LIFESTYLE

Bloggaamisesta ja blogista

Villa Kotirannassa rakastetaan kodikasta sisustamista, kipuillaan remontin loppuun saattamisen kanssa, puuskutetaan ruuhkavuosien lapsiperhearjessa, ollaan sormet mullassa – tai askarteluliimassa, kierretään kirpputoreja ja huutokauppoja vintage aarteet ostoslistalla sekä ihan vain vietetään aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Alun perin Villa Kotiranta -blogi syntyi keväällä 2015 tarpeesta pitää yllä remonttipäiväkirjaa, mutta remontin vähitellen valmistuessa olen joutunut pohtimaan kuulunko tarinoitteni kanssa enemmän sisustus- vai lifestyle -kategoriaan. En tahtoisi lyödä kirjoituksiani yhden otsikon alle, mutta koska bloggaaminen on itselleni jo puhtaasti elämäntapa ja kaikki, mistä blogissani kerron, on osa elämäämme Villa Kotirannassa – 1940-luvun loppupuolella rakennetussa vanhassa puuverstaassa, niin taitaa blogini nykyisin kuulua enemmän lifestyle -kategorian alle.

Täällä koneen äärellä usein iltojaan ja pieniä arjen lapsivapaita hetkiään viettää nuori(ko?) aikuinen nainen, joka aina välillä unohtaa ylittäneensä jo sen kriittisen kolmenkympin rajapyykin. Oman elämänsä ruuhkavuosissa kompasteleva kahden lapsen äiti, hajamielinen haaveilija sekä liian paljon astioita kirpputoreilta kotiin haaliva avovaimo. Toimelias ja innokas kotipuutarhuri. Intohimoinen sisustaja – vaikkei sitä heti lapsiperheen arjen pyykkivuorten keskellä arvaisikaan… Omatoiminen pintaremppaaja ja Muotoilija AMK. Entinen urheiluhullu, nykyinen lapsia harrastuksiin autolla kuskaava futismutsi-wannabe. Inspiroituja. Hedonisti. Perfektionisti. Kahviaddikti. Satu.

Olen lähtöisin Kuopion maaseudulta, mistä muutin 18-vuotiaana Lahteen opiskelemaan ja sille tielle jäin yli kymmeneksi vuodeksi – olen siis hitaasti hämäläistynyt räväkkä savolainen Uudellamaalla; ei ihme, että välillä olen potenut pientä juurettomuutta ja sielu on ollut levoton, mutta viime vuosien aikana olen juurruttanut itseäni yhä vahvemmin näihin Mäntsälän (puutarha)multiin.

Perheeseeni kuuluu aviomies, joka seikkailee teksteissäni ytimekkäästi nimityksellä ’mies’, sekä kaksi poikaani; ’isompi poika’ ja ’pienempi poika’, ja uusimpana tulokkaana tyttäremme, ’neiti’. Tottelevat myös lempinimeä ’rakkaat’ – siis sekä lapset että mies. Kenestäkään heistä en koe tarvetta kertoa sen enempää tuntomerkkejä – vaikka he ovatkin elämässäni pääosissa, ovat he blogitekstieni sivuhahmoja, joilla on omat elämät somen ulkopuolella. Mies tosin on joutunut vuosien varrella sopeutumaan Instagram-poikaystävänkin rooliin…

Kirjoittaminen on aina ollut rakas harrastus, ja kirjoittamisen ilosta sekä intohimosta valokuvaamiseen syntyy tarinoita (bloggaaminen on minulle yksi tarinankerronnan muoto) Villa Kotirannan sisustamisesta nelihenkisen perheen kotoisaksi ja käytännölliseksi kodiksi – toki miehen mielestä minun käsityksiäni termeistä ’kotoisa’ ja ’käytännöllinen’ ei voi laittaa samaan lauseeseen, muka imurointi hankalaa minun kodikkaiden sisustusratkaisujeni keskellä, en ymmärrä – tai vaikka oman kasvimaan sadosta kokeiltuihin resepteihin.

Vanhoihin, vuosien 2015-2018 teksteihin voit tutustua blogin aiemmassa osoitteessa; villakotiranta.blogspot.com.

Tervetuloa blogini pariin!

// Writing about all the beautiful things around our home, Villa Kotiranta, is a 40+ years old mother of three. The old carpenter’s workshop, built in the late 1940’s, has been renoveted by me and my husband during the past years and is now serving our family as a home for five. 

In this blog I’m sharing our life, telling about the latest interior ideas and greetings from our kitchen garden.

Welcome to Villa Kotiranta!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *