DIY EKOLOGISUUS HUONEKASVIT / HOUSEPLANTS SISUSTUS / INTERIOR

DIY – AMPPELI VALAISIMESTA

Etsiessäni täydellistä lasikupua DIY-valaisinprojektiini muutama vuosi sitten, onnistuin löytämään täydellisen retrovalaisimen kirpputorilta kymmenellä eurolla.


Valaisin oli sinällään oikein erityisen miellyttävä löytö, sillä kertaakaan en ole nähnyt vastaavaa myynnissä alle 30€ hintaan. Ja uskokaa pois, olen pitänyt silmäni auki, sillä tällaisen valaisimen tuunaisin mielelläni toisenkin…


Tuo tuunattu valaisin on muuten edelleenkin yksi suosikeistani kodissamme ja sen valossa lueskelen joka ilta unentuloa odotellessa.


Eikä valaisinprojektiin tarvittu kuin kaunis kuviolasillinen kupu, sekä johto Clas Ohlsonilta!


Ja kaikki minut tuntevat tietävät, etten ikinä osaa heittää mitään pois!


Vanhana pula-ajan ihmisten lama-ajan lapsena olen perinyt jo äidinmaidossa tavan pyöritellä esineitä – jotka toiset näkevät romuna – ja pohtia, miten voisin antaa sille vielä uuden elämän?


Valaisinprojektissani hyödynsin ainoastaan vanhan lasikuvun ja tuo metallikehikko jäi pyörimään varastoon – eli odottelemaan inspiraatiota!


Pari kerrosta valkoista spraymaalia pintaan – kotona täytyy aina olla valkoista ja mustaa spraymaalia tällaisia projekteja varten! – ja ideani sai tuulta alleen:


Kyllä, tästä tulisi maailman suloisin amppeli kammariin!


Kärkkäiseltä löytyy todella hyvä valikoima eri kokoisia puuhelmiä ja tuohon kehikon ympäri kulkevaan aukkoon sopivat nuo pikkuiset puuhelmet täydellisesti.


Pujotin helmiä ohueen askartelurautalankaan kehikon pystytukien välisen matkan verran, kieputin rautalangan pystytuen ympäri ja pujotin taasen seuraavan erän helmiä. Kun rautalankaa ei kiristänyt liian tiukalle, sai puuhelmet kaartumaan kauniisti kehikon pyöreän muodon mukaisesti.


Lopuksi solmin ripustuslangoinksi juuttinarua, pujotin jokaisesta narusta vielä hieman isommat puuhelmet koristeiksi ja solmin narut sopivalta korkeudelta yhteen – tehden samalla naruista ripustuslenkin.


Valmis!


Sopii mielestäni kauniisti tuonne jo keväistä tunnelmaa tavoittelevaan, boho -henkiseen kammariimme.


Olin löytänyt joitakin kuukausia sitten tuon luonnonvalkoisen juuttipussukan – jonka sisäosa on muuten muovitettu, joten aluslautasta ei tarvita – kirpputorilta alle parilla eurolla.


Tiesin, että se löytäisi vielä paikkansa kodissamme!Ihania pieniä tuunausprojekteja ja kodin ilmeen piristyksiä mieli kaipaa tässä maailmantilanteessa!


Onko siellä jo innostuttu askartelemaan? Kenties huoneen seinät vaihtaneet väriä? Tai huonekalut vaihtaneet järjestystä?


Meillä kammarissa päivittyi tilan ilme viime viikonloppuna muutoinkin kuin vain amppelin osalta… Palaanpa tähän vielä uudelleen erillisessä postauksessa… 😉


Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. says:

    No onpa kyllä todella kiva idea. Aurinkoista tiistaita sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *