DIY JÄRJESTYSIDEAT SISUSTUS / INTERIOR

ARKIKAAOKSEN KESYTYSTÄ: AVAINNAULAKKO VERANNALLE

Ihanaa toukokuun ensimmäistä kaikille!!


Näin kesää kohti kiitäessä – ja erityisesti auringon valon lisääntyessä – ainakin itselläni iskee päälle aivan holtiton pesänrakennusvietti!


…On tyhjennetty ja uudelleen järjestelty keittiön kaappeja, laitettu kierrätykseen hurja määrä turhaksi jääneitä tavaroita ja pieniä vaatteita, suunniteltu olohuoneeseen uutta sohvaa ja kannettu kotiin mitä moninaisempia muovilaatikoita auttamaan mm. työhuoneen tavaramäärän lajittelua…


Eli vähän jokainen huone on ollut tarkemman tutkiskelun alla
kevätauringon paljastaessa jokaisen pölyhiukkasen…


Kotimme yksi monikäyttöisimmistä tiloista on ehdottomasti veranta, joka toimii niin pääsisäänkäyntinä perheelle ja vieraille, sekä oleskelutilana – siis silloin, kun pöytää ei ole vallanneet taimet esikasvatuskaudella tai koko lattiatilaa perheen ulkoliikuntavälineet talvella…


…Siellä siis säilytämme viisihenkisen perheen arkiulkovaatteet ja -kengät, hatut sekä hanskat, kahdet lastenvaunut ja noin tuhat muuta tavaraa, jotka joko a) laskemme käsistämme verannan tasoille tai b) odottaa lattialla käyttöönottoa…. Mm. kosteat toppahaalarit on niin kätevät levittää yöksi laatan päälle lattialämmityksen kuivattavaksi – kuivauskaappi meiltä täältä enää puuttuu!


Verannalle saimme myös remontin yhteydessä hurjasti säilytystilaa mm. sesonkivaatteille ja -kengille, sekä lastenvaatteille, jotka ovat yhdelle liian pienet, mutta toiselle vielä liian suuret, kun rakensimme Ikean 60x60cm kaappirungoista 220-280cm korkeat säilytyskalusteet. Ja onhan tuonne kaappiin saatu mahtumaan myös kaikenlaista sekalaistakin tavaraa kukkaruukusta kissanhiekkapussiin…


Yksi haaste verannan arkikäytössä oli irtotavaran (=kukkarot, taskulamput…) pyöriminen verannan lipaston päällä, sekä avainkulhon toimimattomuus meidän perheen avainshown hallinnassa!


…Samassa kasassa pyörivät kahden auton avaimet ja vara-avaimet, kolmen hengen kotiavaimet, kodin vara-avaimet, erilaiset varastojen avaimet, pyörien avaimet… Osassa avaimenperät, osassa avainnauhat, osa ihan vain irrallaan pyörien….


Tarvitsimme siis aikuisten ja lasten joka päiväisessä käytössä toimivan säilytysratkaisun
– mikä ihana syy toteuttaa pieni DIY-projekti!


Verannan remontin yhteydessä meillä jäi yli yksi kaapiston ovi, jonka kulma hieman murtui kuljetuksessa nurjalta puolelta. Ovi oli siis kelvoton kaapiston oveksi, mutta laitoimme sen sivuun talteen odottelemaan inspiraatiota uudesta käyttökohteesta.


Tätä säilytyspistettä suunnitellessa mies kaivoi oven taas esiin ja kiinnitti sen kaapiston päätyyn.


Löysin Clas Ohlsonilta tuon mustan hyllykön, jossa on runsaasti koukkutilaa kaikille avaimille, sekä laskutila kukkaroille, taskulampulle sekä aurinkolaseille – siis tavaroille, jotka aikaisemmin lojuivat verannan lipaston päällä kaaoksena.


Hyllykön ylle kiinnitimme suuren metalliklipsin ja siihen viikkosuunnitelmia varten lehtisen – molemmat niin ikään löytöjä Clasulta. Tohon viikkonäkymään mahtuu jopa kuuden henkilön päivätasoiset huomiot!


Ja kaikkein ylimmäksi kiinnitin ~A3 -kokoisen magneetti-/liitutaulutarran, johon voi kirjoittaa vaikka tervehdyksen kotiimme saapuville vieraille tai kiinnittää potretin perheestä.


Myös arkilaukkuni mahtuu roikkumaan samaan naulakkoon – sekään ei enää pyöri tuvan tasoilla tai tuolien selkänojilla.


Sen verran onnistunut tämä säilytysratkaisu meille ollut,
ettei hyllykön saapumisen jälkeen ole tarvinnut avaimia enää lähtökiireessä etsiä…!

****


Ihanaa, aurinkoista Wapundeerosta sinne kaikille!!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *