DIY SISUSTUS / INTERIOR

DIY – jouluiset tähdet jäätelötikuista

Huomenna se koittaa – jouluaatto!! 

 

Täällä meillä pienin on ollut jo viikkoja pähkinöillä, laskenut öitä ja kuikkinut tonttuja ikkunoista. Joulukuusen saavuttua tupaan viime maanantaina on joka ikinen aamu kipaistu herättyä kurkistelemaan kuusen alle, jokojokojoko pukki olisi sinne paketteja kiikuttanut!

 

Aika on siis odottavalla ollut pitkä!

 

Isompi suhtautuu jouluun jo hieman maltillisemmin, mutta kyllä se jännitys siellä pinnan alla tuntuu kuplivan koululaisellakin, vaikka tyyntä ulkokuorta koettaakin pitää…  

Myös tällä äidillä on jouluriemua rinnassa; ensimmäinen joulu vuosiin, kun olo näin aaton alla on täysin seesteinen ja stressitön! Kaikki paketit on hankittu jo pitkin syksyä (viimeiset ajattelin paketoida vielä tänään illalla pienemmän nukahdettua, iso mukillinen glögiä vieressä höyryämässä),  kotiin on jo julistettu joulurauha myös pölykoirille (joulusiivous toteutettiin tänä vuonna kevyempänä versiona, eikä hiki päässä riehuen) ja jouluruuat odottavat jo valmiina – ainoastaan kinkun paistaminen on miehellä ensi yön touhuina.

 

Aikaa on siis vielä vaikka viime hetken askarteluihinkin!

 

 

Ajattelin tänään vielä jakaa kanssanne kaksi DIY-jouluaskarteluideaa: maailman helpoimmat pienet puutähdet sekä suuri puutähti vaikka joulukuusen latvatähdeksi.

 

Pienet puutähdet jäätelötikuista

 

Tarvikkeet:

 • 6 kpl jäätelötikkuja (käytin askartelukäyttöön myytyjä tikkuja, joita myytiin 100kpl pakkauksessa Kärkkäiseltä) 
 • Kuumaliimaa
 • Kaunista narua (omani on hamppunarua, niin ollen Kärkkäiseltä)

 

Aikaa yhden tähden valmistamiseen menee alle 2min!

 

 

 • Liimaa kuumaliimalla kolme jäätelötikkua kolmioksi niin, että tikun toinen pää on aina edellisen tikun alla ja toinen pää seuraavan tikun päällä (kts. alla oleva kuva).
 • Tähteen tarvitaan kaksi kolmiota.

 

 

 • Laita kolmiot kärjet vastakkain ja työnnä ne lomittain niin, että alla olevan kolmion kärki tulee yllä olevan kolmion vaakasuoran tikun yli ja vastaavasti yllä olevan kolmion kärki menee alla olevan kolmion vaakasuoran tikun ali (kts. kuva alla).
 • Työnnä kolmiot lomittain niin, että aukot sakaroiden kärjissä ovat symmetriset. 
 • Kolmiot asettuvat napakasti paikoilleen, eikä tarvetta kolmioiden yhteen liimaamiselle ole.
 • Lopuksi kiinnitä yhteen sakaraan kaunis naru tai nauha ripustamista varten.

 

 

Nämä tähdet ovat kauniita viemisiä vaikka joulun kyläpaikkoihin tai upeita yksityiskohtia koristamaan joulupaketteja – ja paketista tähden voi avaamisen jälkeen nostaa vaikka joulukuuseen!

 

Itse ripustin näitä tähtiä ympäri kotiamme kauniiksi pieniksi yksityiskohdiksi; yhden tupaan isomman pojan huoneen oven yläpuolelle, yhden makuuhuoneen avohyllystä roikkumaan… Taisin innostua kaikkiaan kymmenkunta tähteä tekemään!

 

 

Pienien tähtien lisäksi innostuin kokeilemaan tuollaista isoakin tähteä, johon tikkuja meni kaikkiaan 20kpl; 4 keskustaan ja 16 sakaroihin.

Iso tähti vaati hieman enemmän näpräämistä, sillä neljän tikun liimaaminen päällekkäin ristiin tekee tähden keskustalle jo melkoisesti korkeutta, joten sakaroita sai ajatuksen kanssa mallailla paikoilleen niin, että korkeuserot eivät tehneet tähdestä kieroa.

 

 Suuri puutähti jäätelötikuista

 

 Tarvikkeet:

 • 20 kpl jäätelötikkuja 
 • Kuumaliimaa
 • Kaunista narua 

 

Tähden keskusta:

 • Liimaa ensin keskustan neljä tikkua; kaksi ristiin ja sitten kaksi poikittain niin, että toinen tikku tulee ensimmäiseksi liimattujen tikkujen alle ja toinen päälle.

 

Sakarat:

 • Liimaa kaksi tikkua ensin kärjestä yhteen – muista tarkistaa oikea kulma tikuille, jotta päät ovat sopivalla etäisyydellä toisistaan osuakseen keskustan tikkujen kanssa yhteen.
 • Liimaa tikkujen toiset päät tähden keskustaan niin, että huomioit korkeuserot: Päällimmäinen tikku liimataan keskustaosan tikun alapuolelle ja alempi t tikku keskustaosan tikun yläpuolelle.
 • Lopuksi kiinnitä yhteen sakaraan kaunis naru tai nauha ripustamista varten.

 

Ripustin ison tähden niin ollen tupamme seinälle, mutta totesin, että ensi jouluna tämä tähti koristaa kuusemme latvaa!

 

 

Näiden kuvien myötä haluan toivottaa teille kaikille rentouttavaa, levon ja läheisten täyttämää joulua!

 

Hiljennän blogini nyt vähitellen joulun pyhiksi, mutta palailen takaisin ennen uutta vuotta – minulla on mm. haaste, jonka haluan heittää teille kaikille. Jos et siis ole vielä päättänyt, mikä on uudenvuodenlupauksesi, niin annan sinulle siihen hyvän idean!

 

// Merry Christmas and Happy New Year to you all!

If you still have time for a small DIY-project, here’s one idea!


Happy Holidays!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *