JÄRJESTYSIDEAT SISUSTUS / INTERIOR

KYLPYHUONEEN PURKKIPAINAJAINEN SELÄTETTY!


Voit kuvitella – jos omakohtaista kokemusta ei sattumalta ole – kuinka viisihenkisen perheen kylpyhuoneessa voi purkki ja purnukkakaaos lähteä helposti käsistä…


…Erityisesti tilanteessa, jossa jokaisella on ikiomat shampoot ja suihkusaippuat, sekä osalla tuohon päälle vielä kasvojenhoitoaineet (puhdistus, kuorinta…) ja hiustenhoitoaineet!


Ja ei, yhteiset pesuaineet eivät ole vaihtoehto
– jokaisella on omat suosikkinsa, sekä erikoistarpeensa ikiomille pesuaineille.


Pelkästään jo minulla on aktiivisessa käytössä kolme shampoota (värisuoja, syväpuhdistus ja kosteuttava), hoitoaine ja hiusnaamio, kasvojen puhdistustuote sekä kuorinta, ja suihkusaippua (palana).


Purnukkakaaos johti tilanteeseen, jossa kylpyhuoneen ainoa hyllytaso täyttyi kylpyvaahto-, shampoo-, partavaahto-, hoitoaine- ja suihkusaippuapurkeista – siis niistä purtiloista, jotka eivät olleet päivittäisessä käytössä, mutta joiden piti olla helposti saatavilla ja käsillä kylpyhuoneessa.


Entäs ne päivittäisessä käytössä olleet tuotteet?


…Luonnollisesti suihkutilan lattialla ja suihkun ympärillä erilaisissa irtokoreissa ja suihkutangon pienessä hyllytasossa pinoina!!


…Voitte uskoa, miten hankalaa oli suihkun jälkeen liipata lattiaa kuivaksi, saati saada pesuainejäämiä pois laatoista… Kuten ylläolevasta kuvastakin näkee, kun lattiaa oli hankala suihkun jälkeen puhdistaa, pinttyi laattaan nopeasti värjäymää.


Muutama kuukausi sitten (hyvin huomaa, että blogiarki on ollut hieman jäissä tässä taaperoarjen keskellä ja ehdin päivittämään sisustuskuulumisia vähän viiveellä…) menetin hermoni lattialla pyöriviin purkkeihin ja suuntasin Mäntsälään Jyskin myymälään.


Olin googlannut, että Ikeastakin löytyisi tarvitsemamme kaltainen metallikärry, mutta niin harvoin tulee enää ajettua Mäntsälän eteläpuolelle, että suosiolla suuntasin ’oman kylän’ kaupoille.


Jyskistä löytyi kaksi vaihtoehtoa, joista päädyin lopulta pienen pohdinnan – ja miestä konsultoituani – vasemman puoleiseen, hieman vihertävän harmaaseen KANSTRUP -kärryyn, jonka hinta oli muistaakseni aika tarkalleen 40€.


…Vaikka pidin kovasti tuosta ROLL IT -kärryn sinapinkeltaisesta väristä, niin kyseisen kärryn korien reunat olivat hieman matalammat kuin harmaassa versiossa, joten päättelin, että muutenkin huterasti pystyssä pysyvät suihkusaippuapurkit pysyvät todennäköisesti paremmin kärryssä kun laidat ovat hieman korkeammat.


Ja oikeassa olin!
Näin muutaman kuukauden kovan käytön jälkeen voin hyvillä mielin todeta,
että kärry on toiminut kuin unelma.


…Ja ehkä tuohon harmahtavaan sävyyn ei kyllästy ihan niin nopeasti kuin tuohon keltaiseen…?


Vaatimuslistallani järjestysratkaisua kylpyhuoneeseen miettiessä oli seuraavat asiat:

  1. Metallinen, ei muovinen tai puinen
  2. Riittävästi tilaa viiden hengen tarvikkeille
  3. Reiät tasojen pohjassa
  4. Renkaat alla tai vaihtoehtoisesti muut vettä kestävät tassut
  5. Sopii vanhan talon tunnelmaan ja kylpyhuoneen värimaailmaan


BINGO!


Samaan vauhtiin löysin Jyskistä kärryyn sopivan VICKLEBY Storage Box -metallikorin puisella kahvalla.


Korissa on kuusi lokeroa, joiden avulla on helppo saada pienet, ei-niin-vakaasti itsenäisesti pysyvät purtilot (tuubit, ym) järjestykseen ja toisaalta jaettua tasoa omiin alueisiin. Meillä tuossa korissa on vasemalla puolella minun tuotteet ja oikealla miehen.


…Ja – tällaiselle ikuiselle pihasaunasta haaveilijalle – tämä kori on mainio napata mukaan tai siirtää tarvittavat tuotteet lähemmäs käytön ajaksi, jos suihku sijaitsee kauempana säilytyspaikasta.


Ai että, kun silmää hivelee nyt kylpyhuoneen selkeys ja siisteys!


Alla olevassa valokuvassa vielä suihkunurkan ennen ja jälkeen -kuvat.


Hyvästi pitkin poikin pyörivät purkit ja vaikeasti puhtaana pidettävä lattia!


Nyt lastenkin on helpompaa kuivata lastalla vedet pois suihkun jälkeen, kun tiellä ei pyöri ylimääräistä tavaraa. Eikä kaatuneista, lojuvista purkeista pääse valumaan vahingossa pesuaineita lattialle!


…Pieni juttu, jälleen kerran, tuo kärryn hankinta ja sen avulla purtilokaaoksen selätys, mutta miten kauan sitä ehtikin kiukutella ja harmitella, ennen kuin sai tartuttua toimeen ja etsittyä ratkaisun!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *