HUONEKASVIT / HOUSEPLANTS SISUSTUS / INTERIOR VALOKUVAUS / PHOTOGRAPHING

UUSI MATTO TOI KESÄN TUPAAN!


Kuka muistaa ahaa -elämykseni ~kuukauden takaa, kun verannalle hankitun suuren juuttimaton levitin tupaan oikenemaan ja tajusin, että se istui vähän liiankin hyvin oleskelutilaamme?!


Noh, niin siinä lopulta sitten kävikin, että pistin vielä toisenkin maton tilaukseen…!


Tuo täydellinen, 2 metriä halkaisijaltaan oleva suuri juuttimatto löytyi Kärkkäisen verkkokaupasta. Minun Matot -merkin Siilas -juuttimattoa oli valikoimassa neljää eri kokoa (halk. 90/133/160/200cm) ja tuo suurin, 200cm, löytyy nyt meiltä kahdesta huoneesta.


Kuvia verannalta samaisesta matosta löytyy täältä, vinkvink!


Huhtikuun alussa tuvassa oli jo keväistä, mutta uusi juuttimatto tuo vihreää mattoa huomattavasti enemmän tähän tilaan valoisuutta ja raikkautta (kuva alla).


Tuntuu kuin juuttimatto korostaisi huonekalujen ja pönttöuunin värejäkin paremmin!


…Toki onhan luonnonvalon määräkin lisääntynyt melkoisesti kuukaudessa ja eteläseinustalle sijoittuvat suuret ikkunat suorastaan tulvivat valoa näin huhti-toukokuun vaihteessa.


Kaikenlaista pientä bohohenkistä tavaraa on kotiimme kulkeutunut vähitellen. Tarkoitus ei tosin ole ollut muuttaa vanhan talon sisustusta suoranaisesti boho -tyyliin istuvaksi, mutta luonnonmateriaalit ja -sävyt ovat lähellä sydäntä, joten olen iloinnut kovasti sisustusliikkeiden nykyisistä valikoimista.


Tuo punottu kori, jossa appelsiinipuu majailee (kuva alla) löytyi Tokmannilta kevättalvella. Pitkään ollutkin suunnitelmissa palata myymälään katsomaan, josko koreja olisi vielä tarjolla, sillä näillä korvaisin mielellään useammankin muoviruukun, joka on unohtunut käyttöön paremman puutteessa.


Punottuja, luonnonmateriaaleista valmistettuja koristeruukkuja olen myös vuosien varrella löytänyt runsaasti ja hyvin edullisesti kirpputoreilta – siis silloin kun ne eivät vielä olleet trendikkäitä ja saattoivat päätyä jopa ’saa ottaa’ -hyllyille.


Kauniin kasvoruukun kaktuksineen – kutsun tuota ’äitinutturaksi’ – sai isompi poika lahjaksi mummulasta, kun neiti oli syntynyt. Poika ihastui lahjaan kovasti, mutta päätti tuoda sen valoisaan tupaan minun hoidettavakseni, jotta kaktus selviäisi hengissä.


…Kolmetoistavuotias tajusi nimittäin ihan itse, ettei hänen huoneessaan, missä kaihtimet ovat aina kiinni – ellei äiti käy niitä avaamassa – viihdy mikään muu elävä kuin poika ja ajoittain kissa.


Tuvan sohvapöydälle muodostuneen asetelman puutarjotin löytyi erään kuolinpesän tyhjennysmyynnistä (entinen asukas oli ollut puuseppäharrastelija) ja perhoskuvioiset lasinaluset kirppurorilöytö.


Vanha Parolan Rottingin Lumikenkä -pöytä oli aikoinaan äitini tädiltä saatu perintöhuonekalu, jota 1990-luvulla kukaan perikunnasta ei tainnut oikein haluta ja se päätyikin vuosiksi ullakollemme. Joskus 2010-luvun alkupuolella toin pöydän Pohjos-Savosta Lahteen oman kerrostaloasuntoni terassille paremman puutteessa ja vuodesta 2014 se on kulkeutunut kolmen muuttokuorman mukana varastosta toiseen – kunnes vuosi sitten äitienpäivänä kaivoin pöydän esiin, kunnostin sen ja nostin tupaan kunniapaikalle.


PERINTÖPÖYDÄN KUNNOSTUS JA AJATUKSIA KODIKKUUDESTA


Nyt en osaa enää edes kuvitella, että tuvassamme olisi joku toinen sohvapöytä!


Kun tuvan oleskelutilaan vaihtui vihreän karvalankamaton tilalle juuttimatto,
oli aika myös vaihtaa matto keinun alle.


Koko talven keinuttelimme oranssinsävyisen ryijymaton päällä, jonka löysin vuosia sitten kirpputorilta 15 euron hintaan. Kun paksu ja pehmoinen matto oli rullattu ja kannettu varastoon, vaihdoin tilalle alakerran saunaosaston pukuhuoneesta hieman pienemmän juuttimaton, jonka ostin taannoin Tokmannin alennusmyynnistä muistaakseni alle kymmenellä eurolla.


Keinu vaatii mielestäni alleen maton – matto pehmentää keinuntaa ja suojaa myös lattiaa. Vaikka meillä elämä saa pinnoilla näkyäkin, niin ehdoin tahdoin en tahtoisi lattioita kuitenkaan tuhota. …Keittiön tuoleistakin on jo vuosien aikana jäänyt melkoinen määrä painaumia puulattiaan, sillä jalkojen alle liimatut pehmusteet irtoavat aina…


Pienellä muutoksella – vain vaihtamalla matot – saatiin suuri muutos tuvan tunnelmaan!


…Jos säilytystilaa olisi enemmän, tulisi eri sesonkeihin sopivia mattoja varmasti hankittua useamminkin… 😉

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *