LIFESTYLE

Kesän paras puuhapäivä PuuhaParkissa!


Eilinen oli siitä erikoinen perjantai, että olimme miehen kanssa molemmat vapaalla – minä perinteisellä pitkällä viikonlopulla, mies viettämässä viimeistä kesälomapäivää pienemmän poikamme kanssa.


Tänä kesänä emme ole juurikaan ehtineet perinteisiin kesälomakohteisiin – Korkeasaarta lukuun ottamatta – joten päätimme lähteä tutustumaan Vihdissä olevaan PuuhaParkiin.


Pahoittelut kuvanlaadusta, sillä jutun valokuvat ovat nopeasti tekemisten keskellä kännykällä napattuja muistoja kotialbumiimme.


Olimme kuulleet kehuja tuttavilta ja nähneet kuvia somessa, joten pakkasimme aamulla reppuun vettä ja välipalaa, puimme helteiseen puuhasteluun sopivaa vaatetta ja hyppäsimme autoon. PuuhaParkiin (Jussinrinne 1, Ojakkala) ajaa Mäntsälästä hieman alle tunnissa, Helsingistä 40 minuutissa.


Puuha-alue on varsin laaja, 4,5ha kaikkiaan, ja se pitää sisällään yli 100 eri puuhaa.


Suosittelen aikuisiakin vetäisemään rohkeasti verkkarit ja lenkkarit jalkaan, sillä mielenkiintoista touhua riitti koko päiväksi niin nelivuotiaallemme kuin meille vanhemmillekin!


Liput PuuhaParkiin maksavat 24€/hlö (eläkeläiset 15€) ja alle 3-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.


Lipunmyynnistä voi ostaa myös tramppasukkia, jos sellaisia ei vielä omista, sillä Trampoliinimaailmaan menijöiltä vaaditaan joko oikeat tramppasukat tai todella hyvät jarrusukat. Sukat maksoi 5€/pari, ja ne vaikuttavat hyvälaatuisille, eli jatkavat käytössämme koko päivän touhuamisen jälkeenkin vielä muillakin tramppapuisto -käynneillä.


Lipun hinnasta vielä mainittava sen verran, että toisin kuin monessa muussa puistossa, tuo sisäänpääsymaksu oikeutti aivan kaikkeen touhuun puuha-alueella. Eli vaikka peliteltassa oli mm. kolikkopelejä, niin ne kaikki toimivat maksutta. Ja koska puisto on uusi, ovat myös kaikki laitteet hyvässä kunnossa – toisin kuin eräässä toisessa teemapuistossa, jossa vierailimme viime kesänä ja jota ei oltu juurikaan korjailtu sitten 90-luvun…


Eli summa summarum; PuuhaParkista ei jäänyt tippaakaan rahastuksen makua!


Muutama puuhasääntö on hyvä nostaa esille ja muistaa, jos mietit PuuhaParkiin menoa:

  • Ensinnäkin ne tramppasukat tai hyvät jarrusukat kaikille, jotka haaveilevat Trampoliini areenalle menosta.
  • Kaikki puuhailu ja liikkuminen alueella tapahtuu omalla vastuulla. Alle 10-vuotiailla lapsilla tulee olla huoltaja mukana, joka vastaa lapsista.
  • Suorituspaikoilla ei ole PuuhaParkin puolesta valvontaa, eli jokainen puuhailija ja heidän huoltajat vastaavat itse turvallisuudestaan ja siitä, että puuhasääntöjä noudatetaan.


Eli ei mitään mullistavaa, mutta hyvä muistaa, jos olet alakoululaisten kanssa alueelle suuntaamassa ja ajattelit heidän voivan touhuta puistossa keskenään. Siispä puhelimet reppuun, pylly ylös penkistä ja lasten kanssa liikkumaan!


Alueella liikkuu runsaasti henkilökuntaa, jotka opastavat ja auttavat tarvittaessa, ja erityistä ohjausta vaativissa paikoissa, kuten Kraateri-hyppy sekä Spicce-Bike -polkypyöräkaruselli, oli henkilökuntaa auttamassa lapsia ja aikuisia.


Meidän aikuisten suosikki taisi olla Trampoliini Areena, missä hullusta helteestä huolimatta jaksettiin hyppiä ja tehdä temppujakin. Minäkin rohkenin hyppäämään vaahtomuovipalasten sekaan, vaikka yleensä kammoksun noita altaita, sillä tunnen jääväni sinne palasten sekaan jumiin.


Poikaa taas selkeästi kiinnosti enemmän polkuautot, ja tuolla polkuauto- ja carting -alueella vietettiin varmasti suurin osa päivästä. Sieltä löytyi kulkuvälineitä myös meille aikuisille, joten aika ei käynyt pitkäksi.


Polkuautoilun jälkeen oli hyvä suunnata mäkeä ylös kohti Pomppulinnamaailmaa ja pysähtyä välillä auringonsuojaan Pelitelttaan.


Poika keilasi innoissaan, me aikuiset heittelimme koripalloa ja kokeilimme ilmakiekkoa, sekä erilaisia lyönti- ja potkuvoimaa testaavia laitteita. …Minä tietysti innostuin lyöntivoimaa testaavasta laitteesta ja läiskin säkkiä hiki päässä. En päässyt ihan miehen tulokseen (~900), vaan jäin reiluun 700 pisteeseen. Harmitti vähän – kunnes katselin sivummalta, kun nuoret miehet löivät <200 pisteen tuloksia…! 😉 Pienestä se ilo tulee tälle tätinaiselle…


Mäen laella sijaitsee suuri Pomppulinnamaailma, josta löytyi niin ikään hurja määrä tekemistä. Alueella on muutama ’peruspomppulinna’, mutta kaikki loput pitävät sisällään erilaisia aktiviteetteja; on kiipeilyä, esteratoja, pehmopallojen ammuntaa…


Osa radoista oli jopa niin hurjia, että hieman itseä hirvitti, mutta kun 4v määrää tahdin, niin ei äiti saanut armoa!


Mäellä on myös suuri grillauspaikka – paras tähän asti näkemistäni ikinä! Valitettavasti en tietenkään tajunnut siitä napata valokuvaa


Hieman harmittelimmekin, ettemme valmistautuneet lähtöön sen kummimmin ja jätimme grillattavat hankkimatta, mutta päätimme, että seuravan kerran kun tänne tulemme, on autossa suuri kylmälaukku mukana!


Grillaamisen sijaan kipaisimme alueen toiselle laidalle, parkkialueen takana olevaan ravintolaan nauttimaan PuuhaBuffetin (yli 12v 14,90€, 7-12v 9,90€, 3-6v 4,90€, alle 3v ilmainen), joka oli maukasta kotiruokaa. Todettiinkin miehen kanssa, että kerrankin tällainen oikeasti ravitseva ja täyttävä ruoka tarjolla, eikä vain hampurilaisia ja ranskalaisia!


Ruuan jälkeen piti meidän aikuisten koettaa ottaa hieman rauhallisemmin, koska vedimme perinteiset buffet-ähkyt! …Milloin ihminen oppii…?!


En tiedä johtuiko siitä, että oli arkipäivä vai sesongin loppuvaihetta – vai alueen laajuudesta – mutta mihinkään ei tarvinnut jonottaa, vaikka ihmisiä oli alueella paljon! Kaikkea, mitä poika halusi kokeilla, pääsi heti testaamaan – mikä helpotti menevän nelivuotiaan kanssa touhuamista.


Me aikuiset olisimme viihtyneet Sporttikadun aktiviteeteissa varmasti kauemminkin – ensi kerralla tulemme niin, että 11-vuotiaamme pääsee myös mukaan, sillä hänelle täällä olisi ollut hurjasti tekemistä!


Aamupäivällä saavuimme ja lähempänä sulkemisaikaa lähdimme takaisin kotiin. Poika olisi sinnikkäästi halunnut vielä touhuta, mutta hänestä paistoi väsymys läpi siihen malliin, että oli parempi napata poika reppuselkään ja todeta, että tulemme vielä uudelleen touhuamaan tänne kaikki ne puuhat, jotka tällä kertaa vielä jäivät kokeilematta!PUUHAPARK SAA PERHEELTÄMME ISON PEUKUN – TÄTÄ KOHDETTA VOI ILOLLA SUOSITELLA* KAIKILLE LAPSIPERHEILLE!


*Ei kaupallinen yhteistyö, vaan puhtaasti tyytyväinen käyttäjäkokemus!


*****


PuuhaPark on vielä 11.8. asti auki joka päivä klo 10-18 ja sen jälkeen viikonloppuisin (klo 11-17) aina 8.9. asti.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *