PUUTARHA / GARDEN VALOKUVAUS / PHOTOGRAPHING

PUUTARHAN KUKKIJAT 2020 KOOSTE – HEINÄ-ELOKUU


Lähestyvän kesän voi aistia niin päivien lämpöisissä hetkissä auringonpaisteessa, kuin näin myöhään illalla ulkona edelleen raikuvassa lintujen sirkutuksessa.


…Muistelen lukeneeni taannoin jostain lehdestä – ehkä isommalle pojalle tilattu Tiede -lehdestä – että lintujen sirkutus lisääntyy keväällä, koska valon määrä vaikuttaa lintujen aivoihin ja laukaisee niiden lauluinnon. Ja koska linnut eivät laula yhtä riehakkaasti talvisin, laulaa suurin osa linnuista aluksi epävireisesti ja ’nuotin vierestä’.


…Olenkin koettanut kuulostella kärrylenkeillä epävireistä sirkutusta, mutta tähän asti kaikki linnunlaulu ympärillä on ollut silkkaa hunajaa korvilleni talven hiljaisuuden jälkeen…!


Muita kevään merkkejä ovat olleet tietenkin leskenlehdet teiden pientareilla ja ensimmäisten perennojen alkujen pilkahtelua kukkapenkeissä. Puutarhamme on vielä sen verran keskeneräinen, etten kevään varhaisiin kukkijoihinerilaisiin sipulikasveihin, kuten tulppaaneihin, narsisseihin tai vaikka helmililjoihinole ehtinyt vielä syventyä.


…Olisihan se ihanaa, kun omassakin puutarhassa kukkisi jo näin huhtikuussa lumien lähdettyä!


Sen sijaan kesällä pihamme on täydessä kukassa. Toukokuussa kukkivat omena-, luumu-, ja kirsikkapuut, sekä tuomi, ja kesäkuusta elokuuhun väriä puutarhaan tuovat niin luonnonkukat, perennat kuin yksivuotiset kesäkukatkin. Syksyn viimeiset sissit taitavat olla auringonkukat, sekä sisukkaat kehäkukat ja samettiruusut.


Pihassamme saavat vapaasti kukkia myös paljon parjatut voikukat, sillä ne houkuttelevat pihaan runsaasti pölyttäjiä! …Voikukan kanssa täytyy vain olla tarkkana ja olla valmiina leikkaamaan kukinnot nurin ennen kuin ne muuttuvat siemeniä levittäviksi hahtuvapalloiksi.


Jaoin eilen ensimmäisen osan ’Pihassa kukkii 2020’ -valokuvakoostesarjasta, jossa oli esittelyssä puutarhamme viime kesäkuun kukkaloistoa. Linkin tuohon juttuun löydät alta:


PUUTARHAN KUKKIJAT 2020 KOOSTE – KESÄKUU


Tänään vuorossa sarjan toinen osa,
jossa kurkistetaan puutarhamme viime heinä-elokuun kukkijoihin.Jos haluat myös katsoa läpi alkuperäiset ’Pihassa kukkii’ -postaukset viime kesältä – huomattavasti runsaammin valokuvia puutarhastamme kuin näissä koosteissa – niin löydät niihin linkit alta:


PIHASSA KUKKII VKO 24 // KESÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 25 // KESÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 26 // KESÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 27 // HEINÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 28 // HEINÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 29 // HEINÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 31-32 // HEINÄ-ELOKUUHEINÄKUU – VIIKOT 27-29


HEINÄ-ELOKUU – VIIKOT 31-32
Tuntuu uskomattomalle katsoa näitä valokuvia!

Tonttimme on melko pieni ja sen muokkaaminen vielä näin
seitsemännenkin kesän alussa aivan vaiheessa,
ja silti siellä kasvaa ja kukoistaa näin monia eri lajikkeita!!


Valaa uskoa tähän malttamattomaan pieneen ihmiseen, että joku päivä puutarhamme on vielä valmis – ja siellä kukkii niitä kevään varhaisiakin lajikkeita vielä tulevaisuudessa!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *