DIY JÄRJESTYSIDEAT SISUSTUS / INTERIOR

Riihimäen Lasin Kantti -purkit uusiokäyttöön

Tässä taloudessa on kantapään kautta opittu päivittäisen vitamiiniannoksen tärkeys. Huolimatta monipuolisesta ruokavaliosta, sekä runsaasta hedelmien syönnistä, vetää loppuvuotta kohti auringon valon puute mielen matalaksi ja kehon uupuneeksi.


Muutamana vuonna kärsin pitkin loppusyksyä hurjasti tippuneesta painosta, sekä ihan käsittämättömästä väsymyksestä, joka alkoi iltojen pidennyttyä. Juoksin lääkärissä, otettiin verikokeita – mitään syytä ei löytynyt. Kunnes viimeinen lääkäri kehoitti aloittamaan vahvan D-vitamiinin lisänä normaalia ruokavaliota. Ja olo koheni silmissä ja painokin palautui ennalleen – keskellä pimeintä talvea!


Olenkin tuosta viisastuneena käyttänyt talvisin vahvaa D-vitamiinia ja valoisampana aikana popsinut lasten purkista miedompia.


Tänä(kään) vuonna ei enää ole ollut voimat veks, paino ei ole tippunut ja iltaisinkin jaksaa vielä touhuta monenlaista lasten kanssa, enkä nukhada sohvalle töistä tultua.


Aikuisten ja lasten D-vitamiinien lisäksi keittiön tasolla pyörii myös monivitamiinipurkki. Vaikka kotimme onkin värikäs, niin nuo oranssit muovipurkit eivät kyllä tuota konmarimaista ilon läiköhdystä tämän kodinhengettären rintaan…!


Sain parhaalta ystävältäni paperikassillisen Riihimäen Lasin Kantti -maustepurkkeja hänen tehdessä inventaariota kaappeihin muuton yhteydessä parisen vuotta sitten. Tuolloin en tarvinnut itsekään purnukoita maustekäyttöön, mutta talletin ne kaappiin odottamaan, sillä tiesin, että sopiva käyttötarkoitus niille vielä löytyisi.


Mikä ilo ja onni olikaan, kun lopullisesti turhauduin noihin muovipurtiloihin ja löysin kaappeja tutkiessa sylillisen kauniita, vanhan talon henkeen sopivia Kantti -purkkeja – olin ne ehtinyt jo unohtaa!


Ja tuo pieni Kantti -purkki on muodoiltaankin kuin vanhan apteekin lääkepurkki!


Poistin purkeista muoviset sirotinosat – ei huolta, laitoin ne hyvään talteen – ja asetin vain kannen purkin päälle. Purkissa ei siis nyt ole tiivistettä, joten kansi aukeaa helposti ja kevyesti nostamalla – jopa pienin poika saa nyt itse otettua aamulla vitamiininsä.


En tiedä vaikuttaisiko tiivisteen puuttuminen pitkällä aikavälillä vitamiinitablettien säilyvyyteen, mutta näin nelihenkisessä perheessä purnukoita täytetään uudelleen tasaista tahtia, joten vitamiinit eivät ehdi kauaa purnukoissa lojumaan.


Dymotin vielä purkkien kylkeen tekstit ’lasten D’, ’äidin ja iskän D’, sekä ’monivita’. …Hetken jouduin miettimään tekstien muotoilua, kun tuossa pienessä Kantti -purkissa kyljen leveys ei ole suuri.


Tässäpä oiva idea myös joululahjaksi, vinkvink!


Itse arvostan suuresti itsetehtyjä, tuunattuja ja kierrätettyjä lahjoja, ja annan itsekin mielelläni sellaisia läheisilleni.


Tänä jouluna ensimmäiset joululahjat ovat jo saavuttaneet saajansa, joten voin paljastaa, että esimerkiksi parhaan ystäväni lahjapaketteihin sujahti Riihimäen Lasin täysin virheetön Kehrä -sarjan tarjoilulautanen sekä vanha rottinkinen seinäamppeliteline, jollaista ystäväni toivoi.


Kummitytölleni ja alle kuukauden ikäiselle kummipojalleni löysin erinomaisessa kunnossa olevan Satu vuoden jokaiselle päivälle -kirjan, jollainen minulla itselläni oli pienenä 80-luvulla – ja joka edelleen löytyy poikani kirjahyllystä.


Isälleni kerään joka jouluksi ison kasan hyväkuntoisia kirjoja, joiden parissa isäni viettää monen monta talvi-iltaa keinutellen keinutuolissa tuvan leivinuunin kupeessa neulomissani villasukissa.


Olen myös pienemmälle pojalle löytänyt mm. aivan priimakuntoisia lautapelejä ja avaamattomissa paketeissa olleita Martinexin Muumi -palapelejä – muutamilla hassuilla euroilla!


Miksi ehdoin tahdoin ostaa kaupasta uutta, kun usein käytettynä löytyy jopa parempilaatuista ja persoonallista tavaraa?!


…Jos oikein laskin, enää 17 yötä jouluun…


Omille ja kummilapsille, sekä parhaalle ystävälleni tonttutouhut jo aika lailla valmiina – kerrankin näin alkupuolella joulukuuta!


Hakusessa vielä isälleni niitä kirjoja, äidilleni pyöreä pöytäliina – jonka löytyminen onkin yllättävän haastavaa! – ja miehellekin vielä jotain… Tästä yhtälöstä mies, tuo anti-jouluihminen, on se haastavin lahjottava…!


Joko siellä teillä alkavat lahjat olla jo kaikki paketissa?!


Löytyykö tänä vuonna kääreistä jotain kierrätettyä tai tuunattua?

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *