllyn mukaan pakettiin kääräisin myös ensimmäiset kahvipavutkin, jotta pääsisimme heti joulun pyhinä harjoittelemaan koneen käyttämistä.

Yksi ensimmäisistä kahvilaaduista oli tämä Pauligin Presidentti -kahvi; riittävän tuttu ja turvallinen, jotta epäileväisesti kahvimyllyä tutkinut mies innostui kokeilemaan – ja jäi saman tien koukkuun!

Kuulemma nappiin meni tämä joululahja!

….Mies vietti joulun pyhinä aikaa lueskellen netistä niin ollen käyttäjäkokemuksia ja löysi jonkun verkkokaupankin, josta ilmeisesti olemme tulossa tilaamaan erilaisia papuja.Ensi alkuun mietitytti, tuleeko arkena myllyä käytettyä vai jääkö se puhtaasti hitaiden viikonloppuaamujen tunnelmointiin. Muutaman kokeilukerran jälkeen mies löysi juuri meidän makuumme sopivan jauhatuksen säädöt koneeseen kohdalleen – kone surisee keittiössämme nyt useita kertoja päivässä!

Tämän kahvimyllyn käyttöhän on maailman yksinkertaisinta; pavut myllyn yläosassa sijaitsevaan säiliöön (kuva yllä), painetaan Grind -nappia ja odotetaan hetki (meidän säädöillä ~25s), kun mylly jauhaa murskaalla (huom: Wilfan terä ei leikkaa papuja) pavut myllyn alaosan irroitettavaan säiliöön (kuvat alla).Parasta kahvia saa kuulemma valkoisten suodatinpussien avulla (materiaali ohuempaa kuin ruskeissa), joten nyt meidänkin kaapissa on ruskeiden kupeessa paketillinen valkoisia pusseja. Pitääkö paikkansa ja mihin tuo väite perustuu, siitä tiedä en, sillä googlaamalla en perusteluja löytänyt tuon happivalkaistun pussin paremmuudelle.

Meillä kahvinkeittimeen kaadetaan K Y L M Ä vesi aina erillisellä vesikannulla, ei koskaan kahvinkeittimen omalla pannulla. Tämä tapa onkin varmasti jo tuttu suurimmassa osassa kotitalouksista, mutta jos et vielä tiennyt, niin tällä keinoin vältetään kannuun jääneiden kahvinjämien ja rasvan kulkeutuminen keittimen vesijärjestelmään.


Ihan vain näitä kuvia katsellessa alkoi taas tehdä mieli kupillista kuumaa…

Wilfan tuotevalikoimaan tutustuessa olen alkanut haaveilla myös uudesta kahvinkeittimestä… Wilfa Svart Precision -keitin irrotettavalla vesisäiliöllä ja uuttoajan säädöllä olisi unelma, mutta niin pihi ja järkevä olen, etten raaski uutta kahvinkeitintä ostaa, kun Moccamasterkin on vielä parhaassa terässä.

…Ehkä sen sijaan ostan vihdoin nuotiopannun, jotta pääsemme kesähuoneen joku vuosi valmistuttua keittämään pannukahveja kesähuoneen puuliedellä…


Oletko sinä ihastunut jauhamaan omat kahvipavut? Mikä on sinun suosikkikahvisi?

Täällä Presidentti -pussukan pohja paistaa jo ja suosituksia herkullisista kahveista otetaan ilolla vastaan!

// I’m a coffee addict, I admit! This past Christmas I got for my hubby this Wilfa Svart Aroma -coffee grinder – and we L O V E it!