PUUTARHA / GARDEN YHTEISTYÖT / CO-OP

Villa Kotiranta -blogi jo 4-vuotias! [#ARVONTA]

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Lahden messutSamaa vauhtia kuin pienempi pojista kasvaa, ikääntyy myös Villa Kotiranta -blogi!


Juuri 4-vuotta täyttäneen lapsen juhlien jälkimainingeissa juhlistetaan tänä viikonloppuna myös sekä blogin, että koko remonttiprojektimme vuosipäivää.


Ja jos tarkkoja ollaan, niin juuri tänään, 7.4., täyttää blogi vuosia!


…Näin jälkeen päin muisteltuna aika on niin suhteellista; toisaalta tuntuu, että remontin alkuvaiheista on jo pieni ikuisuus – ei vain 4 vuotta – ja että olisimme aina täällä asuneet – ei vain puolitoista vuotta. Ja sitten, kun pienen hetken pidempään muistelee, on remontin rankkuus vielä vähän liiankin lähellä lihasmuistissa – juurihan vasta puruja miehen kanssa kahdestaan täältä imuroitiin!


Blogin ja remontin vuosipäivän kunniaksi ajattelin kerätä muutamia valokuvia vanhan blogin puolelta tänne muistuttamaan mikä pitkä matka neljässä vuodessa onkaan kuljettu – ja muistuttamaan, että monen silmissä ränsistynyt talovanhus voi olla toiselle oiva remonttikohde – ja lopulta remontoijalleen täydellinen koti!


Pssst! Jaoin maaliskuussa valokuvin koosteen pihapiirin muutoksesta näiden vuosien aikana – jos et ole vielä kuvasarjaan tutustunut, niin löydät sen täältä; KLIK!


Yksi lempihuoneistani kodissamme on meidän aikuisten kammari, joka sijaitsee vanhan keittiön paikalla (kuvat alla). Tilasta purettiin remontin yhteydessä hapertunut puuliesi pois, mutta metalliosat otettiin talteen ja tarkoitus on antaa liedelle uusi elämä pihalle tulevassa kesähuoneessa kesäkeittiön sydämenä.

Valokuva lokakuulta 2018.
Kuva kevättalvelta 2015.
Kuva kevättalvelta 2015.
Vanha, huonokuntoinen puuliesi purettiin ja osat nostettiin talteen odottamaan uutta muurausta kesäkeittiöön.
Kuva kesältä 2017.
Kuva kesältä 2017.
Kuva talvelta 2019.


Suuren muutoksen remontissa kävi läpi myös pienemmän pojan huone, joka muuttui vanhasta oleskelutilasta aurinkoiseksi lastenhuoneeksi (kuvat alla)!


Remontissa vanha oviaukko puuverstaan puolelle suljettiin ja seinän toiselle puolelle, pojan huoneen viereen, rakentui uusi keittiö.

Kuva marraskuulta 2017.


Vanhassa oleskelutilassa on aikoinaan ollut myös tulisija, joka oli ennen meitä jo rakennuksesta poistettu – ainoastaan erikoisesti laatoitettu hormi oli paikallaan (kuvat alla). Samaiseen hormiin oli yhdistetty myös seinän takana vanhassa keittiössä sijainnut puuliesi.


Hormi jätettiin remontissa paikoilleen ja varaus tulisijalle on edelleen makuuhuoneemme puolella. Pojan huoneen puolella hormi puhdistettiin tiilipinnalle, rapattiin ja maalattiin valkoiseksi.


Ja entäs tupa sitten – tuo vanha puuverstas! Se vasta muutoksen onkin kokenut näiden vuosien aikana!


Tuo puuverstastila kaikessa kolhoudessaan oli itse asiassa se, mihin rakastuin, kun talovanhusta ensimmäisen kerran sisältä päästiin katsomaan. Oli siihen asti ollut melko skeptinen koko remonttiajatuksesta, mutta nähtyäni tämän tilan (alla oleva kuva) näin heti tulevan tupamme!Ja tuo ensi visiitillä syntynyt mielikuva tuvasta kantoi läpi koko remontin, ja kaikkina vaikeina hetkinä, kun olin jo aivan väsynyt koko urakkaan, tuon mielikuvan voimin jaksoin taas ponnistella eteenpäin.


…Välillä tuntui, että ainoastaan minä ja mies pystyttiin näkemään välähdys tulevaisuudesta – muut pyörittelivät päätään ja vain kysyivät, että ’miksi?!’.

Kevättalvella 2015.
Vuonna 2017, kun remontti eteni hurjaa tahtia ja muuttotavoite oli lokakuussa.
Tupa tammikuussa 2019.


Saman tilan toisessa päässä sijaitsee nykyisin keittiömme, joka sekin muodostui kuin tyhjästä vanhan verstastilan päätynurkkaukseen.


Tupakeittiö – siis yhdessä isohkossa tilassa oleva keittiö ja olohuone – on kotimme ehdoton sydän; siellä viihdytään suurin osa kotona vietetystä ajasta. Tuvassa ei ole edelleenkään televisiota, emmekä ole sitä kertaakaan kaivanneet tähän asuinkerrokseen, vaan tuvassa istutaan joko keittiön pirtinpöydän ääressä jutellen tai vaikka Yatsya pojan kanssa pelaten, tai olohuoneen sohvalla makoillen, ikkunan ääressä nojatuolissa lueskellen tai ihan vain keinutuolissa takkatulen rätinää kuunnellen.Tuvassa vietetään siis juuri sellaisia hetkiä, joista koko remontin ajan haaveilimme!Miten keittiö sitten muotoutui tupaan?

Elokuussa 2015 tuleva keittiö oli unelma vain…
Kesää 2017, keittiötä odotellessa tuohon nurkkaukseen.
Yksi hahmotelma Noblessa -keittiöiden kanssa suunnitellusta avokeittiöstä, joka vielä hieman muuttui matkan varrella – ehdottomasti parempaan suuntaan, voi näin jälkikäteen todeta!


Nyt, kun sisätilat Villa Kotirannassa alkavat olla palttiarallaa valmiit – vielä viimeisiä remonttihommien loppuun viemisiä odottelee alakerrassa mm. työhuoneessa ja alakerran eteistilassa – niin pääsemme täydellä teholla pihapiirin kimppuun!


Tälle kesälle on suunnitelmia niin piharakennusten (miehen listalla) kuin kasvimaan ja kukkivan puutarhankin suhteen (minun juttuni).


Joka vuosi suuntaan Lahteen Pihapiiri -messuille, jotka tänä vuonna järjestetään 27.-28.4. Lahden Messukeskuksessa. Kyseessä on puutarhamessutapahtuma, josta olen löytänyt jokaisella visiitillä ideoita pihaan ja terassille, sekä kantanut kasseittain taimia, juurakoita ja siemeniä omaan pihaan.


Pssst, aiempien vuosien Pihapiiri -messujen postaukseni löydät täältä; KLIK!


Tällekin keväälle ostoslistallani on pitkä… Mitä kaikkea lähden etsimään Pihapiiri -messuilta – no esimeriksi tällaisia lajikkeita:

 • Tulppaanipelargoni
 • Perinteiset valkoiset pelargonit
 • Liljat (ruusuliljoja, värililjoja, oriental-liljoja, sekä matalia lajikkeita)
 • Sormustinkukka
 • Vuoriarho
 • Kevätpikkusydän
 • Angervot
 • Tiikerililjat
 • Pallohortensia
 • Pionit (kiinanpioni, itoh-pioni)Olen saanut blogin vuosipäivän kunniaksi pääsylippupaketin (2kpl lippuja, arvo á 12€) Pihapiiri -messuille arvottavaksi!


Osallistua voit niin täällä blogissa kuin Instagramissa @villakotiranta.Osallistumisohjeet:


YHDELLÄ ARVALLA BLOGISSA: Kirjoita kommentteihin, mitä SINUN ostoslistallasi on tälle keväälle.

ja/tai

YHDELLÄ ARVALLA INSTAGRAMISSA: Tägää arvontapostaukseen se henkilö, kenet ottaisit mukaan messuille.


Osallistumisaikaa on maanantai-iltaan 8.4. klo20 asti!Onnea kaikille osallistujille!

Saatat myös pitää...

11 kommentti

 1. Viivitys says:

  Ostoslistalla kesäksi ainakin tomaattia yms taimia kasvihuoneeseen. Jotain kukkia myös, ihan inspiraation mukaan ja messuilta varmasti jotain kivoja ideoita löytyisi.
  Ja onpa upea lopputulos teidän rempassa!

  1. Viime vuonna mukaani messuilta tarttui mm. lasinen ’kastelupallo’, jollaisesta olin haaveillut jo pitkään, sekä norjanangervon juurakot, jotka olivat myös ostoslistallani. Eli uskon, että sinunkin listaamat tomaatintaimet voisivat messuilta hyvinkin löytyä, sekä kukat – voi niitä siellä on aina ollut paljon! <3 Onnea arvontaan!

 2. Niina Kurkela says:

  Parvekkeelle pääsee tänä vuonna taas yrtit ja ehkäpä myös joku kukka, se selviää myöhemmin. Messulipuilla yllättäisin äidin ja iskän kanssa, jotka asuvat omakotitalossa ja haluaisivat sinne jotain uutta. Meillä on joka vuotinen perinne mennä yhdessä Pihapiiri-messuille 🙂

  1. Ihana perinne!! <3 Toivottavasti vanhempasi löytävät tänä(kin?) vuonna uusia ihanuuksia omaan pihaan! Onnea arvontaan, Niina!

 3. Eija Yli-Viikari says:

  Taimia, ideoita ja ihan mitä vaan mökkipihalle. Kotipiha on jo aika valmis, mutta kyllä sinnekin uudet ideat sopii.

  1. Oi, mökkipiha! <3 Täällä myös ikioma mökkipiha haaveissa - voi olla, että itsekin keväisen kesämökkikuumeisilla silmillä messuja tänä vuonna kiertelee...! 🙂 Onnea arvontaan, Eija!

 4. Ai herranjestas minkä duunin olette tehneet!!! Lopputulos on kyllä kaunis. Kannattaa kyllä säännöllisesti kaivaa esiin ennen ja jälkeen kuvat, jotta muistaa minkä työn onkaan tehnyt! 🙂

  Ps. En osallistu arvontaan tällä kertaa.

  1. Kiitos! <3 Pitäisi teettää sellainen valokuvakirja koko remonttiprojektista, joka olisi helppoa aina kaivaa esiin katseltavaksi. Niin nopeasti aika kultaa muistot - monta koettua remonttihetkeä olisi jo itseltäni unohtunut, jos en olisi tallentanut niitä kameralle. 🙂

 5. Noora says:

  Viime vuonna messuilta lähti mukaan pioneita. Tällä kertaa ehkäpä ideoita terassin uusimiseen, koska sellainen on suunnittella 🙂

  1. Viime vuonna bongailin Pihapiiri -messuilta myös ideoita terassille – meilläkin vielä mokoma suunnitteluvaiheessa… 🙂 Haaveissa myös upeat Itoh-pionit (’Cora Louise’), joille olisikin jo paikat katsottuna valmiiksi. Onnea arvontaan, Noora!

 6. Äh, taisin vähän myöhystyä arvonnasta! Viikonloppu meni niin nopsaan, kun vanhempani olivat käymässä, ja tänään taisi olla mun tämän kevään viimeinen tanssitunti kaupungissa.:)
  Kuule, multa voisit saada ainakin pikkusydäntä, ehkä sormustinkukkaa ja jos akileijat kiinnostaa, niin niitä myös! Olen itse saanut tosi ihania kasveja ystävien pihoista ja jonkun verran myös ostanut edullisesti esim. Torin kautta ja päässyt samalla kurkkaamaan aivan ihaniin perinnepuutarhoihin!<3 Pihapiiristä ostin viime vuonna tarhakylmänkukkia, saas nähdä, nouseeko niistä yksikään…Ostin myös syötäviä orvokkeja (luomu), sillä oli niitä juhlia viime kesänä. Luulen, että tänä vuonna suuntaan Pihapiiri -messuilla fiilistelemään enemmän kuin ostoksille.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *