PUUTARHA / GARDEN VALOKUVAUS / PHOTOGRAPHING

PIHASSA KUKKII VKO 31-32 // HEINÄ-ELOKUU

Huh, mikä kuun vaihde takana!


Täällä palattiin elokuun alussa takaisin työelämään ja päiväkotiin – onneksi tosin työt edelleen hoituneet kotikonttoripainotteisesti.


Odotin itse asiassa jo kovasti paluuta takaisin ihmisten ilmoille, mutta koska näillä elokuun ensimmäisillä viikoilla vain osa kollegoista on palannut takaisin lomilta ja lomautuksilta, ei juurikaan ole ollut järkeä ajaa päivittäin 140km istumaan yksin konttorille.


Ja kun ainoat palaverit ovat olleet lähinnä ulkomailla olevien kollegoiden kanssa, on heidän näkökulmastaankin aivan sama, olenko fyysisesti Helsingissä vaiko Mäntsälässä, kun palaverit tapahtuvat Teamsin kautta.


…Pakko lisäksi myöntää, että jännittää hieman tämä koronan toisen aallon saapuminen… Työni puolesta – kun olen yhteydessä ihmisiin ympäri maailmaa – kuulen enemmän tämän hetkisestä koronatilanteesta kuin mitä missään uutisissa kerrotaan, ja ajoittain tieto todellakin lisää tuskaa.


Päädyin eräänä iltana myös viimein kaavoittamaan omille kasvoille sopivan kangasmaskin ja ompelin muutamat maskit odottamaan, jos kehoitus niitä käyttää – esimerkiksi kaupoissa – annetaan. Samalla mallilla, hieman mittoja muuttaen näyttäisin saavan helposti aikaiseksi myös maskit miehelle ja pojillekin.


Eli elokuuhun siirrytty täällä vahvasti korona-aatteissa… Erikoinen kevät, erikoinen kesä ja jännityksellä odottelen, millaiseksi tämä syksy vielä muuttuukaan…


Minulta jäi kokonaan väliin viikon 30 valokuvauskierrokset puutarhassa – en yhtään ymmärrä, mihin ihmeeseeen hukkasin tuon viikon… Ehkä mustikkametsään…?


Samoin kahden viimeisen kuukauden Omavaraisuus -teemaiseen yhteispostaukseen osallistuminen on ollut sula mahdottomuus, vaikka kerrottavaa puutarhasta olisi vaikka kuinka monen postauksen verran…


Mutta tässä pari viimeisintä viikkoa – 31-32 – puutarhaa ihastellessa totesin, ettei kahdessa viikossa juuri mikään muuttunut!


Eli tämän postauksen valokuvat on otettu kahden viikon aikana, mutta tänään kun kiersin taas pihaa ympäri totesin, että edelleenkin kaikki nämä sama kukkaset kukoistavat.


Aiemmat valokuvat pihan kukkasista löydät alla olevista linkeistä:


PIHASSA KUKKII VKO 24 // KESÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 25 // KESÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 26 // KESÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 27 // HEINÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 28 // HEINÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 29 // HEINÄKUU


Nämä kaunottaret kukoistavat
viime viikolla puutarhassamme:KIVIKOSSA KUKKIJAT JA MAANPEITEKASVIT:

Hopeatäpläpeippi
Maksaruoho, jonka löysin keväällä villinä kanalan takaa kivikosta ja siirsin pihan puolelle kivipengerrykseen kasvamaan.


KESÄKUKAT JA LUONNONKUKAT:

Saunakukka
Elämänlanka
Valkoinen punakosmoskukka
Kehäkukka ’Neon’
Samettiruusu ’Carmen’ ja ’Petite Yellow’


KUKKAPENKKIEN KUKKIJAT:

Liljat
Myskimalva
Ukonhattu
Rohtosuopayrtti
Perenna, jonka tänä keväänä ostin ja istutin kukkapenkkiin, mutten muista enää lajikkeen nimeä…
Piiankieli
Kuunlilja
Kesän viimeinen ukonhatun kukinto…
Pallohortensia
Viimeiset äitienpäiväruusun kukkaset löytyivät villiintyneestä kukkapenkistä…


HYÖTYPUUTARHAN KUKKIJAT:

Iisoppi
Kesäkurpitsa
Avomaakurkku
Pensaspapu
Ruusupapu
Paprika kasvihuoneessa
Samettiruusu purjon ja lehtikaalin kupeessa
Kehäkukka ’Orange King’

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *