DIY KÄSITYÖT / HANDCRAFT SISUSTUS / INTERIOR YHTEISTYÖT / CO-OP

JOULULAHJAIDEA KÄSITYÖIHMISELLE, osa2 [#KIRJAVINKKI & #ARVONTA]

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: KUSTANNUS MÄKELÄ


Tänä viikonloppuna tutustutaan Kustannus-Mäkelän käsityökirjoista valitsemiini kolmeen oppaaseen, jotka saavat minulta lämpimän suosituksen – niin joululahjoja itse valmistaville kuin ihan joululahjapakettiinkin käärittäväksi käsityöihmiselle.


Jaoin eilen täällä blogissa ensimmäisen osan kolmen inspiroivan käsityökirjan esittelystä ja vuorossa oli Arounna Khounnoraj – Tuftaus tutuksi. Tuohon postaukseen – sekä kirja-arvontaan – pääset alla olevasta linkistä:


JOULULAHJAIDEA KÄSITYÖIHMISELLE [#KIRJAVINKKI & #ARVONTA]


Tänään esittelyvuorossa on taasen
Fanny Zedeniuksen Makrameen maailma -kirja.


Olen ollut makrameesta hurjan kiinnostunut jo pitkään. Olen kerännyt Pinterestiin valtavan kokoelman inspiroivia kuvia niin unisieppareista, seinävaatteista kuin avaimenperistäkin!


Ihan vain ne sadat inspiraatiokuvat pelkästään eivät ole saaneet minua tarttumaan toimeen ja kokeilemaan solmimista, sillä olen kaivannut kunnollista ”ohjekirjaa” eri tekniikoista.


Toki kansalaisopistolla varmaan olisi tarjolla tähänkin kurssia, mutta en ole toviin elänyt toiveessa, että ehtisin iltaisin töiden jälkeen istumaan kodin ulkopuolella näpräämässä solmuja – haaveilemalleni savityökurssillekin osallistuminen on siirtynyt vuodesta toiseen…!


Ja varsinkin nyt, kun korona kurittaa ja harrastuspaikkoja taas suljetaan, olen suunnattoman onnellinen harrastuksista – kuten käsityöt – joita voin harrastaa ihan omassa kodissa ja juuri silloin, kun minulla on pieni hetki omaa aikaa.


Siksi tämä kirja – Makrameen maailma – oli välittömästi
ja ensimmäisenä toivelistallani,
kun pääsin valitsemaan minua inspiroivia kirjoja
kokeiltavaksi ja esiteltäväksi täällä blogin puolella.


Kirjasta löytyy 21 kaunista makrameemallia,
sekä erittäin selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet 34 solmulle!


Tämän kirjan avulla oli siis aloittelijankin helppoa lähteä kokeilemaan ja kokeneemmillekin löytyy upeita, hieman monimutkaisempia erikoismalleja, kuten meduusaseinävaate.


Yhdistelemällä erilaisia solmumalleja päädyin minäkin
lopulta jopa soveltamaan oman seinävaatteen,
joka on siis aivan omasta päästäni keksitty
ja kirjan solmuopeilla valmistettu!


Makrameen maailma -kirjasta löytyy mm. useamman erilaisen amppelimallin solmintaohjeet, joten tiedän mitä tulen näpräämään vielä monena iltana ennen jouluaattoa pukin konttiin…


Olen kerännyt pienemmän pojan kanssa jo takametsästä kauniita kuorettomia oksia, jotka ovat kuukauden päivän olleet verannalla kuivamassa ja niitä hyödyntäen aion toteuttaa joululahjaksi esimerkiksi seinälle ripustettavan, aavistuksen boheemin Josefiina -amppelin.


Kirjasta löytyy myös kattava ohjeistus välineisiin, joita tämä harrastus vaatii – ja kuten tuftauksenkin kanssa, melko pienellä pääsee hyvin alkuun!


Itse panostaisin ehkä eniten kunnon saksiin – kuten kaikissa käsityöharrasteissa! Tylsillä saksilla on nimittäin hankalaa trimmata kammattuja narujen lankoja. Lisäksi tarvitset mittanauhan, sillä töihin tarvitsee välillä mitata pitkiäkin pätkiä lankaa.


Millaisen makrameetyön minä sitten toteutin kirjan opeilla?


Tähän työhön löysin oksan takametsästä, ostin langan Kärkkäiseltä (taisi maksaa palttiarallaa 12€ ja lankaa jäi vielä tähteelle moneen makrameetyöhön) ja suuret helmet ostin niin ikään Kärkkäiseltä.


Pienemmän helmet löytyivät kotoa jo valmiiksi, samoin ripustuksen juuttinaru.


Käytin seinävaatteessa mm. kaksoistasosolmuja, leivonpääsolmuja ja nirkkoreunaisia leivonpääsolmuja – kaikkien ohjeet löytyvät Makrameen maailma – kirjasta.


Onhan se ihan tekijänsä näköinen,
mutta olen hurjan ylpeä lopputuloksesta
– onhan kyseessä ensimmäinen makrameetyöni
ja vielä ihan itse opetelluin solmuin!


Ja suurin saavutus tässä on se, että illasta toiseen jaksoin ahertaa työn kimpussa alakerran työhuoneeseen sulkeutuneena, solmu ja pieni hetki illassa kerrallaan vein työtä eteenpäin!


Kirjassakin muistutetaan, että pidäthän itsestäsi huolta – ja sen opin itse kantapään kautta.


Ainoa järkevä työskentelyasento työhuoneessa oli seisten, joten voitte uskoa, että selkä ja hartiat olivat kovilla, sekä kädet puuduksissa, kun hieman kauemmin koetin malttaa työtä solmia…! Lisäksi niveleni sormissa ovat viime vuosina alkaneet hieman reistaamaan ja pitkät tuokiot työn äärellä rasittivat sormiani melkoisesti.


Eli älä pelkää aloittaa suurta makrameetyötä, mutta ole maltillinen ja armollinen itsellesi – taukoja on pakko pitää, äläkä varaa liian lyhyttä aikaa työn valmiiksi saamiselle!


Mutta hei,
blogissa ja instagramissa on käynnissä
tämän viikonlopun ajan (27.-29.11.2020)
kirja-arvonta!HALUAISITKO INSPIROIVAN
TUFTAUS TUTUKSI -KIRJAN
ITSELLESI TAI VAIKKA YSTÄVÄLLE
JOULULAHJAKSI?Nyt jaossa yhdelle onnekkaalle voittajalle 1kpl Tuftaus tutuksi -kirja (arvo 35,00€)MITEN OSALLISTUA ARVONTAAN?


Katso tarkemmat osallistumisohjeet
alla olevasta linkistä:Jos käsityökirjat kiinnostavat inspiraation lähteinä joululahjaprojekteihin tai lähipiiristäsi löytyy käsityöihminen, jolle joululahja vielä mietinnässä, niin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Kustannus-Mäkelän monipuoliseen käsityökirjojen valikoimaan heidän verkkokaupassaan!


Toimitusaika tilauksille verkkokaupan mukaan on tällä hetkellä yksi viikko, eli kirjapaketit ehtivät vielä loistavasti perille jouluksi!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *