SISUSTUS / INTERIOR

Lokakuun kauneimmalla kirppislöydöllä kaivattua lisätilaa huonekasveille

Kerroin valtakunnallisen Huonekasviviikon aikaan blogissa, että nopean laskutoimituksen tuloksena havahduin huomaamaan, että kotiamme asuttaa meidän lisäksi yli 100 huonekasvia!


…Olen ehkä edelleen hieman järkyttynyt tuosta lukemasta, mutta se avasi silmäni ja hahmotan nyt viimein, että erityisesti tuvassamme vallitsee melkoinen viidakko.


Huonekasvit tekevät meidän silmissämme talosta kodikkaan – asutun näköisen. Tämä on koti, jossa viihdytään ja jossa vietetään niin paljon aikaa, että yli sata kasviakin pysyy hengissä!


Koska reilut sata huonekasvia vie melkoisesti tilaa – erityisesti näin talvea kohti, kun mahdollisimman moni pitäisi siirtää ikkunan ääreen nauttimaan Suomen kaamoskauden vähäisistä valoisista hetkistä – joten aina silmät auki kirpputoreilla etsimässä jos jonkinmoista rottinkitasoa ja kukkapöytää.


Piipahdin viime torstaina ohimennen kirpputorilla töiden jälkeen, kun mies oli napannut kopin poikien harrastuksista ja minulla oli yli tunti ikiomaa aikaa. Suosikkikirpputorejani Mäntsälässä ovat Aurinkoinen sekä Kirjokaari, joista aina teen löytöjä ja joissa tulee käytyä melkeinpä viikoittain.


Itse asiassa reilu viikko sitten kävin hakemassa Kirjokaaresta upean, vanhan vyyhdinpuun, josta työn alla on nyt tunnelmavalaisin tupaan saarekkeen ylle. Taisi maksaa palttiarallaa yhdeksän euroa….! Tuosta DIY-projektista luvassa juttua, kunhan löydän siihen sopivan valosarjan, joka ei olisi paristoilla toimiva. On muuten yllättävän hankalaa löytää enää kauniita valosarjoja, jotka saisi ihan pistorasiaan tökättyä kiinni…!


Tuolta torstain kirppisvisiitiltä tarttui mukaani todella pitkä ja harvinaisen leveällä alaosalla varustettu nyöriamppeli, jonka hinta oliuskomatonta kylläkin vain 0,20€!!!


L Ö Y T Ö !


Tiesin heti, miten ottaisin amppelin tuvassamme käyttöön; sijoitin siihen vanhan pyöreän puutarjottimen, jonka pelastin vuosia sitten päätymästä kaatopaikalle.


Pidän tuon tarjottimen eläväisestä pinnasta ja kuluneesta maalikerroksesta. Ja sen värikin on niin kaunis, etten edes harkitse uudelleen maalaamista!


Asettelin tarjottimelle muutamia huonekasveja – rönsyn, juorun ja korallikaktuksen – jotka tuvan ikkunalla taistelivat valosta kymmenen muun, hieman näitä suuremman kasvin katveessa.


Terassin ovi on jo periaatteessa otettu tältä vuodelta pois käytöstä, joten olen vähitellen palauttanut huonekasveja lasioven ääreen. Tämän tarjotinamppelin avulla saan hyötykäytettyä tuonkin ikkunan pinta-alan tehokkaammin, sillä saan useampia huonekasveja eri tasolle ikkunaan nauttimaan luonnonvalosta!


Alkaa jo melkoiselle viidakolle näyttää tuvassamme…!


Tämän amppelin ohella iloa tuvassa minulle tuottaa tällä(kin) hetkellä läpi vuoden kukkivat kiinanruusuni (kuva alla).


Jokin tuvan valoisuudessa, lämpötilassa ja ilmankosteudessa on erinomaisesti kohdillaan, sillä kiinanruusut tuottavat lähes tauotta uusia nuppuja!


Muita kukkijoita ovat tällä hetkellä myös rönsyt, sekä kiinanruusun tapaan jatkuvassa kukinnassa viihtyvä käenkaali. Myös pelargoniat ovat verannalla vielä täydessä kukassa, mutta niitä rupean jo vähitellen siirtämään hieman varjoisampaan osaan verantaa talvehtimaan.


Täällä onkin nyt aikaa touhuta kasveja kastellen ja juurtumassa olleita rönsyjä multaan istutellen – kohta huonekasveja siis enemmän kuin 101, apua! – sillä olen poikien kanssa syyslomalla koko tulevan viikon! Parasta ikinä!


…Joskohan tällä viikolla ehtisin viimein laittaa viimeisetkin lehtikaalit kuivuriin, nostaa viimeisetkin perunat, sekä tyhjentää kasvihuoneen…?!


Aurinkoa tulevaan viikkoosi!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Kirppislöydöt on kyllä aina sellainen hyvää mieltä tuottava asia mutta siis vau, tuota teidän huonekasvien määrää! Ihanan paljon vihreää 🙂

    1. Kirppislöydön kanssa saavuttaa kyllä aina niin paljon suurempaa löytämien riemua kuin kaupasta saman tuotteen ostamalla! Ehkä se on se sitä alkukantaista, evoluutiossa säilynyttä keräilijäihmisen riemua. 😉

      Onnneksi tuo 101 kasvia on jakaantunut ympäri yläkertaa, muutoin ei pääsisi läpi luonnonvalo ikkunoista pidemmälle tupaan…! Mietin tuossa päivänä eräänä, että ei tänne verhoja kyllä kaivata, kun nämä kauniit vihreän sävyt jo reunustavat kauniisti ikkunoita. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *