SISUSTUS / INTERIOR

Kotimme uusi Gorenje WaveActive -Kuivausrumpu


Aiemmin kevättalvella vanha kuivausrumpumme sanoi viimein sopimuksensa irti. Olihan se jo toki lähes kymmenenvuotias, ja hyvin nelihenkisen perheen pyykkimäärän kanssa palvellut, mutta aina se kirpaisee, kun kodinkone hajoaa.


Olin jo pitkin talvea kiinnittänyt huomiota, ettei pyykki tuntunut kuivuvan kunnolla, mutta viimeinen niitti oli kodinhoitohuoneeseen levinnyt ’sähköinen’ haju kuivausrumpua käyttäessä.


…Talvella tulipalon henkilökohtaisesti kohdanneena ja paloa käsivoimin sammuttaneena niinä pitkinä hetkinä, kun palokuntaa odoteltiin, olen tullut todella varovaiseksi tulen ja erityisesti kaikenlaisten sähkölaitteiden kanssa. Esimerkiksi leivänpaahtimen käyttö tuntuu nykyisin todella epämiellyttävälle ja kiskaisenkin siitä johdon heti käytön jälkeen irti.


Sinnittelimme varmaan toista kuukautta ilman kuivausrumpua, sillä emme tainneet miehen kanssa kumpikaan oikein palavaa intoa kokea uuden laitteen ostamista kohtaan. Levitin pyykit kuivumaan telineille kylpyhuoneeseen, pukuhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen – talviaikaan kuivausrummun hajoaminen on muuten aivan eri asia kuin näin ulkokuivauskauden käynnistyttyä – ja telineitä ei oikein missään vaiheessa saanut kasattua pois tieltä, sillä sitä mukaa kun pyykkiä kuivui, odotti korissa jo uusi erä kuivumaan ripustamista…


Minä olisin varmaan sinnitellyt vielä pidempäänkin, mutta mies bongasi tarjouksen ja ilmoitti, että NYT. Nyt loppuisi kärvistely, hän haluaa uuden kuivausrummun! Sinällään yllättävä käänne tarinassa, koska minä hoidan perheen pyykkipuolen, mutta en vastaankaan laittanut, kun toinen sai niin tarmokkaasti asiaan (puolestani) tartuttua.


Myymälässä ihmettelimme valtavaa valikoimaa kuivausrumpuja ja pesukoneita – ja sitä toimintojen kirjoa! Kun kerran kymmeneen vuoteen koneen ostaa, ehtii nykyvauhdilla maailma siinä välissä muuttumaan moneenkin kertaan…


Lopulta emme päätyneetkään kuivausrumpuun, jota alun perin lähdimme ostamaan, vaan mukaan tarttui tarjouslaitetta hintavampi – mutta toiminnoiltaan huomattavasti parempi Gorenje WaveActive*.


*Tarkennuksena: Kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö, saati mainos.

Oikealla uusi Gorenje -kuivausrumpu, vasemmalla vanha pesukoneemme – joka näyttää nyt 80-luvun jäänteeltä lähes kymmenen vuotta uudemman laitteen rinnalla…


Esimerkiksi digitaalinäytöt eivät aiheuta minulle suuriakaan ’pakko saada’ -tunteita, ne on lähinnä mukava plussa, mutta Gorenje WaveActive -kuivausrummussa on toiminto, joka sai minut innostumaan: Ionisointi!


Ionisointi (IonTech) kuivausrummussa vähentää vaatteiden rypistymistä, poistaa allergeenit, savujäämät, siitepölyn ja kuivauksen aikana muodostuneen sähköisyyden!


…En malta odottaa taas seuraavaa kertaa, kun paistamme lasten kanssa nuotimakkaraa metsäretkellä ja kotiin palattuamme savun hajua ei tarvitse pestä pois vaatteista (harvoin nimittäin lähtee ihan vain tuulettamalla), vaan voin ilman veden ’tuhlaamista’ poistaa hajut IonTech -tekniikkaa hyödyntäen!


IonTech -tekniikka – asia, jota ilman olen kyllä hienosti pärjännyt tännekin asti, mutta jonka olemassaolosta ja päivittäisestä käyttömahdollisuudesta omassa kotikoneessani olen nyt suunnattoman onnellinen!


Ja se tunne, kun pyykki on TÄYSIN KUIVAA ohjelman päätyttyä, ja voin suoraan koneesta lajitella perheenjäsenten vaatteet heidän omiin lokeroihinsa odottamaan viikkausta – eikä tarvitse käyttää aikaa edes silittämiseen.


Kerroinkin toukokuun alkupuolella perheemme pyykinhuollosta ja siitä, kuinka en anti-kodinhengettärenä juurikaan nauti pyykkien kanssa puuhaamisesta. Siksi perheessämme pyykkikone ei pyöri päivittäin (aiheesta aktivoitui muuten Facebookin Loistava järjestys -ryhmässä hyvässä hengessä kiivas keskustelu – pestäkkö koneellinen päivässä joka päivä vai pyhittää koko viikon pyykinpesu muutamalle päivälle?), sillä en halua joka päivä pakertaa asian parissa, joka ei tuota minulle juurikaan iloa. Ja harvoinpa sitä edes ehtii tahi jaksaa joka päivä olla kotona konetta pyörittämässä!


Pääsääntöisesti pesenkin siis pyykit ’pyykkipäivinä’ viikonloppuisin tai etäpäivien aikana, joten kuivausrumpu – ja tehokas sellainen – on taloudessamme ehdoton.


Näin kesää kohti on toki kuivausrumpu saanut olla hieman rauhallisemmalla käytöllä, kun pihalla auringonpaisteessa on kuivanut neljäkin koneellista pyykkiä päivässä!


Ja se raikas, tuulessa kuivuneiden pyykkien tuoksu – sitä ei kyllä voita mikään! …Ei eides ionisointitoiminto kuivausrummussa. 😉Aurinkoisia pyykkipäiviä!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *