PUUTARHA / GARDEN VALOKUVAUS / PHOTOGRAPHING

PIHASSA KUKKII VKO 24 // KESÄKUU

Heräsin näin kesäkuun toisella viikolla huomaamaan, että pihan perennathan ovat aloittaneet jo kukinnan!


Kipaisin siis heti aamusta pienimmän vielä nukkuessa kameran kanssa puutarhaan – mikä täydellinen valo valokuvaamiseen! – ja tänään jaan kanssanne pihamme tämän viikon kukkakuvat.


Kävimme pienemmän pojan kanssa tiistaina Saaren (Keuda) puutarhamyymälässä, sekä Saaren Kotipiirissämeidän perinteiset kesäkukkien ostopaikat – ja mukaan lähti takakontillinen niin kesäkukkia kuin perennojakin, sekä muutamia maustekasveja ja yrttejä.


Ostoslistalla oli vain kesäkukat, mutta nyt puutarhaan on jo istutettu mm. vaaleanpunainen särkynytsydän, pallohortensia, lipstikka sekä ensimmäiset kesäkukatjoiden lajikkeita en ikinä muista. Istutusta odottaa vielä mooseksenpalavapensas, toinen lipstikka, loput kesäkukat sekä iisoppi.


…Minulla on jo iso iisoppipensas pihassa ja talvisin siitä kerätty sato kovassa käytössä, mutta halusin vielä toisenkin, koska rakastan iisopin pensasmaista kasvutapaa ja kaunista violettia kukintaa.


Toukokuun lopun ja kesäkuun alun kukkija hedelmätarhassa olivat omenapuut, suklaakirsikkapuu sekä pilariluumu. Noiden kukinnoista valokuvia löytyy oheisesta postauksesta:
KOTIPUUTARHURIN KUULUMISIA [#OMAVARAISUUS, OSA 6/2020]


Olen haalinut pihaamme valtavan määrän perinneperennoja isäni puutarhasta,
sekä pelastanut lukuisat malvat ja kurjenkellot
täältä omalta tontilta maanmuokkaustöiden jaloista.


Osa noista perennoista on edelleen puolittain valeistutettuina, sillä veikkaanpa, että vasta ensi kesänä pääsen muokkaamaan tontille loputkin kukkapenkit.


Esimerkiksi leikkimökin viereen on suunnitteilla L-muotoinen kukkapenkkinurkkaus lavoista, mutta en voi sitä perustaa ennenkuin leikkimökki – Villa Viikarila – on remontoitu ulkopuolelta.


Puutarhassani siis vallitsee
ihana perennojen,
sekä luonnonkukkienkin
sekamelska!


Olen enemmän luontopihan taikka Cottage Garden -henkisen puutarhan ystävä, kuin millilleen suunniteltujen istutusten ja kysisaksilla viimeistellyn nurmikon rakastaja.


Puutarhassani kuuluu olla rento tunnelma,
sellainen puolihuolimaton fiilis,
vaikka kaikki olisikin suunnitelluilla paikoillaan.


Jos et vielä seuraa Villa Kotirantaa Pinterestissä, niin tässäpä linkkivinkki: Kokoan kansioon, INSPIRATION: Cottage garden, ne puutarhavalokuvat, jotka inspiroivat minua eniten oman pihan ja puutarhan suunnittelussa. Tällä hetkellä kuvia on reilut 120 ja määrä kasvaa alati.
Tervetuloa inspiroitumaan!


Isäni puutarhassa perennoja – kuten kurjenkelloja – kasvaa ’kuin vahingossa’ mustikkamaata kaunistamassa ja keväisin kukkapenkkejä hallitsee herkullisen runsas tulppaanikaaos kaikkine upeine väreineen ja kukintomuotoineen. Mielestäni isäni piha lähes nelikymmenvuotisen asumisen ja huolenpidon aikana muotoutunut kauneimmaksi, reheväksi puutarhaksi, jonka teidän!


Voi mikä ilo olisi viedä isä tutustumaan englantilaisiin puutarhoihin ulkomaanmatkan merkeissä!


Lisää valokuvia isäni puutarhasta löytyy vanhan blogin puolelta oheisista linkeistä:
KUKKAILOTTELUA ISÄNI PUUTARHASSA
VISIITILLÄ ISÄNI PUUTARHASSA


Mutta ne oman pihani kukkijat!


Nämä ihanuudet kukoistavat tällä viikolla puutarhassamme:


KIVIKOSSA KUKKIJAT:


KUKKAPENKKIEN KUKKIJAT:


KESÄKUKAT:


KUKKIVAT PUUT JA PENSAAT:


HYÖTYPUUTARHAN KUKKIJAT:


Voi, kun useamminkin muistaisi
lähteä aamun puutarhakierrokselle
tiluksia tutkimaan
kameran kanssa!


Aamukasteen viipyillessä kasvien yllä, ensimmäisten auringon säteiden pilkahdellessa lehdistöjen välistä ja valoisassa yössä liikkuneiden hyönteisten kipitellessä piiloihinsa suojaan lämpenevältä ilmalta, voi puutarhassa tavoittaa kameraan ainutlaatuisia tunnelmia.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *