LIFESTYLE

Kiitos maailman parhaimmalle isälle kotialbumiin kurkistaen

Isänpäivän kunniaksi päätin raottaa hieman kotialbumiani. Ilman isääni ja hänen oppejaan minusta olisi varmasti tullut aivan erilainen ihminen, enkä usko, että olisi tässä, missä nyt olen. Joten tuntuukin luontevalle jakaa muutamia valokuvia ja muistoja elämäni varrelta samalla, kun laitan isälleni kiitokset, sillä ilman häntä noita valokuvienhetkiä ei takuulla olisi koskaan tapahtunut.


Jos joutuisin nopeasti listaamaan kymmenen kiitosta isälleni, ne lauseet olisivat varmaankin nämä:


KIITOS, että olit aina läsnä ja sylisi oli aina auki. Kiitos, kun otit minut aina mukaan kaikkialle – jopa töissäsi sain juosta mukana!


KIITOS, kun rohkaisit minua olemaan erilainen, oma itseni. Opin kulkemaan omaa reittiäni, olemaan matkimatta muita ja muodostamaan rohkeasti omia mielipiteitä, joiden takana seisoa vahvana. Opin myös kuuntelemaan, kysymään ja myös muuttamaan kantaani tarvittaessa.


KIITOS, kun kasvatit minut näkemään maailman paikkana, jossa miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia eikä sukupuolella ole merkitystä. Opetit, että me kaikki olemme samanlaisia ihmisiä, eikä ketään tarvitse turhia nöyristellä. Olivatpa lähtökohdat mitkä tahansa, kunnioitus ansaitaan olemalla kunnioituksen arvoinen – ei sitä voi ostaa tai saada tittelin myötä. Siinä samalla valmistelit minusta rohkeasti maailman kohtaavan ja ihmisiä pelkäämättömän ihmisen.

Ei ole tyttöjen tai poikien harrastuksia – on vain hauskaa puuhaa ja vähemmän hauskaa puuhaa! Ja minä valitsen useimmiten sen hauskan. 😉


KIITOS, että pakotit minut teininä kasvimaalle, vaikka vihasin sitä ja näytin sen avoimesti. Kiitos, että jaksoit silti sinnikkäästi opettaa ja ohjata – se kaikki tuottaa näin aikuisena tulosta. Kiitos, että samalla opetit minulle kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä, vaikka en sitä porkkanapenkkien harventamisesta tuolloin ymmärtänyt löytäväni. Sinä opetit, ettei ikinä anneta periksi, vaikka mikä olisi.


KIITOS, kun opetit minut lapsesta asti pärjäämään itse. Opetit minut jo ala-asteella hoitamaan itse kaikki arjen askareet pankkiasioista kaupassa käyntiin. Opetit kuinka hitsataan, sahataan jiiriin tai vaikka vedetään talvella verkot jään alle. Ja kiitos, kun opetit minulle rahan arvon, työn tekemisen tärkeyden ja rehdin asenteen työn tekemiseen.

Kiitos isä, kun aseistit minut niin työkaluin kuin taidoinkin ottamaan vastaan kaikki remontit, jotka elämäni varrelle tulevat. Myös mieheni kiittää – olisi muuten voinut jäädä Villa Kotirannankin remontointi väliin, jos kumppanina olisi ollut neiti tekokynsissä…!


KIITOS, kun tsemppasit, tuupit, rohkaisit, kannustit ja opetit tavoittelemaan aina jotain enemmän – maalissa näkyy jo pilkahdus seuraavasta määränpäästä.


KIITOS, kun sanoit minulle elämäni isoimmassa myrskyssä, että me elämme vain kerran ja elämän tarkoitus on olla onnellinen. Kiitos, kun ymmärsit ja kiitos kun tuit.

Kiitos saamani kasvatuksen en pelkää maailmaa, vaan uskallan heittäytyä yksin seikkailuihin, mitä elämällä on tarjota. Tässä kuvassa olen yksin reppureissaamassa Wienin kautta Slovakian vuoristoon ja sieltä Budapestin kautta Lontooseen.


KIITOS, että olet aina antanut minun itse tehdä päätökseni, oppia virheistäni ja silti olet aina seisonut rinnallani päätöksistäni huolimatta.

Olen kasvanut lapsuuteni poikien kanssa takkutukkaisena poikatyttönä, joten luontevasti suurin osa ystävistäni on niin ikään miehiä. Kiitos isäni oppien, ei sukupuolella ole mitään merkitystä, vaan sillä, ketä me olemme sydämessämme ja miten kohtelemme toisiamme. Ja jos vielä p**** huumori täsmää, niin mikäs sen parempaa! 🙂


KIITOS, kun uskoit minuun tavoitellessani haaveitani. Kiitos, että rohkaisit minua kohti luovaa alaa ja käsillä tekemistä, etkä koettanut ohjata tietäni toisaalle, vaikka varmasti tiesit, ettei valitsemani suunta olisi se varmin ja helpoin. Kiitos, että teit kaikkesi läpi lapsuuteni ja nuoruuteni ja mahdollistit avullasi sen, että kehittyisin taidoiltani ja pääsisin elämässäni eteenpäin haluamaani suuntaan.


KIITOS
, että kaikilla noilla yllämainituilla asioilla, joista olen sinulle valtavan kiitollinen koko elämäni, sinä valmistelit minut olemaan näiden kahden upean poikalapsen äiti! Kiitos sinulta saatujen elämänoppien, minulla on hurjasti työkaluja ohjata omaa jälkikasvuani kohti aikuisuutta – tukien, tuuppien, rohkaisten ja rakastaen.


+ Yksi tärkeä bonus KIITOS isälleni hänen roolistaan ukkina:


KIITOS, että olet maailman paras ukki minun pojilleni. Olet suurella sydämellä ottanut poikani omiksesi, rakastaen heitä tasapuolisesti ja sen heille kertoen ja näyttäen. Kiitos, että olet luonut pojilleni lämpimiä muistoja kalaretkien, metsäreissujen ja lautapelihetkien myötä, jotka kulkevat heidän mukanaan läpi elämän.


KIITOS OMALLE ISÄLLENI!
OLET RAKAS JA MAAILMAN PARAS!


Iso kiitos myös miehelleni – olet mahtava isä! Laitat lapset aina etusijalle kaikessa ja se on asia, mitä arvostan sinussa valtavasti. Parempaa puolisoa jakamaan arkea ei voisi toivoa. Olet tukipilarini ja majakkani. <3


Kiitos kaikille teille mahtaville isille!

Olkoon päivänne täynnä halauksia, suukkoja ja leveitä hymyjä!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Serkku says:

    Hei
    Kiitos maailman parhaalle sedälle joka opetti myös minulle miten voin olla parempi vanhempi lapsilleni. Terv. Marianne

    1. Kauniisti sanottu, Marianne! <3 Isä on kyllä antanut mahtavan mallin esimerkillään kuinka perhe menee aina kaiken muun edelle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *