DIY OMAVARAISUUS

Talvinen punaherukkahillo -reseptini


Sain pari päivää sitten viestiä lukijalta vanhan blogini puolelle. …Onnekseni ilmoitukset viesteistä saapuvat yhä sähköpostiini, sillä harvoin tulee enää käytyä tuolla Bloggerin puolella muutoin…


Olin elokuussa 2016 laittanut jakoon talvisen punaherukkahilloni reseptin ja sitä tänä kesänä testannut lukija oli palannut vanhan postauksen ääreen lähettämään kiitokset – hillo oli kuulemma onnistunut ohjeellani.


Tulipa hyvä mieli!


Kyseinen hillo on myös oma suosikkini, ja koska punaherukkakausi on kovasti päälläviime kesänä ostetut pensaat tuottivat tänä vuonna jo mukavasti satoa päätin laittaa tuon hilloreseptin jakoon myös täällä ’uuden’ blogin puolella.


Minulle tästä hillosta tulee vahvasti jouluinen – tai pakkastalvinen – fiilis, ja tykkäänkin käyttää kardemummalla maustettua herukkahilloa erityisesti joulun aikaan tortuissa tai lehtitaikinasta leivotuissa viinereissä.


…Siksi resepti saikin aikoinaan nimekseen Talvinen punaherukkahillo…Talvinen punaherukkahillo1,2l punaherukoita
4dl hillosokeria
3-4rkl vaniliinisokeria
~1rkl kardemummaa
1dl vettä1. Mittaa siivotut punaherukat kattilaan.
2. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään, ja sitten punaherukoiden joukkoon. Hämmennä seosta, kunnes kuivat aineet sekoittuneet marjoihin tasaisesti.
3. Kaada sekaan vesi ja keitä seosta 10min pienellä lämmöllä.
4. Purkita, sulje kannet ja jäähdytä.

Säilytä jäähdytettyä hilloa jääkaapissa, tai kylmäkellarissa.Vaniliinisokeri pehmentää punaherukan kirpeyttä, ja kardemumma tuo talven maun hilloon.

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Mielenkiintoisnen yhdistelmä herukat ja kardemumma. Ehkä kokeilen. Muuten ei runsas herukkasato tule käytetyksi.

    1. Tätä on nyt moni innostunut kokeilemaan ja positiivista palautetta tullut – rohkeasti siis vain testaamaan! 🙂 Tuo kardemumma tosiaan ’taittaa’ punaherkun happamuutta ja hillo on todella makoisa. Hitsit, kun aina olisi aikaa keitellä hilloja ja kehitellä näitä yllättäviä makuyhdistelmiä – välillä löytyy tällaisia supersuosikkeja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *