SISUSTUS / INTERIOR

Lastenhuoneen taidenurkkaus


Reilu viikko sitten jaoin valokuvia todella seesteisestä, uuden ilmeen saaneesta saunaosaston pukuhuoneesta – tänään vastapainoksi oikea värikylpy piristämään sateista perjantaita!


Osa on varmasti jo kertaalleen törmännyt Instagramissa jakamaani valokuvaan pienemmän pojan huoneeseen rakentuneesta taidenurkkauksesta.


Muistatko mille tämä nurkkaus näytti aiemmin? Tästä linkistä pääset kurkistamaan vuoden takaisen jutun (vanhan blogin puolelta) pienemmän pojan huoneesta, kun tällä paikalla sijaitsi Legojen rakennukseen pyhitetty pöytä – joka nyt on huoneen ikkunan alla.


Meidän pienemmästä pojasta on kuoriutunut melkoinen taiteilija! Välillä tuntuu, etten itse enää pysy mukana näissä hänen ideoissaan, vaikka melko luovaksi itsenikin koen…


Pari päivää sitten poika oli ollut isänsä kanssa pyöräilemässä ja miehenikin yllätykseksi yhtäkkiä pysähtynyt keräilemään tien varresta materiaalia taiteeseensa. Kotiin päästyään piti etsiä paksua paperia, johon hän liimasi lehtiä ja teippasi kukkasia ja väritti lopulta paperin vielä vesivärein!


Kyseinen teos nousi tietenkin heti hänen taidepöytänsä ääressä olevalle näyttelyseinälle (oikeanpuoleisessa kuvassa alla), mihin olen nyt tovin ajan asetellut viimeaikaisista piirroksista ja maalauksista suosikkejamme. Mukaan mahtui myös pari vanhempaakin työtä.


Yksi suosikeistani, jonka ehdottomasti halusin saada kehyksiin ja kotimme seinälle, oli (alla olevassa kuvassa vasemmalla) pojan piirros perheestämme; siinä me kaikki neljä seisomme käsikkäin ja mukaan on mahtunut kisummekin, Bono.


On ollut mahtavaa seurata tämän pienestä pitäen innokkaan taiteilijanalun kehittymistä. Vielä tovi sitten piirrettiin paperille yksi asia; se saattoi olla ihminen, eläin tai vaikka traktori, mutta aina vain yksi asia per piirros.


Nyt, neljä ja puoli vuotiaana, on piirroksista tullut tilannekuvauksia!


Alla olevan valokuvan piirros on oiva esimerkki. Siinä olen minä (tunnistat minut äitinutturasta), ja seison vesisateessa kotitalomme pihassa. Toivottavasti ehdin sisälle, ennen kuin ukkonen salamoineen tulee ylle!


Alamme pian olla murrosvaiheessa, kun pienen pojan huone ottaa seuraavan askeleen kohti pienen esikoululaisen huonetta.


Varastossa odottaa isommalta pojalta tarpeettomaksi aiemmassa muutossa käynyt parvisänky, jonka olisi tarkoitus asettua lähitulevaisuudessa juurikin tähän nurkkaukseen.


Parvisängyn mukana tulee parisen metriä pitkä työtaso, joka sijoittuu parven alle. Sen sijaan, että miettisin kuinka parvisänky tulee viemään huoneesta melkoisesti tilaa, koetan suunnata ajatukseni siihen, että poika tulee saamaan valtavasti lisätilaa taiteiluilleen!


Koska tämä kesäkausi ja mahdollisuudet viettää taidepiknikhetkiä puutarhassa alkavat olla vähitellen ohi – tai ainakin todella vähissä – kaipaankin taas väljempiä tiloja sisälle viettääksemme talvellakin näitä yhteisiä maalaushetkiä.


….Ehkäpä minullekin pieni lisäsyy tsempata työhuoneen viimeistelyyn – sinne kun olisi tarkoitus saada myös tilaa lasten askarteluille…!


Aurinkoa sinne sinun viikonloppuusi!


Se olisi ensi viikolla jo SYYSKUU! Auts….!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *