PUUTARHA / GARDEN VALOKUVAUS / PHOTOGRAPHING

PUUTARHAN KUKKIJAT 2020 KOOSTE – KESÄKUU

Mikä ihana keväinen sää saavutti vihdoin Mäntsälänkin!


Olen palttiarallaa päivittäin nyt lenkkeillyt vaunuja työnnellen hyytävässä vastatuulessa – ja jättänyt myös kärryttelyt suosiolla väliin, kun räntääkin on välillä satanut vaakatasossa… Mutta eilen ja tänään pääsimme ulkoilemaan täydellisessä, aurinkoisessa kelissä.


Eilen lenkin jälkeen tein ensimmäisen kevätkierroksen pihassa, kun lumetkin ovat vihdoin sulaneet, ja hieman harmitti todistaa peurojen ja jänisten tekemää tuhoa puutarhassa… Keskellä pihaa kasvava nuori omenapuu oli kuorittu lähes koko rungon matkalta – edes rungon ympärille kääritty verkkoa ei ollut riittänyt puuta suojaamaan – ja tuolle puulle voimme nyt heittää hyvästit. Kenties uusi omenapuu tilalle vielä tänä keväänä…?


Kahdesta muustakin nuoresta omenapuusta oli oksien latvoja järsitty poikki ja ilmeisesti peura oli sotkeutunut suojaverkkoonkin – sen verran mutkalle oli verkko reuhdottu. Myös yksi tyrnin taimi oli järsitty lähes kokonaan, vain kymmenen senttiset tikut törötti enää matalasta rungosta. Ilmeisen kova on ollut nälkä ja epätoivoinen eläin, kun piikikäs tyrnikin oli kelvannut…


Tyhjiä kasvulavoja ja puutarhan alkavaa pientä viherrystä katsellessa oli vaikea muistaa
tai edes hyvälläkään mielikuvituksella visioida
miten piha täyttyy upeasta kukkaloistosta pian!


Päätinkin kaivaa esiin viime vuoden ’Pihassa kukkii’ – viikoittaiset postaukset ja koostaa tähän kesän odotukseen helpotukseksi pienen muistutuksen siitä, mitä kohti olemme hyvää vauhtia jo etenemässä. Luvassa siis kolme postausta; Puutarhamme kesäkuun kukkijat, heinä-elokuun kukkijat sekä hyötypuutarhamme kukkijat.


Jos haluat myös katsoa läpi alkuperäiset postaukset – huomattavasti runsaammin valokuvia puutarhastamme kuin näissä koosteissa – niin löydät niihin linkit alta:


PIHASSA KUKKII VKO 24 // KESÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 25 // KESÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 26 // KESÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 27 // HEINÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 28 // HEINÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 29 // HEINÄKUU
PIHASSA KUKKII VKO 31-32 // HEINÄ-ELOKUUKESÄKUU – VIIKOT 24-26
Taidan tänäkin kesänä koettaa ehtiä ottamaan valokuvia läpi kesän puutarhan kukista, sillä miten paljon heräsikään henkiin hyviä muistoja pihassa ja puutarhassa vietetyistä kesäisistä hetkistä näitä valokuvia katsellessa!


Olin jo täysin unohtanut, miten paljon kukkivia lajikkeita pihastamme löytyy, vaikka piha ja puutarha on edelleen täysin keskeneräinen.


Näistä valokuvista sain taas runsaasti motivaatiota tarttua tänäkin kesänä toimeen ja suunnitella hieman kesäkukkien kylvöjä, mitkä olin jo ajatellut tänä vuonna jättää väliin…!


Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *