DIY SISUSTUS / INTERIOR

Yksinkertaisen kauniit ikkunalaudat kammariin


Koko Villa Kotirannassa asumisemme ajan olen haaveillut ikkunalaudasta kammariimme – ja vihdoin, tammikuun loppupuolella, mies asensi laudat paikoilleen.


Suurin syy ikkunalaudan tarpeelle on yöpöydän puute.


Kammarimme on makuuhuoneista lattiapinta-alalta pienin, joten sinne mahtuu 160cm leveän sängyn lisäksi senkki ja vaaterekki – jos sänky on sijoitettuna kahdelta sivulta seinään kiinni (eli ikkunanurkkaukseen). Eli tilaa erilliselle yöpöydälle ei oikeastaan ole, sillä en ole valmis tinkimään senkistä, enkä vaaterekistä, joka on ainoa järkevä säilytyspaikka henkarisäilytystä vaativille arkivaatteille.


Tähän asti yöpöytänä on toiminut ikkunan alla (ja sängyn päädyssä) oleva lämpöpatteri. Siihen on tasapainoilemaan nosteltu kirjat, puhelimet öisin, sekä pari viherkasviakin. Ihme, ettei mitään ole vielä tippunut niskaamme!


Ikkunalaudaksi ostettiin liimapuulevyä ja hyllyn kannakkeet valikoituivat Puuilosta yksinkertaisen muotonsa perusteella. Tuo lämpöpatterin säädin (kuva alla) toi omat rajoituksensa kannakkeen valinnalle; Ikean koivupuinen Ekby Valter -kannatin oli harkintalistalla loppusuoralle asti, mutta säätimen vuoksi jouduimme kuitenkin etsimään lisää vaihtoehtoja.


Nuo Puuilon kannattimet maksoivat ~4€/kpl ja ~170cm pituisen lastulevyhyllyn kanssa käytettiin kolmea kannatinta.


Mies ehdotti hyllyn maalaamista valkoiseksi ennen asentamista paikoilleen, mutta minä tykästyin tuohon puun omaan väriin. Makuuhuoneessa on mielestäni jo riittävästi valkoista pohjavärinä ja se kaipaa rinnalleen pehmeitä luonnon sävyjä.


Jossain vaiheessa ikkunalaudan takaosaan on tarkoitus vielä porata isohkoja reikiä patterista nousevan lämmön kiertämisen parantamiseksi.


Ikkunalaudalle kasaantuu lukemista odottavia kirjoja aina sitä mukaa lisää, kun niitä esimerkiksi kirpputorilta ehdin kotiin kantaa.


Mielenkiintoisimmat nostan mielellään heti sängyn ääreen ’lukulistalle’, sillä kirjahyllyyn niputettuna ne saattavat unohtua pitkäksikin toviksi. Juuri kirjahyllyäni konmarittaessa löysin ison kasan lukemattomia dekkareita ja muita jännityskirjoja, jotka odottavat nyt iltalukemiseksi ottamista.


Odotan innolla tulevaa kevättä ja kesää, kun tällaiset aurinkoiset aamut ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus.


Kesällä ikkunalaudalle nouseekin reheviä huonekasveja tuvasta, kuten mm. yksi neljästä appelsiinipuustamme, jotka muistuttavat enemmänkin pensaita!// My hubby made for me the window board, which I have dreamed about for more than a year!


Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *