DIY SISUSTUS / INTERIOR YHTEISTYÖT / CO-OP

DIY – Puuverstaan talvikranssi, osa 1

YHTEISTYÖSSÄ: Järvenpään Kukkatalo


Viime päivinä niin blogi kuin Villa Kotirannan Instagram -tilikin ovat olleet täynnä tohinaa kranssiaskareiden ympärillä. Eikä syyttä!


Sain mahtavan tilaisuuden päästää taas luovuuteni valloilleen, kun sain kutsun osallistua kranssikilpailuun – siis kranssin askartelijan roolissa! Samaiseen kisailuun osallistuu kollegabloggaajia Keski-Uudenmaan Blogit -yhteisöstä ja kranssit ovat esillä Järvenpään Kukkatalon Joulumarkkinoilla 23.11.2019 klo 10-15:00 (tarkempi tapahtumaohjelma postauksen lopussa).


Kannattaa käydä antamassa äänensä suosikkikranssilleen, sillä arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortti Järvenpään Kukkataloon!

Vanha pärekori toimii täydellisenä säilytysrasiana kauniille vintage -henkisille lasipalloille.


Koko viikonlopun olen viettänyt sidontapuuhien parissa verannalla. Siis tunteja!


Täytyy todella nostaa hattua kaikille teille, jotka ammatiksenne kransseja sidotte; ensinnäkin ihan mielettömän luovaa puuhaa, jossa vaaditaan taitoa nähdä todella monimutkainenkin kokonaisuus, kun pöydällä on vasta kasoja tarveaineita. Toisekseen vasemman käteni sormien nivelet huutavat hoosiannaa, kun tunteja pitää sidontatyötä sekä rautalankaa kiinni, ettei uusia oksia vanteelle sommitellessa vanhat pääse karkaamaan ja lanka löystymään!


…Näin jälkikäteen ajateltuna olisin voinut tietenkin tehdä huomattavasti pienemmänkin kranssin, mutta eihän se sitten olisi ollut minun näköiseni tusaus! 😀

Mikä raikas talvitunnelma näissä materiaaleissa ja väreissä!


Ohjeistuksena kranssien askartelijoille annettiin luoda oman näköinen kranssi käyttäen Kukkatalon valikoiman tarvikkeita.


Rakastan tällaisia haasteita!


Lähdin tietenkin luomaan Villa Kotirannan puuverstaan tunnelmaan sopivaa talvikranssia, joten tiesin, että pohjana työlle olisi remontissa verstaasta löytynyt vanha puinen vanne – kokoluokkaa hula!


Mennessäni Kukkatalolle viime torstaina tiesin melko tarkkaan, millaisen kranssin haluan toteuttaa:


Huurteisen viileän talvikranssin,
mukana puunsävyä sekä lasia
– kuin ikkuna talvimaailmaan.


Materiaaleiksi puisen vanteen ylle valikoituivat pitkän harkinnan jälkeen Kukkatalon myymälästä hopealanka, sypressi, eukalyptus ja valkoiseksi värjätty vehnä.


Lisäksi metsästä kävin hakemassa havuja, jotka sointuvat kauniisti yhteen sypressin vihreän sävyjen ja valkoisten yksityiskohtie kanssa.


Kaunis vaalea puuvillanauha vihrein kuvioin tuo puuvanteen ohella lämpöä ja pehmeyttä kranssiin. Tällä nauhalla ripustan kranssiin upeat lasikoristeet, jotka niin ikään löytyivät Kukkatalon valikoimasta.

Nauhan kuvio kuin kuusen havut!
Verannan ruokapöydän harmaa puuvillaliina toimi täydellisenä taustana luodessani vanhan puuverstaan tunnelmaan sopivaa kranssia.


Talvista viileyttä ei mikään muu materiaali kuvasta yhtä kauniisti kuin lasi.


Ja näiden lasiesineiden kauniit kuvioinnit muistuttavat jään pintaa upeammin kuin yksikään aiemmin näkemäni jouluinen lasikoriste!


Kaiken huipuksi nämä vintage -henkiset lasikoristeet messinkisin yksityiskohdin ovat kuin suoraan vanhan puuverstaamme rakennusvuosikymmeneltä, 1940-luvulta!


Tämän täydellisempiä yksityiskohtia en talviseen kranssiini olisi voinut toivoa löytäväni.


Kuten postauksen otsikko antoi arvata, en vielä tänään paljasta teille kranssin lopullista ulkonäköä, vaan joudutte odottelemaan vielä ensi viikon loppupuolelle – lähemmän Kukkatalon Joulumarkkinoita.


Jos sulkisit nyt silmäsi nähtyäsi nämä valokuvat ja luettuasi postauksesta ajatukseni siitä, millaista tunnelmaa lähdin kranssille hakemaanpystyisitkö kuvittelemaan millainen kranssista lopulta tuli?


En malta odottaa, että pääsen paljastamaan teille valmiin kranssin!!


Jos suinkin kalenterissasi on tilaa lämminhenkiselle joulutapahtumalle ensi viikonlopuksi, niin kurkkaa alta Järvenpään Kukkatalon Joulumarkkinoiden ohjelma ja liity seuraan:


Joulumarkkinat lauantaina 23.11. klo 10-15

 • Huikeita myyjiä: käsitöitä, herkkuja, kransseja
 • Kranssiäänestys by KUBLO @keskiuudenmaanblogit
 • Upea kuvausseinä – Ota näyttävä jouluselfie!
 • Kukkatalon omat jouluiset workshopit (ei ilmoittautumista)
  – kangaskassin kuviopainanta kasvimateriaalilla 10€
  – sammalamaryllis 10 €
 • Joulumuori paikalla klo 12-15
 • Keskeisen Uudenmaan musiikkiopiston esityksiä klo 12-14
 • Kahvila
 • Tarjouksia


Tervetuloa!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *