DIY SISUSTUS / INTERIOR

Kirjonta – hullaannuttava uusi harrastus

 

Kuinka moni on tänä(kin) syksynä aloittanut uuden harrastuksen? Tai innostunut jostain puuhasta niin, ettei malttaisi muuhun aikaa käyttääkään?

Tunnustan!

Kiitos erään syksyisen maanantai-illan, jolloin odottelin isompaa poikaa harrastuksesta kirjastossa aikaa kuluttaen, törmäsin käsityökirjojen osastolla sellaiseen käsillä tekemisen taitolajiin, jota olin haaveillut kokeilevani, mutten vain ollut saanut aikaiseksi heittäytyä kokeilemaan; kirjonta!

 

 

Kahmin vauhtiin päästyäni sylillisen kirjoja lainaan (postauksen lopussa kirjavinkit, joilla pääsin loistavasti alkuun) ja selailtuani niitä yhden illan kaivoin työhuoneen eräästä purkamattomasta muuttolaatikosta esiin kirpputorilta aikoinaan hankkimani kirjontakehikon. Itse asiassa olen näitä hamstrannut vuosien varrella jo useammankin eri kokoisen – ehkä enemmänkin koristekäyttöä ajatellen, sillä näihin voi virittää vaikka kauniin kankaan ja ripustaa seinälle – joten työvälineet olivat heti inspiraation iskettyä käsillä.

Haaveilen slaavilaishenkisestä, villalangoin kirjaillusta tyynystä tuvan sohvalle, mutta heti ensimmäiseksi projektiksi en uskaltanut niin suureen työhön lähteä. Siispä otin käyttöön pienimmän kirjontakehikon ja lähdin ilman sen kummempia suunnitelmia tai kuvioiden kankaalle piirtämistä kokeilemaan erilaisia pistotekniikoita.

Tekeminen vei välittömästi mennessään ja iltojen hiljaiset hetket vietinkin yhtäkkiä nenä kiinni kehikossa – bloginkin päivittämisen kustannuksella…

Tykästyin niin suuresti tähän ihka ensimmäiseen pistokokeiluuni, kirjottuun kukkaseen lehtineen, että päätin jättää sen ainakin toviksi kehikkoon ja nostin käytävän taideseinustalleni esille.

 

 

Isompi kehikko onkin jo kaivettu esiin ja vaaleanpunaiset, lilat, valkoiset ja vihreät villalangat kerätty käsityökoreista käyttöön; työn alla jo suurempi työ eli kummitytölle hempeänsävyinen tyyny, jonka koristelen taalainmaan hevosella ja kukkasilla vihrein köynnöksin ja lehdin!

Kertaheitosta siis syvään päätyyn!

Samaan aikaan myös käsityökoreista löytyneet ruskan sävyiset villalangat kutsuvat aloittelemaan rinnakkain toista tyynyä, eli sitä slaavilaishenkistä kukkatyynyä omaan kotiin. Onneksi löysin juuri paikalliselta kirpputorilta uuden suuren kehikon hintaan 2,50€, joten enää ei puutu kuin aika toteuttaa kaikki suunnitellut kirjontatyöt!

 

 

Kirjomallahan saa koristeltua kauniisti ja yksilöllisesti – ja oikeasti melko pienellä vaivalla – vaikka lasten villatakit tai tylsän villapipon! Tai jos ei jaksa aloittaa kokonaisen tyynyn kirjontaa, voi kehikkoon virittää valmiin tyynynpäällisen ja kirjoa vaikka vain yhden suuremman kukkasen tuomaan persoonallista ilmettä.

…Ja mitä kaikkia mahdollisuuksia kirjonta avaakaan tulevaan joulusesonkiin; ristipistoin koristeltuja joulukortteja, perinteikkäitä joulukuusen koristeita ja ihania pehmoisia paketteja, kuten vaikka kirjomalla koristeltuja patalappuja ja -kintaita!


 

Innostuitko?

 

Ohessa lista kirjoista, joilla itse pääsin erinomaisesti alkuun. Nämä kaikki on lainattu Mäntsälän kirjastosta – ja minulla vielä tovin lainassa, joten malttia, jos aiot lainata samat opukset Mäntsälässä.

 

Karin Holmberg – Kirjo ja korista pientä ja suurta – SUOSIKKINI!

Karin Holmberg – Koristele kirjomalla – TOINEN SUOSIKKINI!

Kelly Fletcher – Kirjottu kissa ja muita kodin kirjontatöitä

Ann-Sofie Svansbo & Anna Lindqvist – Kirjontaa 50-60 -luvun tyyliin

Mary Webb – Pieni suuri kirjontakirja – OIKEA KIRJONTATEKNIIKAN PIKKUJÄTTI!

 

Lisää inspiraatiota löytyy myös Villa Kotirannan Pinterest -tilistä, jonne olen luonut oman kansion minua inspiroivia kirjontakuvia varten: INSPIRATION: HANDCRAFT / EMBROIDERIES. Ideakuvapankkini laajenee jatkuvasti, sillä upeita kirjontakuvia löytyy tasaista tahtia uusia – ja kaikkia tahtoisin vielä kokeilla!


 

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *