LIFESTYLE

ENSIMMÄINEN LOMAVIIKKO TAKANA – PUUHASTELUJA MAALISKUISTA VAUVAA ODOTELLESSA

Yksi kokonainen lomaviikko takana ja toista aloittelemassa.


Vaikka laskettu aika onkin vasta maaliskuun puolen välin tuntumassa, päädyin jäämään pois töistä hieman normaalia aikaisemmin. Otin hieman varhennusta äitiysvapaaseen ja päätin käyttää viime kesältä lomautusten takia siirtyneen kesälomaviikon, sekä tämän vuoden talviloman, ennen laskettua aikaa.


Aikaisemmin kotiin jääminen tuntui tässä kohti oikealle ratkaisulle – vaikka äitiysloman varhaistaminen alkupäästä syökin hieman vapaata sieltä loppuosasta – sillä kiire ja stressi töissä aiheutti välillä vähän liiankin vahvoja supistuksia.


…Sain neuvolasta ihmettelyä, kun en sairaslomalle työstressin jäänyt – ja minä ihmettelin takaisin, että mitä minä sairaslomalla, kun en ole sairas…


Ja tuntuupa tämä loma nyt oikein makoisalle – kyllä, loma, sillä olen nyt talvilomalla, en äitiysvapalla – kun on saattanut työt määräajassa niin pitkälle ja hyvään kuntoon, kuin se oli mahdollista tuossa rajallisessa työajassa! …Ja silti päivät venyivät välillä jopa 13 tuntisiksi…


…Perfektionistin ja pula-ajan lasten kasvattaman lama-ajan lapsen kirous
on pyrkiä vaikka hampaat irvessä hoitamaan työt niin,
ettei kenelläkään vain ole varaa päästä sanomaan,
että olisin tiputtanut hanskat kalkkiviivoilla…


Aivan ensimmäisen vapaapäivän lepäsin: Tein herkullisen aamupalan itselleni sänkyyn, pötköttelin päivän Netflixin äärellä suklaata napostellen, otin päiväunia ja ihan vain ansaitusti lepuutin päätä sekä kroppaa rankan viimeisen työviikon jälkeen.Ensimmäisellä kokonaisella lomaviikolla (a.k.a. kesälomalla)
keskityin tekemään kaikkea sellaista,
mihin normaalisti ei aika antaisi periksi:


Saatoin aloittaa aamun hiihtolenkillä, kun olin saanut isomman kouluun ja pienemmän päivähoitoon. Miten hyvälle tuntuikaan olla aivan yksin keskellä hiljaisuutta ja ilman mitään aikatauluja nauttia luonnossa liikkumisesta!


…Ja miten hyvälle tuntuikaan kuuma suihku ja aamukahvi tuon ulkoilun jälkeen!


Ensimmäisellä lomaviikolla kävin myös Etelä-Karjalassa moikkaamassa parasta ystävääni ja viettämässä kummilasten kanssa laatuaikaa.


Ystäväni on hoitovapaalla 1-vuotiaan ja pian 3-vuotta täyttävien lasten kanssa, joten nyt kerrankin oli helppoa löytää yhteinen hetki viettää aikaa yhdessä.


Kävin myös hemmottelemassa itseäni – tai paremminkin jätin hemmottelun ihanan ekokampaamo Werson Kristan käsiin – kun pääsin kerrankin arkena piipahtamaan kampaajalle!


Olen käynyt Kristalla kohta kymmenisen vuotta, eikä kukaan muu saa koskea hiuksiini! <3


Ensimmäisellä lomaviikolla myös kahvittelin ystävien kanssa enemmän kuin viime kuukausina yhteensä! Ja kävin myös yksin kahvilla – istumassa ikkunapöydässä herkutellen laskiaispullalla ja katsellen ihmisten vilinää.


Kiersin myös kirpputoreja ja vaatekauppoja, mihin viime aikoina ei ole ollut lainkaan aikaa… Etsinnässä oli lähinnä itselle muutamia hieman isompia vaatteita näihin raskauden loppuviikkoihin – kirpputoreilta löysin pari ihanaa mekkoa edullisesti ja kaupasta oli pakko hakea pari äitiysmallista t-paitaa, kun mikään omistamani paita ei enää tunnu peittävän kupua…


Päädyin myös ostamaan muutamia vaatteita vauvallekin, vaikka olin vannonut etten mitään osta, kun suoranaista tarvetta vaatteille ei ole – meillä on kaappiin nostamista odottamassa omilta pojilta ja kahdelta kummilapselta pieneksi jääneet vaatteet.


Olen tässä nyt tehnyt melkoista ajatustyötä ja sulatellut tietoa, että meille tosiaan on nyt sitten tulossa tyttö tähän miesvoittoiseen – ja 100% äijähenkiseen – talouteen. Ja hieman kuin merkkinä itsellenikin, että näin on tosiaan käymässä, oli pakko ostaa tuo alla olevan kuvan paita ja pöksyt – tässä on nyt se määrä röyhelöä ja pinkkiä, mitä kykenen vastaanottamaan tällä hetkellä…! 🙂


Olen myös menneen viikon neulonut hyvin ahkerasti Tinttaralle villavaatetta.


Yksi neuletakki onkin jo lankojen päättelyä vaille valmiina ja toinen, ensi talveksi sopivan kokoinen villapaita (kuva alla) on nyt hihojen viimeistelyä ja lankojen päättelyä vaille valmis.


…Pitänee laittaa kuvat jakoon, kunhan saa molemmat neuleet valmiiksi.


Tuota alakuvassa näkyvää Nalle -lankaa vihreässä ja keltaisessa sävyssä on jäämässä sen verran runsaasti tähteelle, että niistä taidan vielä pienet raidalliset villapöksyt neuloa Tinttaralle.


Ja nyt toinen lomaviikko (a.k.a. talviloma) tosiaan aluillaan!


Tälle viikolle olen buukannut taasen sellaisia touhuja, jotka on pakko saada valmiiksi ennen Tinttaran syntymää.


Listalla on mm. vanhaan retropinnasänkyyn patjan tuunaaminen ja sopivien ’pimennysverhojen’ löytäminen pinnasängyn ääreen. Tarkoitus on luoda paksuilla verhoilla telttamainen katos pinnasänkyyn, jotta tarvittaessa pinnasängyn saa varjostettua, jos makuuhuoneessa haluaa vielä illalla lukea tai katsoa televisiota. Lisäksi harsoille ja muille tarvikkeille pitäisi keksiä säilytysratkaisu pinnasängyn ääreen, joka ei vaatisi reikien tekemistä seiniin.


Työn alla on myös hoitopöydän hakeminen – löysimme täydellisen lipastomallisen hoitopöydän paikallisen Facebook -kirppiksen kautta – ja tuunaaminen maalaten ja vetimet vaihtaen kotimme ilmeeseen sopivaksi. Ja tietenkin vaippojen, vanupuikkojen ja muiden pienten tarvikkeiden säilytykseen sopiva ratkaisu – ja niin ikään ilman seinien rei’ittämistä, sillä hoitopöytä tulee yläkerran wc- ja suihkutilaan.


Ja tuota tuunausprojektia varten olenkin tänään suuntaamassa rautakaupoille etsimään sopivaa maalia, sekä vetimiä!


…Voi olla, että Instagramin puolelle tulee valokuvia tuolta reissulta… 😉


IHANAA VIIKKOA SINULLE!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *