Nopeat kesäkurpitsapizzat

Nopeat kesäkurpitsapizzat


Onko kesäkurpitsaa kasvanut tänä kesänä ennätyksellisesti? Mahtoiko lomien aikana joku yksilö hujahtaa suuremmaksi kuin olisit uskaltanut koskaan edes haaveilla?


Täällä kesäkurpitsapenkistä löytyi sellainen jättiläinen, että siitä oli pakko alkaa kehittelemään pikaisesti syötävää – ennen kuin mokoma ehtisi muuttua maultaan jo puiseksi.


Lisäksi viikonloppu oli sellaista tohinaa, ettei ruokakauppaan ehditty, joten päivän ateria piti loihtia aineksista joita löytyi niin kasvimaalta kuin jääkaapista.


Pikapikaa valmistuikin (sillä aikaa, kun perunamuussia varten oman kasvimaan potut kiehuivat kattilassa) nämä kesäkurpitsapizzat, joihin täytteet valikoitui sen mukaan, mitä kaapista käteen sattui.


Eli perinteinen Sitä-sun-tätä-keittolan-tapaan -annos!


Lopputulos oli sen verran erinomaisesti onnistunut, että ehdottomasti halusin laittaa reseptin jakoon – varsinkin kun tiedän, että siellä muutama muukin painiskelee kesäkurpitsasadon kanssa…


Pahoittelut muuten tämään postauksen valokuvista, ovat vauhdissa kännykällä napattuja… Tässä arjessa perheelle kokatessa harvoin on aikaa kameran kanssa annoksia kuvaamaan, sillä ruuat katoavat parempiin suihin nopeammin kuin ehdin sanoa ’hyvää ruokahalua’….

Annos valmiina


RAAKA-AINEET:


9kpl ~1cm paksuiseksi leikattua kesäkurpitsaviipaletta
1pkt (140g) Pekonia
½ Keltasipuli
½ Paprika
Valio Viola Yrtti tuorejuusto Kevyt
Arla Gouda juustomurut
Mozzarellaa (palleroita tai leikattuna siivuiksi)
Basilikaa



VALMISTUSOHJE:


1. Viipaloi pekoni ja sipuli pieneksi silpuksi ja ruskista pannulla.


2. Leikkaa kesäkurpitsasta ~1cm paksuisia viipaleita. Käytin itse hieman isoksi kasvanutta kesäkurpitsaa, joka oli halkaisijaltaan ~8cm.


3. Asettele kesäkurpitsa viipaleet pellille ja asettele täytteet päälle: pohjimmaiseksi pekoni-sipuliseos, päälle pilkottua paprikaa.


4. Laita täytteiden päälle jokaiseen annokseen nokare Viola tuorejuustoa ja ripottele päälle Gouda juustomuruja (tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi emmental juustoraastetta).


(Ohje jatkuu kuvan alla.)


5. Paista hetki uunissa (~175C kiertoilmauuni). Kun juustomurut ovat hieman sulaneet, ota pelti pois uunista ja paina jokaisen kiekon keskelle mozzarellapallo. Vaihtoehtoisesti voit myös leikata isommasta mozzarellapalasta viipaleet kiekon päälle.


6. Laita pelti takaisin uuniin ja paista kunnes juustomurut ruskistuneet reunoilta, mozzarella sulanut kunnolla kiekon päälle ja kesäkurpitsat alkaneet niin ikään hieman ruskistua reunoista.


7. Mausta ennen tarjoilua tuoreilla basilikan lehdillä.


Maistui meillä perheen miehillekin perunamuussin ja bearnaiskastikkeen kanssa – kuulemma JATKOON, eli näitä kokataan täällä useamminkin!


Mikä on sinun suosikkiresepti kesäkurpitsasta?


Vinkit otetaan ilolla vastaan, sillä laskeskelin, että vajaat kymmenen kesäkurpitsaa lavoissa kasvaa edelleen kokoa…