PUUTARHA / GARDEN

Puutarhaostokset viikonlopulta

Jo pitkään on poltellut päästä puutarhamyymälään hipeltelemään taimipurnukoita ja lueskelemaan kaikessa rauhassa lajikekuvauksia ruukkujen kyljistä, haistelemaan ensimmäisiä kukkivia lajikkeita sekä raahaamaan selkä vääränä kuorikatetta farmarin takakonttiin.


…Jos korona ei vaanisi joka nurkan takana, olisin varmasti jo marssinut kaupoille jo aiemminkin… Mutta toisaalta taasen puutarhamyymälät ovat pääasiassa ulkotiloissa ja välimatkat ihmisiin on helppoa pitää, varsinkin kun on hyvissä ajoin aamusta jo liikkeellä, joten koetan luottaa siihen, että riski saada tartunta on suurempi viikottaisilla ruokaostoksilla – erityisesti, kun läträsin vielä käsidesillä joka kerta myymälöihin mennessä, sieltä lähtiessä ja vielä kerran varuilta autossa….!
*kop, kop* [koputtaa puuta…]


Menneenä viikonloppuna saapui pihaan tilaamani 12m3 puutarhamultaa, ja se laittoi liikettä kintuihin – niin multaa kärräten kuin puutarhakaupoille suunnaten!

Tänään, sunnuntaina, mies nappasi kopin perheen pojista ja minä suuntasin auton kohti Keravan HongKong -liikkeen puutarhamyymälää sekä Järvenpään Kukkataloa.


Ostoslistaa mietittii miehen kanssa jo lauantaista lähtien, ja se näytti palttiarallaa tällaiselle:

  • Puuöljy terassin käsittelyyn
  • Tuijia rajaamaan tonttia ohi kulkevasta tiestä
  • Rodomultaa
  • Kuorikatetta
  • Pensasmustikat Aino ja Alvar
  • Perennoja
  • Maanpeite- ja kivikkokasveja
  • Nurmikon siemeniä
  • Apilan siemeniä


Ja mitä lopulta autosta löytyi, kun suuntasin monen tunnin kierrokseltani kotiin?HongKong:


Vesiohenteinen puuöljy 2,7l, sävy harmaa


KanadantuijatSmaragd’ (80-100cm)


Tarhurin kuorikatetta 50l -säkeissä pensasmustikoille


Hyasintit (3kpl/ruukku), todella hyväkuntoisen oloiset ja vasta nupulla, viimeiset kappaleet tarjouksessa 0,99€/kpl


Vaaleanpunaiset pionit, yhteishintaan 9,99€/2kpl -tarjous
Sarah Bernhardt
Alexander Fleming


Perennat, 2,99€/kpl -lajitelmatarjous
Kivikkosuopayrtti Saponaria Ocymoides
Konnanyrtti Chelone Obliqua
Tähtikello Campanula PoscharskyanaStella


Pihasyreeni A. Syringa VulgarisPuuilo:


JokaPiha Plus –nurmikonsiemen, 2,5kg pakkausTokmanni:


Havu- ja rodomulta, 10€/2pss -tarjousJärvenpään Kukkatalo:


Alvar –tarhapensasmustikat, 4kpl
Ainot oli loppu, jään odottamaan.


Lakritsisamettikukka


Sitruunatimjami (Julkaisun ensimmäinen valokuva)


Perennat:
Matsurianmaksaruoho Variegatum
Sammalleimu Zwergteppich
Lusikkamaksaruoho Purpureum
Alppiasteri Beauty White
Akileija Spring Magic Rose And Ivory


Ostoslistalta jäi ainoastaan apilan siemen löytymättä, sekä Aino -pensasmustikat ovat nyt odotuslistalla. Ja toisaalta tein muutaman ihanan yllätyslöydönkin joista kaikki eivät edes olleet puutarhaan liittyviä, mutta niistä lisää myöhemmin erillisessä postauksessa eli kaikin puolin onnistunut ostosreissu!


Haikeana katselin myös alppiruusuja, jotka olivat tarjouksessa, mutta maltoin vielä jättää ne hyllyyn. Haaveilen vaaleanpunaisena kukkivasta alppiruusussta tulevan kesähuoneen kulmalle, mutta pitäisi varmaan ensin rakentaa se kesähuone, ennenkuin ostan ja istutan taimia sen perustusten ympärille… 😉


Kaivoin lauantaina pihaan suurehkon kukkapenkintai itse asiassa yhdistin kaksi erillään ollutta, pienempää kukkapenkkiä yhdeksi suureksi – ja osa näistä ostoksista päätyy siihen istutettavaksi. Ainakin kukkapenkin toisella laidalla sijaitseva kivirykelmä kaipaa kainaloonsa noita vaaleanpunaisia pioneja….


…Samaisen kivirykelmän toisella puolen on muuten kaksi kesää jo koettanut kolme angervontaimea pyristellä kasvuun, mutta hämmentävän nihkein tuloksin… Kävin kurkkaamassa, että sieltä ne taas maasta kurkistelevat esiin, mutta jotenkin kituisia ovat mokomat olleet. Taidan tämän kesän antaa vielä armonaikaa ja jos ihmettä ei nyt tapahdu, kaivan taimet maasta syksyllä ylös ja tuikkaan vaikka kasvihuoneen taakse häpeämään.Huomenna tiedossa siis pihahommia taas,
kun istutan nämä kaikki maahan!


…Olin jo tänään lapio kädessä kukkapenkin kupeessa, kun minut yllätti raekuuro ja päätin lykätä istutustyöt huomiselle – vielä yksi vapaapäivä pidentää tätä ihanaa viikonloppua!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *