SISUSTUS / INTERIOR

Puun ja vihreän sävyjä keittiöön

Aina välillä onnistaa nettikirppisryhmien kanssa – sattuu juuri oikealla hetkellä avaamaan oikean Facebook kirppisryhmän ja tekee yllättävän löydön.

Pari viikkoa sitten satuin puolivahingossa eksymään paikalliselle FB-kirppikselle ja koska mulla on aina haku päällä erikokoisille kehyksille, sattui silmääni ohittamaton tarjous: Kaikkiaan neljä 42,5 x 52,5cm -kokoista ja kaksi 52,5 x 52,5cm -kokoista, aivan uutta vastaavaa kehystä etsi uutta kotia YHDEN JUHLA MOKKA PAKETIN hinnalla!

Nopeammin kuin ehdit sanoa ’superhalvat ihanuudet’, oli viesti myyjälle lähetetty ja nouto sovittu.

 

 

Suoraa käyttötarvetta kehyksille ei heti ollut, mutta juuri vastaavia olen Ikeassa ihastellut ja haaveillut joitakin omia valokuvia teettäväni julisteiksi kodin seinille. Esimerkiksi alakerran tv- ja pelihuoneen seinät huutavat vielä autioina jotain ripustettavaa – ainoastaan Mansikkatilan mailla -blogin Tainalta pari vuotta sitten saatu Vepsäläisen Egg-tuolijuliste on päässyt paraatipaikalle.

Ihan omia valokuvia en vielä ehtinyt teettää, mutta ihastuin tähän valokuvissa näkyvään julisteeseen, joka tuli kehyksen mukana kaupan päälle. Kehys ja juliste – niiden puun ja vihreät sävyt – sopivat kauniisti keittiöömme, juurikin tuohon ikkunan ja korkean kaapiston väliselle seinustalle, joten paikalla aiemmin ollut mustavalkoinen ’Life happens, coffee helps’ -juliste sai väistyä tieltä.

Tuon kauniin kuparisen kakkuvuoan saimme miehen mummolta tupaantuliaislahjana aika tarkalleen vuosi sitten, kun muutimme Villa Kotirantaan.

Käsittämätöntä, miten siitä onkin jo vuosi, kun huonekalu huonekalulta alkoi muuttokuormamme siirtyä…! Ja samaan aikaan tuntuu, että täällä on jo asuttu pieni ikuisuus…

 

 

Tätä keittiötämme suunniteltiin huolella ja hartaudella, ja säilytystilaa on ollut riittämiin, mutta on tiettyjä asioita, joita tykkään pitää näkyvillä. Joko ne ovat niin kauniita, ettei niitä raaski kaappiin piilottaa tai sitten yksinkertaisesti tavaroita käyttää päivittäin, joten niiden on oltava helposti saatavilla. Joskus jopa molempia.

Tuolla isossa Riihimäen lasin ilves -purkissa säilytetään kanojen appeessakin käytettävät makaronit (purkki juuri odottaa täydennystä), joita kauhon purkista käyttöön noilla kauniilla, vanhoilla Arabian kahvikupeilla. Ne ovat hieman jo käytössä kolhiintuneita, muutamalla kymmenellä centillä kirpputorilta otettuja, mutta niin kauniita (ja yhä pienistä kolhuista huolimatta hyvässä kunnossa), ettei niitä raaskisi poiskaan heittää.

Suuret keittiöveitset pysyvät saatavilla vanhassa lasipurkissa, ja pihviveitset sekä keittiösakset vanhassa maitokannussa. Molempien pohjalle olen taitellut palasen talouspaperia suojaamaan astioita veitsien teriltä.

Rakastan erilaisia emaliastioita, ja olenkin koettanut korvata mahdollisimman paljon muoviastioita emalisilla. Myös keraamiset ja lasiset astiat ovat miehen makuun keittiössä leipoessa tai ruokaa laittaessa, ja muovisia ovat oikeastaan vain pienimmän pojan lautaset ja kulhot, sekä kannelliset eväsrasiat.

Miksi arjen käyttöastiat eivät muka kaikki voisi olla kauniita ja onnentunteita herättäviä? Käytännöllinen voi olla kaunista ja käytössä kestävä myös aidosti vanha!

Tuo alakuvien mattamusta Finellin emalikulho on muuten löytö huutokaupasta keväältä – tai itse asiassa huusin kaksi tällaista viiden euron hintaan! L Ö Y T Ö !

 

 

Vihreää väriä tähän keittiön nurkkaukseen tuo myös yksi pojan neljästä appelsiinipuusta, joka vielä näin lokakuussakin puskee uusia, raikkaan vihertäviä lehtiä kohti keittiön ikkunasta tulvivaa valoa.

Onnea onkin etelän puolella sijaitsevat suuret ikkunat, jotka päästävät talvellakin valtavasti valoa tupaan. Viime talvenakaan emme lisävaloa huonekasveille tarvinneet lainkaan.

 

 

Vanha talo, jonka remontissa täysin uusittu keittiö. Modernit kalusteet, mutta aidosti vanhoja, rustiikkisiakin yksityiskohtia. Suoria linjoja, kiiltäviä pintoja ja toisaalta taas kodikasta rönsyilyä, pehmentäviä huonekasveja ja runsaasti väriläiskiä.

Keittiön lisäksi nuo ovat olleet kantavia teemoja koko talon remontoinnissa – vanhaa kunnioittaen talon päivittäminen tälle vuosituhannelle.

Tässä keittiössä on ollut ilo nyt vuoden ajan puuhastella!

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *