LIFESTYLE VALOKUVAUS / PHOTOGRAPHING

MENOVINKKI LAPSIPERHEELLE – ORIMATTILAN KOTIELÄINPUISTO

Tänä kesänä olemme tehneet ennätysmäärän pieniä retkiä ja reissuja lähialueilla.


Pisimmät retkemme ovat suunnanneet Kuopioon ja Lappeenrantaan, sekä suunnitelmissa on vielä pistäytyä Hämeenlinnassa tutkimassa Hämeen linnaa, mutta mahtavia päiväretkikohteita on löytynyt tästä aivan läheltäkin.


Perjantaina pyörähdimme koko perheen voimin hohtokeilaamassa ja syömässä Hyvinkäällä ja eilen (sunnuntaina) teimme joka kesäisen perinneretken Korkeasaareen.Tänään laitan kuitenkin jakoon
lapsiperheen päiväretkivinkin Orimattilaan!Reilu viikko sitten vietin aurinkoisen päivän pienemmän pojan kanssa lähiseudulla matkaillen ja kohteeksi valikoitui monen tuttavani kehuma Orimattilan Kotieläinpuisto.


Kesäkausi alkaa lähestyä loppuaan ,
mutta Orimattilan Kotieläinpuisto on vielä avoinna
9.8.2020 asti
joka päivä klo 11-19:00.
Eli vielä ehtii!


Sisäänpääsy maksaa aikuisilta 8 euroa, lapsilta 6 euroa ja alle 2-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.


Kaikki puiston aktiviteetit sisältyvät tuohon sisäänpääsymaksuun – pingiksestä pomppulinaan. Ainoastaan säävarauksella oleva poniratsastus maksaa erikseen 2 euroa.


Eläinpuistoon (Ravitie 6, Orimattila) on helppoa saapua – Mäntsälästä sinne ajoi 40 minuutissa. Puisto sijaitsee aivan Orimattilan keskustan tuntumassa, joten samaan retkeen on helppoa yhdistää myös vaikka kirppiskierros, vinkvink!


…Kirjoitankin tuonne tämän postauksen loppuun
vielä kaksi kirpputorivinkkiäni
Orimattilaan suuntaaville…


Eläinpuiston koko oli minulle iloinen yllätys! En ollut sen kummemmin tutustunut paikkaan etukäteen, mutta olin kuullut, että lapset siellä viihtyvät ja monenmoista puuhaa löytyy, joten päätimme lähteä itse tämän myös toteamaan.


Jotenkin odotin ”pelkkää” eläinpuistoa, ja mietin kuinka tuo meidän 5v mahtaakaan viihtyä, mutta aluehan oli suorastaan valtava!


Pääsyliput alueelle myytiin kahvilasta, jonka kautta kuljetaan sisään eläinpuistoon. Lippujen kanssa saat myös alueen kartan, joka auttaa hahmottamaan alueen kokoa ja aktiviteettien sijainteja.


Samaisesta kahvilasta voi ilmaiseksi noutaa myös pingismailat ja pallot lainaan, jos tahtoo liikennepuiston yhteydessä olevia pingispöytiä testata – ja mehän tietenkin testasimme!


Meidän ensimmäinen pysähdys oli tietenkin liikennepuisto, joka sijaitsee aivan sisäänkäynnin äärellä.


Olimme liikkeellä heti klo11, joten poika sai aivan rauhassa kaahailla polkypyörillä ja potkulaudoilla rakennuksien ympäri – muista lapsia tuntui alueelle saapuvan vasta puolen päivän jälkeen enemmän.


Kun näin jälkikäteen retkeä muistellessa pojalta kysyy,
mikä oli Kotieläinpuistossa parasta,
on tämä liikennepuisto korkeilla sijoituksilla.


Kotieläinpuiston saa kierrettyä mukavasti lenkkinä,
joka alkaa liikennepuistosta,
etenee eläinaitauksien kautta
leikkikentän ja ravintolan puolelle.
Lounastauon jälkeen masut täynnä
jatkuu seikkailu taas eläimiä ihmetellen
poniajelulle kirmaten
ja lopuksi vielä keppiheppahyppelyt
sekä tietenkin jätskit kahviosta!


Olin ajatellut, että alpakat olisivat olleet puiston eläimistä ne mielenkiintoisimmat, mutta yllättäen porot veivätkin voiton.


Emme koskaan ennen olleet nähneet poroja niin läheltä,
että poika itse totesi niiden sarvien olevan
hassun pehmeät ja karvaiset!


Saimme siis taputella uteliaita poroja, jotka tulivat meitä ihmettelemään aidan takaa.


Kotieläinpuiston luoteisreunalla sijaitsee suurehko leikkipuisto liukumäkineen ja keinuineen, sekä kahvila, josta saa ostettua purtavaa ja grillikatos.


Alueella saa myös nauttia omia eväitä – sisäänkäynnin yhteydessä oli myös käteviä vetokärryjä lainattavissa laukkuja varten – ja leikkipuiston kupeessa onkin useita puutarhapöytiä eväiden nautiskeluun.


Koska meillä eväsretket ovat tänä kesänä olleet kovassa huudossa, emme tälläkään kertaa tehneet poikkeusta ja toimme mukanamme omat naposteltavat.


Leikkipuiston lempparit meidän mielestä oli ehdottomasti lossi, johon mahtui useampikin lapsi kerrallaan, sekä suuri pomppulinna!


Iloksemme sai poika suurimman osan ajasta vallata koko pomppulinnan itselleen, sillä tuohon aikaan oli vasta muutama lapsi saapunut leikkialueelle ja aamulla ripsi hieman vettä, joten useampi perhe tuntui kiertäävän pomppulinnan kaukaa, ettei vaatteeet kastu…


Kesä kuivaa, minkä kastelee!


…Meillä ei ole ihan niin nöpönuukaa, jos vähän kesällä vaatteet kastuu. Pääasia, että on hauskaa!


Evästauon jälkeen jatkettiin Kotieläinpuiston kierrosta ottamalla useammat kierrokset ruokailupaikan yhteydessä olevassa karusellissa.


Minäkin koetin muutaman kerran olla vauhdeissa, mutta pää ei enää pysy tällaisissa laitteissa mukana ja jouduin luopumaan leikistä hyvin nopeasti. Tosin poika oli tyytyväinen, kun äiti seisoi karusellin vieressä ja lykki hänelle yhä vain kovempia vauhteja…!


Puiston länsireunalla sijaitsi lintujen alueet, ja pääsimme aivan vierestä ihmettelemään mm. eri rotuisia kanoja sekä riikinkukkoja.


…Jännä miten kanat vain jaksavat lapsia hauskuuttaa ja ihmetyttää, vaikka niiden eloa saa omassakin pihassa päivittäin seurata.


Kotieläinpuistossa asusteli myös suloisia ranskan luppakaneja, pieniä marsuja sekä vierailumme aikana päivätorkkuja ottanut musta koira.


Kotieläinpuistossa olisi ollut myös mahdollisuus mennä poniajelulle 2€ lisähintaan, mutta tällä kertaa poikaa ei ratsaille nousu kiinnostanut lainkaan.


…Toki iltapäivän puolella, puistokierroksemme loppuvaiheilla poniajeluun oli jo kertynyt melkoinen jonokin, joka varmasti osaltaan vahvisti pojan tahtoa jättää hupi väliin.


Poniajelun sijaan tutkimme tiipiin ja ihmettelimme toteemipaalua pidemmänkin tovin. Täällä mielikuvitus lähti lentoon!


Aivan Kotieläinpuiston alussa (ja lopussa – alueelta on vain yksi sisään- ja uloskulkureitti) on myös kepparirata.


Esteitä oli todella monta, niitä sai muokattua jokaiselle sopivan korkuisiksi ja radalla oli myös puolisenkymmentä keppiheppaa – ja keppilohikäärme – joita sai lainata radalle testattavaksi.


Meidän ajoitus oli keppariradallakin loistava,
sillä poika sai loikkia –kepparilla ja ilman
sydämensä kyllyydestä kaikessa rauhassa!


Kyllä tämän vauhdikkaan touhupäivän jälkeen maistuikin kahvilasta ostettu jäätelö hyvälle!


Koska aikaa ja energiaa oli meillä retkeilijöillä vielä hieman, piipahdimme pojan kanssa myös kahdella kirpputorilla päivän päätteeksi, ja voinkin lämpimästi suositella Kehräämön Rukki -kirppistä (Pakaantie 1), sekä Kirpputori Piparuutia (Kärrysepäntie 1).


Kehräämön Rukki on vanhan tavaran löytöpaikka, jossa riittää tutkittavaa pidemmäksikin toviksi. Siellä on myös valtava saa ottaa -kirjahylly täynnä vanhoja teoksia. Löysin useamman kirjan itselle luettavaksi, sekä askarteluprojekteihin materiaaliksi. Myös rakennus itsessään on kaunis!


Kirpputori Piparuuti on taasen perinteinen kirppis, josta voi vuokrata oman pöydän. Paljon vaatteita ja sisustustavaraa, sekä huonekaluja ja valaisimia. Täältä löysin mm. priimakunnossa olevia Pauligin vanhoja kahvipurkkeja 1€/kpl (!!!), sekä saa ottaa -laarista ilmaiseksi upeat saviruukut!


Suosittelen siis varaamaan aikaa,
kun retkeilet Orimattilaan!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *