DIY SISUSTUS / INTERIOR YHTEISTYÖT / CO-OP

ILON PISTOJA -kirjavinkki

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Kustannus-Mäkelä

 

Olen tehnyt erilaisia käsitöitä ja toteuttanut itseäni lukuisilla erilaisilla tekniikoilla ja tavoilla pikkutytöstä lähtien; piirtäminen on ollut intohimoni läpi lapsuuden ja nuoruuden (valitettavasti näin aikuisiällä tuo harrastus on jäänyt aivan taka-alalle), samoin akryylimaalaus. Neulomaan minut opetti isäni äiti, Aili-mummo, jo ennen kouluikää ja legenda kertoo minun istuneen ekaluokkalaisena koulubussissakin kutimet kädessä!

…Nykyisinkin minut tavoittaa yleensä palavereista neuletyö käsissä…

 

Luovuuden palo ja tekemisen into on pysynyt vakiona läpi elämäni, ainoastaan tapa toteuttaa on muuttunut elämäntilanteen tai ihan puhtaasti mielenkiinnon vaihtumisen mukaan. 

 

…Olen myös melko impulsiivinen ja helposti innostuvaa sorttia, joten pitkäkestoista syventymistä ja asioiden loppuun asti saattamista joudun harjoittelemaan ihan tietoisesti. Esimerkiksi tällä hetkellä hampaat irvessä neulon villasukkia, joiden aloituksesta olin innoissani, mutta neuloessa olen keksinyt jo seuraavan neuletyön (tanskalainen villapaita – joko itselle tai lapselle), jota malttamattomana haluaisin päästä jo aloittamaan!

 

 

Eilen illalla innostuin taas syventymään itselle uuden taiteenlajin ääreen; näin joulua kohti olen hamstrannut valkoista askartelumassaa kotiin – siis sellaista supernäppärää, joka kuivaa huoneenlämmössä – ja aiemmin muotoilemieni tonttujen seuraksi hyppäsi hyllylle nyt myös pitkäkorvainen jänis! 

…Palaan tuohon DIY-projektiin vielä myöhemmin erikseen.

 

Lokakuussa kerroinkin täällä blogissa tämän syksyn rakkaimmasta aluevaltauksesta; villalangoilla kirjonnasta. Ompelukehykset ovat olleet kovassa käytössä nyt jo useamman kuukauden ja valmistakin on tullut! …Toki pari huonetauluideaakin odottaa toteutusta…

 

 

Tämä valokuvien tyyny vei aikaa muutaman viikon – aina iltaisin Netflixin ääreen istahtaessa nappasin työn käsiini. 

 

Pohjana käytin kirpputorilta reilu vuosi sitten ostamaani tyynynpäällistä, joka kaipasi piristystä ja jonka materiaali oli täydellistä villalangoilla kirjontaan.

 

Langat puolestaan olivat jämälankoja muista neuleprojekteista, eli kierrätyshengessä tuli toteutettua tämä projekti.

 

Vinkkinä vastaavaan projektiin lähtevälle sanoisin, että valmiin tyynyliinan käyttäminen pohjana tuo omat haasteensa tekemiseen, sillä sinulla on periaatteessa vain yksi työskentelysuunta – tyynyliinan suuaukosta pitää saada koko ajan helposti kädet sisään. Kangaspalaan kirjoessa sen sijaan voit kääntää työtä vapaasti ja kirjoa vaikka kuvio yläsalaisin.

 

 

Kirjontaharrastukseeni löysin T Ä Y D E L L I S E N kirjanuutuuden Kustannus-Mäkelän valikoimasta; Nancy Nicholsonin Ilon pistoja – Ihastu leikkisään folkloreen

 

 

127 sivuun mahtuu mm. 30 inspiroivan kaunista kirjontamallia, 50 kirjontapisto-ohjetta sekä 1:1 kaavat kirjassa esiteltyihin tuotteisiin. 

 

Loistava opas siis vaikka vasta-alkajalle – kuten minulle! 😉

 

Omat taitoni kirjailuun ovat aikakaudelta ala-aste, kun jotain kenkäpussukkaa olen askarrellut, joten kirjan selkeät ohjeet erilaisiin pistoihin auttoi minua suuresti seuraavaa työtäni suunnitellessa.

…Itse asiassa inspiroiduin suuresti tuosta kannessakin koreilevasta linnusta (sielulintu?) ja tekniikasta, jossa kirjailun ohella ilmettä työhön tuo erilaiset materiaalit.

 

 

Näitä kirjan kauniita kuvioideoita tutkiessa muuten muistin, että eräässä opiskeluaikaisessa työssäni sain ilon ja kunnian koristella sarjan hameita Japaniin erilaisin folklore -henkisin kirjailuin.

 

Ehkä yksi hauskimpia työtehtäviä urallani – ja voi kuinka olisin tuolloin ollut iloinen tästä kirjasta inspiraation lähteenä!!

 

Tämän käsityöihmisen unelmajoululahjan ehdit muuten vielä kääräistä pakettiin, sillä se löytyy niin kirjakaupoista, kuin Kustannus-Mäkelän omasta verkkokaupasta.

 

Itse en raaski tätä kirjaa antaa lahjaksi, vaikka keksisin heti useammankin kuka tästä ilahtuisi, vaan omin sen itselleni tulevien käsityöprojektien innoittajaksi ja oppaaksi! 🙂

 

 

// My favorite handcraft book at the moment is this Nancy Nicholson’s Ilon pistoja -book (original: Modern Folk Embroidery)!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *