SISUSTUS / INTERIOR

Raksa 2019 -messut


Olemme jo vuosia joka kevät piipahtaneet miehen kanssa Lahden messukeskuksessa järjestettävillä Raksa -messuilla, joten tänäkin vuonna liput ostettiin jo hyvissä ajoin ja päivämäärä lyötiin kalenteriin.


Pssst, aiempien vuosien messukoosteisiini vanhan blogin puolella pääset tästä linkistä.


Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun emme etsineet suoranaisesti mitään Villa Kotirantaan – remontti on vihdoin siinä vaiheessa, että talosta puuttuu enää oikeastaan ilmalämpöpumppu kesien viilennystarpeeseen.


Tutustuimme mm. Yale -merkin alati kasvavaan tarjontaan, kuten Smart Home WiFi -kameroihin. Meillä on käytössä jo Yale Doorman -älylukko, johon olemme olleet todella tyytyväisiä, joten mielenkiinnolla seuraamme sarjan muiden tuotteiden kehitystä.


Mukaan lähti myös messutarjous kaivon kuntotarkistuksesta. Pihakaivomme on nyt monta vuotta jo palvellut puutarhakäytössä, mutta haaveilemme sen hyödyntämisestä myös talousveden lähteenä. Olisi taas pieni askel kohti omavaraisempaa elämää…


Näin kesää kohti olemme saaneet (taas?) kesämökkikärpäsen pureman ja haaveilemme rantatontista, jonne voisimme erakoitua (vielä enemmän kuin mitä olemme erakoituneet tänne Mäntsälän maaseudulle – voiko muka erakoitua liikaa?!) makaamaan riippukeinuun, lämmittämään rantasaunaa ja pelaamaan lautapelejä lasten kanssa hämärtyvissä illoissa.


Tietenkin näissä haaveissa silmät hakeutuivat messuillakin mökkeilyyn liittyviin asioihin…


Piharakennuksia on aiempina vuosina ollut mielestämme enemmänkin esillä, ja niitä erityisesti lähdimme messuille katsomaan, sillä inspiraatiota (tai vaikka ihan valmista ratkaisua) on etsinnässä niin omaan pihaan kesähuoneen muodossa, kuin mahdolliselle mökkitontille saunamökin merkeissä.


Ihastuimme kovasti alla olevaan Salvos -yrityksen saunamökkiin, jossa oikealla on sauna ja vasemmalla oleskelutila – ja molemmista suuret ikkunat vaikka sinne järven selälle päin!


Omaan pihaamme työn alle on tulossa terassi(t), joten terassikalusteetkin pyörivät mielessä.


Yläterassille (käynti olohuoneesta) hankintalistalla on ryhdikäs kulmasohva, pöytä ja tuolit/rahit, kuten alla olevassa valokuvassa. Meillä on jo ruokapöytä ja tuolit, jotka tulevat alaterassille, mutta tällainen kahvittelunurkkaus puuttuu. Vanhaan kotiin vuosia sitten hankittu kulmasohva on malliltaan matalampi ja enemmän sellinen löhöilypaikka sohvapöytineen – ei sellainen, jonka ääreen voisi kahvit kattaa…


Myös pihalle jossain vaiheessa (tänä kesänä jo…?) rakentuva kesähuone puolestaan tulee kaipaamaan ruokailuryhmän, joka muuntautuu myös rennommaksi oleskeluryhmäksi.


Tykästyinkin tuohon alla olevaan sarjaan, jossa ruokailuryhmän tuolit ovat nojatuolimaiset. Nykyisen (sinne alaterassille tulevan) ruokailuryhmän tuolit ovat niin ryhdikkäät, että ne soveltuvat täydellisesti ruokailuun, mutta ei niissä tee mieli iltaa istua vaikka teemukien ääreen vilttiin käpertyneenä.


Sisustuspuoli oli mielestäni tänä vuonna messuilla melko niukka…


Tuon alla olevan valokuvan nappasin itselleni inspiraatiokuvaksi verannan pöydän ylle hakusessa olevaa valaisinta etsiessä. Verantamme (toinen kuva alla, otettu viime kesänä) on huonekorkeudeltaan 3,2m, joten tila oikeastaan jo vaatii suuren valaisimen. Tällainen punoskori varjostimena sopisi loistavasti verannan Tikkurilan Valkoinen -sävyllä maalattuihin paneeleihin ja BoråsTapeter Falsterbo II Herba -kasvistoaiheiseen tapettiin.


Keittiöosastoilla ei silmiin pistänyt mitään uutta ja mullistavaa, ainoana huomiona ehkä mustan ja tummien sävyjen runsas määrä. Jopa puun sävyt kaapistoissa olivat melko tummia.


Nämä alla olevat valokuvat nappasin mallikeittiöistä, sillä ne olivat tällä kertaa ainoat yksityiskohdat, jotka herättivät minussa tunteita. Vähän ehkä pettynyt fiilis, odotin ehkä löytäväni jotain ideoita kuinka piristää nykyistä keittiötä, mutta vähän ohueksi jäi…Kevät on kyllä erityisesti täällä Etelä-Suomen suunnalla melkoista messujen aikaa! Tämän päivän ajan vielä jatkuvan Raksa -messun lisäksi omaan kalenteriini olen merkinnyt jo ainakin nämä seuraavat:


KEVÄTMESSUT, Helsinki, 4.7.4.2019


PIHAPIIRI -messut, Lahti, 27.-28.4.2019// Visited Raksa -fair this weekend in Lahti and found some ideas for our house. Also dreaming about a cottage by a lake, as always in Spring time…

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *