SISUSTUS / INTERIOR

Täydellinen päiväpeitto yllättävästä myymälästä

Olen jo – paljoa narraamatta – yli vuoden etsinyt uutta, täydellistä päiväpeittoa kammariimme. Ja heittänyt jo toivonikin sellaisen löytämisestä.


Koko Villa Kotirannassa asumisemme ajan olen käyttäyt kammarissa aika tarkalleen kymmenen vuotta vanhaa valkoista päiväpeittoa, jonka ostin aikoinaan vanhaan Lahden asuntooni. Asuin tuolloin kahdestaan isomman poikani kanssa ja nukuin 120cm leveässä sängyssä, joten peitto palveli tehtävässään tuolloin loistavasti.


Mutta nyt
kymmenen vuotta ja kolme muuttoa myöhemmin
on peitto tullut tiensä päähän!


Tuo päiväpeitto on aivan liian pieni meidän nykyiseen, 180cm leveään parisänkyymme, eikä valkoinen värikään ole ehkä se paras ratkaisu näin lemmikki ja lapsitaloudessa, missä rakkaat tahmatassut – niin ulkona liikkuva kissa kuin sängyssä herkuttelevat kakaratkin – tuovat oman lisähaasteensa arkeen…


Olen kiertänyt kaikki mahdolliset sisustus- ja kodintavaraliikkeet, jotka suinkaan ovat eksyneet matkani varrelle – Ikea, H&M Home, Tokmanni, Jysk, Kärkkäinen, Hemtex… Vaikka en ole etsinyt peittoa mistään tietystä väristä tai materiaalista – ainoana kriteerinä vain soveltuvuus 180cm leveään parisänkyyn – niin yksikään vastaan tullut vaihtoehto ei ole kolahtanut.


Kävin viikonloppuna puutarhaostoksilla Keravalla ja Järvenpäässä ja siinä samalla pyörähdin Keravan HongKong -myymälässä hakemassa miehelle puuöljyä terassin käsittelyä varten.


HongKong on minulle Lahdesta tuttu liike, mutta en ole käynyt Keravan myymälässä koskaan aiemmin – ja nyt tiedän, että tulen takuulla piipahtamaan siellä jatkossakin!


Olen aina mieltänyt HongKongin
joka-kodin-kätevän-isännän lempiliikkeeksi,
missä myydään kaikkea mahdollista
perkolaattorista perämoottoriin.


Mutta yllätykseni olikin tällä kertaa suuri: Jos minut olisi tiputettu keskelle myymälää ja pyydetty arvaamaan, missä liikkeessä olen, ei rehellisesti sanottuna HongKong olisi edes käynyt mielessäni!


Oikein harmittaa, etten siinä ihmetyksessäni tajunnut kaivaa puhelinta esiin ja napata muutamaa valokuvaa todistusaineistoksi, mutta HongKong olikin yllättäen muuntautunut monipuoliseksi sisustusmyymäläksi!


Ja sieltä, HongKongin tekstiiliosastolta
mistä teki mieli kahmia mukaan myös
upeita kesäisiä pussilakanoita
löysin täydellisen päiväpeiton kammariimme!


Vaikka olin ajatellut, että valikoisin lopulta jonkun vaaleansävyisen päiväpeiton, tiesin heti tämän vihertävän peiton nähdessäni, että se oli nyt tässä – päiväpeitto, jota olin niin hartaudella etsinyt!


Kyseessä on MARIA 250x250cm -päiväpeitto (39,90€), jonka vihertää sävy muistuttaa huomattavasti kammarimme Nefriittiä seinäväriä.


Samaista peittoa oli myymälässä ainakin kauniina okran (tai sinapin…?) sävyisenä, jota itse asiassa hetken harkitsin, sillä se olisi sopinut myös kauniisti boho -henkiseen sisustukseen Nefriitin, valkoisen ja puunsävyjen kumppaniksi.


Samaista sarjaa löytyi myös 40x70cm tyynyt, mutta ne jätin suosiolla liikkeeseen, sillä olen juuri ommellut kammariin suuret (65x65cm) tyynyt Vallilan ’Glamour’ -kankaasta (Saara Kurkela 2019), joka on väriltään syvänvihreä. Suuret sisätyynyt puolestaan löytyivät Ikeasta.


Ihastuin tuohon MARIA -päiväpeittoon myös samettisen pehmeän pinnan vuoksi, joka tuntuu ihanalle ihoa vasten (oi, päiväunet tuon peiton päällä, viltin alle käpertyneenä!) ja heijastaa kauniisti valoa, olematta kuitenkaan liian kiiltävä ja viileä.


Vaikka sävy onkin melko tumma,
ei päiväpeitto pimennä tilaa!


…Voi olla, että nyt uuden päiväpeiton hurmoksessa kiellän kissalta kammariin menon ilman kunnollista tassujen putsausta – ei siis suoraan ulkotouhuista nokosille enää – ja lapsilta suklaat, sekä muut tahmaherkut kammarin telkun äärellä….


Oi, miten onkaan hyvä mieli, kun taas yksi pieni palanen
joka on vaivannut jo pitkän aikaa
loksahti paikoillleen tässä oman kodin sisustamisessa!


…Mihinköhän metsästysprojektiin sitä seuraavaksi keskittyisi? 😉

Saatat myös pitää...

2 kommentti

 1. Todella kiva päiväpeitto!

  Honkkari on kyllä helmi! Tulin niin iloiseksi, kun näin paikallisessa aviisissa ilmoituksen, että Hong Kongin tavaratalo saattaa syksyllä rantautua Kajaaniinkin. I-H-A-N-A-A! Sitten tarvitsen tänne enää Clas Ohlsonin ja elämäni on täydellistä. 😀

  1. Viimeisimmästä käynnistäni Honkkarissa on vuosia, eikä mielestäni (ainakaan Lahdessa) valikoima tuolloin ollut todellakaan näin laaja ja hyvä sisustustavaran osalta! 🙂 Eli tästä löytyi itsellenikin uusi lempikauppa!

   Clasu on kyllä toinen mahtava liike! Työpaikan viereen valmistui tovi sitten uusi kauppakeskus, josta löytyy myös Clasu (ja Tiger Shop, jeij!), joten siellä tulee käytyä usein.

   Veikkaan, että teillä siellä Kajaanissa saattaa olla paremmat liikkeet, kuin täällä Mäntsälässä… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *