LIFESTYLE

Vuosi 2018 Villa Kotirannassa valokuvin

Uuden vuoden ensimmäinen päivä kääntyy vähitellen kohti iltaa.

Tämä onkin ollut tohinan täytteinen päivä – kevyestä laskeutumisesta arkeen voidaan olla kahta mieltä; nelihenkisen perheen kymmenen lomapäivän pyykit on pesty, verannan kaapiston ovet asennettu lähes kokonaan, komeroita tyhjennetty siihen malliin, että UFF:in laatikkoon heitettiin YKSITOISTA pussillista omia & pienemmän pojan vaatteita, pidettiin isomman pojan kanssa pokeri-iltaa miehen vietyä juniori sisäleikkipuistoon riehaantumaan… Vielä pitäisi katsoa huomiset työtavarat kasaan ja pakata pienemmän hoitolaukku tämän illan aikana! HUH!

Eilinen aatto juhlittiin täällä perinteisesti lasten kanssa touhuten; luisteltiin toista tuntia kylän kaukalolla, käytiin illalla ihastelemassa Järvenpään ilotulitus ja vietettiin leffailtaa herkkuineen.

Ehdittiin päivällä jopa Ikeassakin pyörähtää noutamassa sinne saapuneet verannan kaapiston ovet!

Näin 36 ikävuoden pyörähdettyä eilen mittariin en keksi parempaa tapaa juhlistaa uudenvuodenaattoa, kuin lasten kanssa nauttien kotoilusta ja laiskottelusta! …Muistelin tosin eilen illalla, etten ole YHTÄKÄÄN uudenvuodenaattoa viettänyt juhlien baarissa – kotibileissä toki senkin edestä… Kun täytin pyöreät 30v, juhlistettiin aattoiltaa kaveriporukalla pitkissä kalsareissa ystävän kotona – yhdet parhaista syntymäpäivistä!


Näin tammikuun ensimmäisenä päivänä on loistava hetki myös muistella mennyttä vuotta ja kiittää kaikkia teitä ihania, jotka olette mukanamme näissä seikkailuissa olleet – niin läsnä elämässämme kuin blogin ja/tai Instan kautta!

Vuosi 2018 toi tullessaan monenlaisia uusia seikkailuja – eikä pienimpänä lokakuinen hyppäys vanhasta Villa Kotiranta -blogista Bloggerissa tähän uudistuneeseen versioon WordPress -alustalla. Hetkeäkään en ole katunut ja uudistuksen myötä löysin taas pitkästä aikaa kadoksissakin olleet bloggaamisen ilon!
Tuossa yllä on yearofcolour.com -sivuston @villakotiranta -Instagram tilini kuvista luoma värikartta vuodesta 2018. Mielestäni värikartta on kaikkiaan todella maansävyinen – kun vertaa alla oleviin kuukausikollaaseihin, väittäisin, että iloisia värejä kuuluisi värikartassa olla enemmänkin!
TAMMIKUU / 2018


Tammikuu oli mm. täynnä tuunausprojekteja; maalattiin aurinkoisen keltaiseksi verannan vanha liinavaatekaappi ja remontin yhteydessä talostamme löytynyt vanha lypsyjakkara.


Tammikuu oli keltainen!
HELMIKUU / 2018


Helmikuussa nautittiin mahtavista ulkoilusäistä; hiihdettiin, luisteltiin, pilkittiin ja ihan vain vietettiin aikaa kävellen lähijärven jäällä.


Runsaiden ulkoilujen vastapainoksi muistettiin myös nauttia kodin lämmöstä rentoutumalla herkutellen ja käsitöihin uppoutuen.


Kaiken kaikkiaan vuosi 2018 oli ennätyksellisen käsityöpainotteinen – veikkaan, että vuoden 2017 loppuun rauhoittunut remonttiprojekti vapautti aikaa ja energiaa olla pitkästä aikaa käsillä luova.

Helmikuu oli sininen.
MAALISKUU / 2018


Maaliskuussa luonto heräili kevääseen ja vihreän sävyt valtasivat monimuotoisuudessaan myös kodin! Kaikkialla versoi voimakkaasti ja aurinko valaisi aivan uudenlaisella hehkulla pitkän talven jälkeen.


Maaliskuu oli vihreä.
HUHTIKUU / 2018


Huhtikuussa aloitettiin kevään puutarhapuuhat esikasvatuksen merkeissä. Kevään messulta haettiin ideoita ja inspiraatiota omaan pihaan, sekä metsästettiin kesäkukkia ja perennoja.

Huhtikuussa ei mahtunut kunnolla edes kuuden hengen ruokapöydän ääressä istumaan kuin kaksi kerrallaan, kun esikasvatusrasiat olivat vallanneet jokaisen vapaan laskutilan! ….Tämän olinkin jo onnellisesti unohtanut….


Huhtikuu oli vihreä & mullanruskea.
TOUKOKUU / 2018


Toukokuussa päästiin vihdoin touhuamaan jo pihaan ja puutarhaan; käännettiin ikioma perunamaa tontin etelälaitaan, kylvettiin ensimmäiset siemenet kasvatuslaatikoihin harson alle, nostettiin kahvittelupaikkoja omenapuiden katveeseen ja ihasteltiin kukkaan puhkeavaa luontoa.


Toukokuu oli keväisen keltainen ja versonvihreä.
KESÄKUU / 2018


Kesäkuu – kuten jo pitkälti toukokuukin – oli hurjan helteinen ja paahteinen!


Vietettiin ensimmäisiä kesälomaviikkoja toteuttaen kaikkia niitä reissuja ja seikkailuja, joista remonttivuosien aikana vain haaveiltiin; tutuksi tuli niin Puuhamaa, Serena kuin Särkänniemikin – ja moni muu!


Kesän reissuista huolimatta ehti mies vielä muurata vanhoista tiilistä muurin omenapuiden kupeeseen, minä ehdin keitellä hilloja ja marmeladeja talven varalle kesän tuoreista aineksista (ja hieman tyhjentää edellisvuoden marjoja myös pakastimesta sekaan) ja ihan vain nauttia hiljaisista kesäilloista omassa puutarhassa.


Kesäkuu oli valkoinen, violetti ja heleän roosa.
HEINÄKUU / 2018


Heinäkuussa tehtiin upeita kirppislöytöjä ystävän kanssa Lappeenrannassa, käytiin pienemmän pojan kanssa mato-ongella, lähdettiin isomman pojan kanssa helteen lämmittämää kotia karkuun hotelliviikonlopuksi Helsinkiin ja kierrettiin museoita koko vuoden edestä!


Pääsimme myös nauttimaan oman keittiöpuutarhan tuoreista kasviksista ruuanlaitossa ja pakastettiin ensimmäisiä eriä talveksi.


Ja hei – sain otsatukan & uudet silmälasit vihdoin hankittua!


Heinäkuu oli mansikanpunainen.
ELOKUU / 2018


Elokuussa palattiin vähitellen kesälomien jälkeen arkeen; pienempi poika palasi päivähoitoon, isompi poika aloitti neljännen luokan!


Puutarhapuuhat jatkuivat läpi lämpöisen elokuun ja pienempi poika ihastui täysin häräpapusadon keräämiseen ja palkojen tyhjentämiseen – tai ’pyllypapujen’, kuten hän noita kutsui…


Omenoita saatiin (muistaakseni) aika tarkalleen 250kg viime syksynä ja niistä puristettua mehua on saatu nauttia pitkin talvea – eikä loppua näy!


Elokuussa hurahdin myös kirjoneuleiden suunnitteluun ja neulontaan.


Elokuu oli kaneliomenan punainen.
SYYSKUU / 2018


Syyskuussa korjattiin satoa kuin viimeistä päivää; kurpitsat ja kesäkurpitsat kypsyivät käsiin ja parhaimmillaan sahasin miehen käsisahalla lähes 25kg kurpitsaa pienemmiksi paloiksi, jotta sain keitettyä siitä pakastettavaa sosetta talven kasviskeittoihin ja kurpitsamarmeladia!


Vuosi 2018 oli ensimmäinen kesä, kun saimme omasta kasvimaasta kaiken tarvitsemamme tomaatin – ja avomaalla kaiken lisäksi! Ennätykselliset hellejaksot auttoivat takuulla asiaa…


Eikä vain puutarhan syystöitä; ehdimme viettämään aikaa Lego -messuilla Helsingissä pienemmän pojan kanssa, kiertämään Habitare -messuilla ja koluamaan kirpputoreilla.


Neulominen jäi syyskuussa vähemmälle, mutta sen sijaan löysin pitkästä aikaa vesivärit ja hurahdin maalaamaan!


Syyskuu oli poltettu oranssi.
LOKAKUU / 2018


Tuntuu, että lokakuu oli aivan hetki sitten – niin elävästi nuo syksyiset seikkailut ovat edelleen muistoissa!


Lokakuussa ulkoilin jokaisen mahdollisen pienenkin vapaan hetken – jopa etäpäivien lounastauot! Lähestyvän pimeän kauden tunnistaen piti ottaa ilo irti jokaisesta pienestäkin valoisasta hetkestä raittiissa ilmassa. Kävimme vaeltamassa koko perheen voimin Haukankierroksen ja Pohjois-Savossa seikkailimme metsässä ukin opastuksella – kera nuotiomakkaroiden, tietenkin.


Syksyn puuhiin kuului myös kanalan siivoaminen ja valmistelu talvikauteen puhtain pehkuin. …Isäni, entinen maatalouslomittaja, takuulla ratkeaisi riemusta nähdessään varustukseni tarttuessani tuohon pölisevään puuhaan…!


Syyskuu oli ruskeaan taittuvan oranssin sävyinen.
MARRASKUU / 2018


Marraskuussa aloitettiin jo vähitellen talveen ja jouluun laskeutuminen; askarreltiin paperitähtiä, neulottiin joululahjoja ja tehtiin pieniä hankintoja myös kotiin – kuten tuo ihana vanerinen himmeli!


Marraskuussa päästiin jo ulkoilemaan ihanissa, raikkaissa talvisäissä ja vastapainoksi lämmittelemään glögin & pipareiden ääressä.

Marraskuu oli sininen.
JOULUKUU / 2018


Joulukuu – yksi vuoden kohokohtia kaikkineen!


Kodin täyttivät hyasinttien, glögin ja joululeivonnaisten tuoksu. Joulun viettoon hiljennyttiin lopulta kaikkiaan yhdentoista päivän loman merkeissä, jotka vietettiin ulkoillen, herkutellen ja koko perheen voimin puuhastellen.


Marras-joulukuussa hurahdin täysin myös kirjontaan, joka oli minulle käsityölajeista uusi tuttavuus.


Joulukuu oli piparinruskea!Kiitos vuodesta 2018 – niin blogini lukijoille, IG:n seuraajille kuin yhteistyökumppaneillekin!Mennyt vuosi oli kaikin puolin huikea – ja tästä uudesta vuodesta toivon vähintään yhtä ihanaa! Kiitos, kun olette menossa mukana!


// Thank you all for this great year 2018! I wish you all happiness and joy for the upcoming year 2019!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Ihana kooste!<3 Vuoteen mahtuu paljon, ja sun vuoteen varmaan vielä enemmän.:))) Ihmettelen usein sun mieletöntä tarmoasi. <3
    Mä muuten myös vähän ihmettelin, että voiko kaikkien "vuoden värit" olla niin ruskeita. Vain yhdellä ihmisellä olen nähnyt vaaleansini-valkoisen-värikoosteen, mutta insta-tililtä en syytä löydä moiseen…
    Sain viimein aikaiseksi linkitettyä sut uudelleen blogini sivupalkkiin!:)

    1. Täytyy tunnustaa, ettei aina ole kovin tarmokas olo, mutta nää vauhdikkaat muksut sekä palo omiin juttuihini pistävät tekemään & toteuttamaan! 🙂 Blogijuttujen ja IG-kuvien välissä on paaaaaaaljon hetkiä, jotka on vietetty sohvalla maaten tai päikkäreitä ottaen – siis silloin, kun lapset sallivat pienen hengähdyshetken! Ja vaihdan ilomielin tunnin imurointihetken Netflixin katseluun – ilman huonoa omatuntoa! 😉

      Samaan kiinnitin itsekin huomiota – siis noihin väreihin! Omasta mielestä omassa koosteessani olisi pitänyt olla huomattavan paljon suuremmassa roolissa esimerkiksi tuo keltainen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *