LIFESTYLE PUUTARHA / GARDEN

Kevään kaipuu -haaste


Melkein toista kuukautta ehti tämä Mansikkatilan mailla -blogin Tainalta saatu inspiroiva Kevään kaipuu -haaste hautua mielessä, ennen kuin sain tartuttua aiheeseen.


…Eipä sillä etteikö vähitellen käynnistyvä kevät ole ollut ajatuksissa joka ikinen päivä…!


Palavaa kevään kaipuuta vahvistavia valokuvia tuli tätä haastetta varten kerättyä vanhan blogin puolelta niin runsaasti, että jouduin lopulta rankalla kädellä karsimaan – ja silti tästä postauksesta tuli ennätyksellisen pitkä… Ihanaa siis jos jaksat selata jutun loppuun asti!


Itse innostuin näitä kuvia fiilistellessä taas katselemaan kotia keväisemmin silmin, ja kaivoin monta unohtunutta ruukkua ja purnukkaa taas kaapeista esille. Voi olla, että tänään täytyy myös kipaista hakemaan narsisseja ja tulppaaneja viikonlopun iloksi kotiin.


Keväisin innostun sekä ostamaan uusia viherkasveja, että haalimaan pistokkaita. Erityisesti isäni viherhuoneesta harvenee kasveista lehdistö, kun ehdin siellä piipahtamaan.


Noista viime kevään pistokkaista (kuva alla) minulla onkin talven aikana kasvanut melkoisen kookkaat kiinanruusut, yksi bougainvillea, sekä kaksi juorua!


Keväisin aktivoidun myös kodin sisustamiseen aivan uusin ottein; talven jälkeen koti tuntuu melkein tunkkaiselle viltteineen, villalankamattoineen ja lämpimänsävyisine tekstiileineen.Valkoista, keltaista ja vihreää!Kun valoa viimein tulvii ikkunoista sisään kaamoksen väistyttyä, tekee mieli tomuttaa jokainen nurkkaus ja sohvatyyny!


…Jos tänä keväänä vihdoin pääsisin myös ikkunoiden pesemiseen! Viime kesänä meillä oli vielä päällä niin paljon remonttia ulkovuorenkin kanssa, sekä mylläystä tuossa pihassa, ettei tehnyt mieli käyttää energiaa ikkunoiden pesuun, jotka kuitenkin hetken kuluttua olisivat taas aivan tomussa…


Kevät on meillä leikkokukkien aikaa; talvella keskityn enemmän huonekasvien hengissä pitämiseen, mutta kevättä kohti kannan kotiin (yleensä perjantaisin) erityisesti tulppaaneja ja neilikoita.


Myös narsissit ja helmililjat ovat minun joka keväisiä sipulikasveja.


Viime keväisten helmililjojen ja narsissien sipulit olivat alkaneet jo versomaan kellarissa, joten reilu viikko sitten istutin ne vihdoin uuteen multaan ja nostin verannalle valoon ja lämpöön. Jännityksellä odotan, ehtivätkö pääsiäiseksi kukkimaan.Viimeistään maaliskuussa alkavat myös esikasvatushommat – se varmin kevään merkki!Aloitan tammikuussa kevään fiilistlyn kaivamalla esiin kaikki puutarhakirjani, leikkelen lehdistä inspiroivia puutarha- ja kukkakuvia, tutkin edelliseltä kesältä jääneitä siemenpakkauksia sekä piirtelen ideoita kasvimaan laajentamiseen.


Tänä keväänä aloitin myös uuden puutarhapäiväkirjankin, joka on helpottanut pahimpaan kevään kaipuuseen – aiheesta lisää tästä linkistä.


Ja kun vihdoin koettavat ne miedon lämpöiset, aurinkoiset kevätpäivät, kun pääsee haravan kanssa rapsuttelemaan pihaa, leikkaamaan talven aikana laonneita perennojen varsia – ja istumaan kahvikupin kanssa takapihan puutarhatuoliin kevätaurinkoon!Niitä päiviä minä odotan niin, että sydän pakahtuu!Kävin juuri kanoja ruokkiessa kurkistamassa erääseen perennapenkkiin, että kuunliljat ja maksaruohot jo puskevat vihreää juuri lumen alta
paljastunen mullan läpi. Oi onnea!!


Kevääseen kuuluu myös aivan uudella innolla ulkoilu ja lenkkeily – kesää kohti muuttuvaa luontoa ihastellen.


Täällä jo juoksuvaatteet ja -kengät kaivettu kaapista esiin ja hieman jo pientä lenkkiä hölkkäilty. Tai no mies intoutui eilen aloittamaan hölkkäyksen talven tauon jälkeen lähes 10km matkalla, kun kipaisi omalla lihasvoimalla isolta kylältä kotiin vietyään auton sinne huoltoon! Arvostan – ja kadehdin samaan aikaan…!


Meidän parisuhteen yhteinen laatuhetki on vuosittainen Extreme Run -tapahtuma toukokuussa Vantaalla. Tänäkin vuonna olemme menossa, liput jo hankittuna tietenkin!


…Ihan parasta viettää muutama tunti maailman parhaimman seuralaisen kanssa yhdessä liikkuen; siinä samalla tulee höpöteltyä hymyssä suin kaikki mahdolliset kuulumiset ja ajatukset, joita ei olla ehditty tässä arjen tohinassa vaihtamaan – ja mikä parasta tsempata ja olla tsempattuna läpi vauhdikkaan esteradan, missä välillä tekisi mieli heittää hanskat tiskiin ilman sitä omaa tukijaa.


Notta ehdottomasti suosittelen tuota tapahtumaa jokaiselle pariskunnalle yhteishengen kohottajaksi ja leppoisaksi tauoksi arjesta – ja kohentuuhan se kuntokin siinä sivussa.


Tällaiset ovat minun kevään kaipuun valokuvani – näitä katsomalla tuli taas entistä kovempi palo lämpimiin huhti- ja toukokuun päiviin…


…Jopa siinä määrin, että päätettiin miehen kanssa kaivaa huomenna grilli tulille, jos lauantai sattuu olemaan yhtä aurinkoinen päivä kuin tänään!


// These are my inspiration pictures for Spring! Oh, sunny and warm May – I’m already waiting for you and the beautiful days spent in the garden!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *