SISUSTUS / INTERIOR

Onnentunteita uudella huonekasvilla

 

Joulukuu – yllätti tänäkin vuonna! …Luulin olleeni tänä vuonna jo tietoinen sen ainaisesta yllättävän nopeasta saapumisesta, mutta tässä sitä taas ollaan; kuun puoliväli jo lähestyy ja joulukorttiaskartelutkin ovat aloittamatta!

Ainoat asiat, jotka olemme ajoissa kerrankin muistaneet hoitaa, ovat joulupukin kutsuminen meille aattoillaksi vierailulle sekä tonttujen auttaminen pakettipuuhissa niin avuliaasti, että muutamaa lahjaa vaille kaikki on jo saatu kääreisiin. Saavutus sekin!

Minulle jouluinen tunnelma tulee Vesa-Matti Loirin joululevystä – mikä onkin muisto omasta lapsuudesta, piparien leipomisesta lasten kanssa, myöhäisiltojen paketointihetkistä, (alkoholittomalla) punaviinillä maustetusta glögistä ja hyasinttien tuoksusta.

Näitä jouluisia tunnelmia lähdin viime sunnuntaina etsimään Lahden Plantagenista, mistä haen joka joulu kotiimme jouluntuoksuisia hyasintteja sylikuormittain. Rakastan valkoisia ja vaaleanpunaisia hyasintteja, joiden tuoksu valtaa koko kodin – kilpaa Bolsiuksen vaniljatuoksukynttilän kanssa.

 

 

Aatteissa pussillinen hyasintteja marssin huonekasvikauppaan ja jälleen kerran itsenikin yllättäneenä seisoin kassalla katsellen kantamuksiani:

 

Kuusi hyasinttia
Kolme amaryllista
Pieni sisäkuusi ja…

…Valtava KULTAPALMU!

 

 

Tällaisesta kultapalmusta haaveilin makuuhuoneeseemme jo vuosi sitten tänne Villa Kotirantaan muuttaessa, mutta tuolloin en raaskinut useampaa kymmentä euroa yhteen huonekasviin laittaa, kun en lainkaan tiennyt, kuinka huonekasvit ylipäätään viihtyisivät uudessa kodissamme.

 

…Vuosi sitten päädyin lopulta ostamaan tuon yllä olevassa valokuvassa lipaston päällä näkyvän miniversion…

 


 

Tällä kertaa ei tarvinnut kahta kertaa kultapalmun hankintaa harkita, sillä löysin valtavan metallikärryllisen kultapalmuja alehyllystä hintaan VIISI euroa / kpl! 

…Näin jälkeenpäin mietittynä olisi pitänyt ottaa samaan vauhtiin toinenkin…

Kultapalmut olivat joutuneet alelaariin koska niissä oli enemmän tai vähemmän kuivahtaneita oksia. Pyörittelin kasvit läpi ja löysin taempaa useamman todella hyväkuntoisen, vain muutamalla kuivaneella oksalla – lyhyen arvion jälkeen totesin, että osaan kyllä hyvällä hoidolla ja kärsivällisyydellä elvyttää kasvin täyteen loistoon!

Viiden euron hintaan olen todellakin jo valmis kokeilemaan!

 

 

Makuuhuoneeseen ei ole vielä suoranainen joulu iskenyt, vaan luonnonläheiset sävyt ja viherkasvit ovat edelleen vallassa. Muutaman kynttilän nostin lipaston päälle ja eilen poltin tuikkuja ennen nukkumaan menoa. 

Olin ajatellut nostaa aidot peuran sarvet sängyn yläpuolella olevaan hattuhyllyyn roikkumaan, mutta totesin taas aamulla pienemmän pojan riehuessa sängyssämme, että ehkä turhan riskialtis sisustuselementti lapsiperheen kodissa – ellen sitten ruuvaa sarvia seinään kiinni riittävän korkealle…

 Pienen talvisen kranssin muuten askartelin sängyn ylle – siihen palaankin pikimmiten kera valokuvien!

 

 

// I went to get some hyacints and ended up with six hyacints, three amaryllis’, one little christmas tree and one huge GOLDEN CANE PALM!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. says:

    Minäkin hankin noin vuosi sitten valtavan kultapalmun kun menin tappamaan peikonlehti raukkani. Luin että se on aika vaatimaton, joten uskalsin ostaa. Vielä on hengissä jee! 😀

    1. No juuri siksi minäkin uskalsin ottaa tällaisen hieman siipeensä saaneen hellään huomaani – täällä talossa tuntuu muutenkin kaikki kasvit viihtyvän hämmentävän hyvin kesät talvet! 🙂 Jopa kaksi peikonlehteäkin kasvaa huminalla – toinen jopa melko varjoisassa paikassa! Ainoastaan pienemmän pojan lihansyöjäkasvi näyttää kituuttavan – en ole koskaan saanut pidettyä niitä hengissä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *