JÄRJESTYSIDEAT SISUSTUS / INTERIOR

MAKUUHUONEEN PÄIVITYS, OSA 1: DAY -VAATEREKKI


Helmikuu – kevätauringon valossa kotona leijailevat pölyhiukkaset ja kissankarvat alkavat vähitellen taas olla arkinen näky… Ei ihme, että mieli karkaa päivittäin kodin sisustamisen uudistamiseen ja googlauslistalla ovat niin tapetit kuin sohvatkin, eivätkä edes olohuoneen lipastot ole haaveilulta turvassa…!


Yksi ajankohtaisista ’murheenkryyneistä’ on makuuhuoneemme.


Vaihdoimme menneenä syksynä kammareita keskimmäisen lapsemme kanssa, ja olemme nyt puolisen vuotta majailleet hänen vanhassa, osittain väriltään auringonkeltaisessa huoneessaan.


…Kaikkeen sitä silmä tottuukin ajan myötä…


Rakastin aiempaa makuuhuonettamme – vaikka se olikin kooltaan näistä kahdesta kammarista se pienempi, ja sinne oli mahdutettu 180cm leveä parisänkymmekin! Mutta kun nuorimmainen muksu ilmoitti tulostaan, ja kammariin piti parisen vuotta sitten saada raivattua myös pinnasängylle tilaa, siirtyi ensimmäisenä kalusteena huoneen nurkassa sijainnut, ystäväni minulle opiskeluaikoina rakentama vaaterekki varaston puolelle ja siinä säilytetyt vaatteet takaisin kaappiin ovien taa piiloon.


…Ja lopulta puolisen vuotta sitten alkoi poika kaivata ’koululaisen huonetta’, joten päädyimme ratkaisuun, jossa kalusteet vaihtoivat huoneesta toiseen ja me saimme hieman enemmän hengitystilaa ympärille makuuhuoneen vaihtuessa suurempaan.


Nykyinen huoneemme on jopa niin suuri, että saamme sinne vaivatta vaihdettua pinnasängyn tilalle taaperosängyn, kunhan neiti vielä hieman kasvaa suuremmaksi.


Tuosta aiemmasta uniikista vaaterekistä – sekä vanhasta kammaristamme – löytyy kuvia alla olevasta linkistä:


Haaveilin reilun vuoden ajan uudesta, kevyemmästä vaaterekistä, johon mahtuisi kuitenkin vähintään yhtä paljon vaatteita, kuin vanhaankin ja joka olisi keveästä ilmeestään huolimatta tukeva.


Harkitsin tovin harjan varresta tuunatusta, katosta roikkuvasta rekistä, sillä tässä lapsiperheen arjessa siivoamisen pitäisi sujua mahdollisimman mutkattomasti ja robotti-imurin päästä esteettömästi liikkumaan jokaisessa huoneessa. …On muuten yllättävän hankalaa saada kodin lattiatila tyhjäksi tai edes minimoitua huonekalujen jalkojen blokkaamat nurkkaukset!


Pyörittelin pitkään myös ajatusta vaalean puun sävyisestä rekistä, joka sopisi boho -tunnelmaan, mutta lopulta joulukuussa (suorastaan joululahjana itselleni) törmäsin rekkejä googlatessa mustaan DAY -rekkiin, joka löytyi Kalustekaverit.fi -sivustolta.


Rekki on mitoiltaan juuri meidän kammariin täydellinen (109x55x154cm), sekä hyvin kevyestä ja ilmavasta ulkonäöstään huolimatta jämäkän tuntuinen: Ei nitku, eikä vaapu, ja kestää 10kg verran painoa – mikä on enemmän kuin riittävästi arjen lempivaatteiden säilytykseen!


Hintaa rekille tuli hyvin maltilliset 39,90€ + toimitusmaksu 5,90€, sillä rekki oli – ja verkkosivujen mukaan on edelleen – alennuksessa (lähtöhinta 55,00€).


Rekkiin sopivat TONNI -henkarit löytyivät puolestaan Jyskistä (10kpl/paketti 3,00€) ja niitä taitaakin olla nyt enemmän ja vähemmän käytössä neljä paketillista. …Vielä siis minimalismi kaukana lempivaatteiden määrässä…


Rekin viereen siirtyi tyttäremme vaatelipasto yläkerran wc-tilasta, sillä olemme onnellisesti ohittaneet jo tovi sitten iän, jossa hoitopöytää vielä tarvittiin! Saimme kyseisen mäntylipaston ilmaiseksi pari vuotta sitten ja maalasin sen H495 väriin sävytetyllä kalkkimaalilla, sekä vaihdoin vetimet – kuvan alta löytyy linkki lipaston tuunausprojektiin!


Samassa yhteydessä maalasin vanhan puuhyllyn lipaston kanssa sävy sävyyn, ja koska hylly ei vielä ole noussut seinälle, asettelin sen lisätasoksi rekin alle – tasolla säilyvät järjestyksessä kangaskassit ja arjen kovassa käytössä oleva käsilaukku.Siirsimme myös vanhan lukulamppuni vanhan kammarimme puolelta tänne vaaterekin äärelle.


Kuinka kauniisti valaisimen mustat osat, sekä nurkkauksen seinälle ripustetun
mustavakoisen valokuvan sävyt ja musta kehys niputtavat kokonaisuuden yhteen!


Tuunasin tämän valaisimen keväällä 2020 sängyn ääreen ripustetuksi lukuvaloksi vanhasta retrovalaisimesta, josta irrotetun lasikuvun yhdistin Clas Ohlsonilta hankittuun lampunpidikkeeseen, jossa on kangaspäällysteinen johto.


Itse valaisin taisi maksaa kymmenen euroa ja siihen lampunpidike sekä johto ~kahdeksan euron tienoita. Alle kahdenkymmenen euron valaisin siis kaikkineen!


Tuolta hieman alempaa löytyykin linkki tuohon tuunausprojektiin sekä valokuva alkuperäisestä retrovalaisimesta, vinkvink.


Nurkka ja huone kerrallaan taas läpikäyvät siis pientä päivittämistä – ja tähän makuuhuoneen uudistettuun nurkkaukseen rekkeineen ja lipastoineen olen todella tyytyväinen!


Toki makuuhuoneen päivitys ei ole vielä tällä valmis, kuten tuolla ylempänä kirjoitin – seuraavana olisi keltaiseksi maalattujen seinien päivittäminen hieman raikkaammiksi ja tämän nurkkauksen tunnelmaan sopivammaksi.


…Mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa….! 😉


Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *