Villa Kotiranta -blogi jo 4-vuotias! [#ARVONTA]

Villa Kotiranta -blogi jo 4-vuotias! [#ARVONTA]

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Lahden messutSamaa vauhtia kuin pienempi pojista kasvaa, ikääntyy myös Villa Kotiranta -blogi!


Juuri 4-vuotta täyttäneen lapsen juhlien jälkimainingeissa juhlistetaan tänä viikonloppuna myös sekä blogin, että koko remonttiprojektimme vuosipäivää.


Ja jos tarkkoja ollaan, niin juuri tänään, 7.4., täyttää blogi vuosia!


…Näin jälkeen päin muisteltuna aika on niin suhteellista; toisaalta tuntuu, että remontin alkuvaiheista on jo pieni ikuisuus – ei vain 4 vuotta – ja että olisimme aina täällä asuneet – ei vain puolitoista vuotta. Ja sitten, kun pienen hetken pidempään muistelee, on remontin rankkuus vielä vähän liiankin lähellä lihasmuistissa – juurihan vasta puruja miehen kanssa kahdestaan täältä imuroitiin!


Blogin ja remontin vuosipäivän kunniaksi ajattelin kerätä muutamia valokuvia vanhan blogin puolelta tänne muistuttamaan mikä pitkä matka neljässä vuodessa onkaan kuljettu – ja muistuttamaan, että monen silmissä ränsistynyt talovanhus voi olla toiselle oiva remonttikohde – ja lopulta remontoijalleen täydellinen koti!


Pssst! Jaoin maaliskuussa valokuvin koosteen pihapiirin muutoksesta näiden vuosien aikana – jos et ole vielä kuvasarjaan tutustunut, niin löydät sen täältä; KLIK!


Yksi lempihuoneistani kodissamme on meidän aikuisten kammari, joka sijaitsee vanhan keittiön paikalla (kuvat alla). Tilasta purettiin remontin yhteydessä hapertunut puuliesi pois, mutta metalliosat otettiin talteen ja tarkoitus on antaa liedelle uusi elämä pihalle tulevassa kesähuoneessa kesäkeittiön sydämenä.

Valokuva lokakuulta 2018.
Kuva kevättalvelta 2015.
Kuva kevättalvelta 2015.
Vanha, huonokuntoinen puuliesi purettiin ja osat nostettiin talteen odottamaan uutta muurausta kesäkeittiöön.
Kuva kesältä 2017.
Kuva kesältä 2017.
Kuva talvelta 2019.


Suuren muutoksen remontissa kävi läpi myös pienemmän pojan huone, joka muuttui vanhasta oleskelutilasta aurinkoiseksi lastenhuoneeksi (kuvat alla)!


Remontissa vanha oviaukko puuverstaan puolelle suljettiin ja seinän toiselle puolelle, pojan huoneen viereen, rakentui uusi keittiö.

Kuva marraskuulta 2017.


Vanhassa oleskelutilassa on aikoinaan ollut myös tulisija, joka oli ennen meitä jo rakennuksesta poistettu – ainoastaan erikoisesti laatoitettu hormi oli paikallaan (kuvat alla). Samaiseen hormiin oli yhdistetty myös seinän takana vanhassa keittiössä sijainnut puuliesi.


Hormi jätettiin remontissa paikoilleen ja varaus tulisijalle on edelleen makuuhuoneemme puolella. Pojan huoneen puolella hormi puhdistettiin tiilipinnalle, rapattiin ja maalattiin valkoiseksi.


Ja entäs tupa sitten – tuo vanha puuverstas! Se vasta muutoksen onkin kokenut näiden vuosien aikana!


Tuo puuverstastila kaikessa kolhoudessaan oli itse asiassa se, mihin rakastuin, kun talovanhusta ensimmäisen kerran sisältä päästiin katsomaan. Oli siihen asti ollut melko skeptinen koko remonttiajatuksesta, mutta nähtyäni tämän tilan (alla oleva kuva) näin heti tulevan tupamme!Ja tuo ensi visiitillä syntynyt mielikuva tuvasta kantoi läpi koko remontin, ja kaikkina vaikeina hetkinä, kun olin jo aivan väsynyt koko urakkaan, tuon mielikuvan voimin jaksoin taas ponnistella eteenpäin.


…Välillä tuntui, että ainoastaan minä ja mies pystyttiin näkemään välähdys tulevaisuudesta – muut pyörittelivät päätään ja vain kysyivät, että ’miksi?!’.

Kevättalvella 2015.
Vuonna 2017, kun remontti eteni hurjaa tahtia ja muuttotavoite oli lokakuussa.
Tupa tammikuussa 2019.


Saman tilan toisessa päässä sijaitsee nykyisin keittiömme, joka sekin muodostui kuin tyhjästä vanhan verstastilan päätynurkkaukseen.


Tupakeittiö – siis yhdessä isohkossa tilassa oleva keittiö ja olohuone – on kotimme ehdoton sydän; siellä viihdytään suurin osa kotona vietetystä ajasta. Tuvassa ei ole edelleenkään televisiota, emmekä ole sitä kertaakaan kaivanneet tähän asuinkerrokseen, vaan tuvassa istutaan joko keittiön pirtinpöydän ääressä jutellen tai vaikka Yatsya pojan kanssa pelaten, tai olohuoneen sohvalla makoillen, ikkunan ääressä nojatuolissa lueskellen tai ihan vain keinutuolissa takkatulen rätinää kuunnellen.Tuvassa vietetään siis juuri sellaisia hetkiä, joista koko remontin ajan haaveilimme!Miten keittiö sitten muotoutui tupaan?

Elokuussa 2015 tuleva keittiö oli unelma vain…
Kesää 2017, keittiötä odotellessa tuohon nurkkaukseen.
Yksi hahmotelma Noblessa -keittiöiden kanssa suunnitellusta avokeittiöstä, joka vielä hieman muuttui matkan varrella – ehdottomasti parempaan suuntaan, voi näin jälkikäteen todeta!


Nyt, kun sisätilat Villa Kotirannassa alkavat olla palttiarallaa valmiit – vielä viimeisiä remonttihommien loppuun viemisiä odottelee alakerrassa mm. työhuoneessa ja alakerran eteistilassa – niin pääsemme täydellä teholla pihapiirin kimppuun!


Tälle kesälle on suunnitelmia niin piharakennusten (miehen listalla) kuin kasvimaan ja kukkivan puutarhankin suhteen (minun juttuni).


Joka vuosi suuntaan Lahteen Pihapiiri -messuille, jotka tänä vuonna järjestetään 27.-28.4. Lahden Messukeskuksessa. Kyseessä on puutarhamessutapahtuma, josta olen löytänyt jokaisella visiitillä ideoita pihaan ja terassille, sekä kantanut kasseittain taimia, juurakoita ja siemeniä omaan pihaan.


Pssst, aiempien vuosien Pihapiiri -messujen postaukseni löydät täältä; KLIK!


Tällekin keväälle ostoslistallani on pitkä… Mitä kaikkea lähden etsimään Pihapiiri -messuilta – no esimeriksi tällaisia lajikkeita:

  • Tulppaanipelargoni
  • Perinteiset valkoiset pelargonit
  • Liljat (ruusuliljoja, värililjoja, oriental-liljoja, sekä matalia lajikkeita)
  • Sormustinkukka
  • Vuoriarho
  • Kevätpikkusydän
  • Angervot
  • Tiikerililjat
  • Pallohortensia
  • Pionit (kiinanpioni, itoh-pioni)Olen saanut blogin vuosipäivän kunniaksi pääsylippupaketin (2kpl lippuja, arvo á 12€) Pihapiiri -messuille arvottavaksi!


Osallistua voit niin täällä blogissa kuin Instagramissa @villakotiranta.Osallistumisohjeet:


YHDELLÄ ARVALLA BLOGISSA: Kirjoita kommentteihin, mitä SINUN ostoslistallasi on tälle keväälle.

ja/tai

YHDELLÄ ARVALLA INSTAGRAMISSA: Tägää arvontapostaukseen se henkilö, kenet ottaisit mukaan messuille.


Osallistumisaikaa on maanantai-iltaan 8.4. klo20 asti!Onnea kaikille osallistujille!