SISUSTUS / INTERIOR

Raikkaita puunsävyjä kammariin


Päivät – ja kokonaiset viikot – katoavat kiihtyvää tahtia kesää kohti! Juurihan oli vasta helmikuu, ja hetken kuluttua käännytään jo huhtikuun puolelle…


Näin perinteisenä suomalaisena ajatusmalli tässä vauhdissa kääntyy lisäksi aina sellaiseen eteenpäin kelaavaan -malliin; juuri oli joulu, kaksi kuukautta kesälomaan, kesä menee aina liian nopeaan ja kohta alkaa taas pimenemään…Mikä tästä hetkestä nauttiminen?! 😀Pientä helpotusta kevättä odottavan mielelle on tehnyt isomman pojan kanssa aloitettu yhteinen harrastus; poika päätti lopettaa nelisen vuotta kestäneen jalkapalloharrastuksen ja koska mielestämme jotain liikuntaa kuuluu kasvavan nuoren harrastaa (tässä taloudessa tietokoneella pelaamista ei lasketa urheiluksi…), tuli vastaan uuden lajin etsiminen.


Vuosia sitten, silloin kun pojalla ei vielä ikä riittänyt, hän haaveili aloittavansa nyrkkeilyn – laji, johon itselläni on ollut on/off -suhde 17-vuotiaasta lähtien (siis parisenkymmentä vuotta, huh!). Kuin tilauksesta löytyi paikkakunnalta nyrkkeilyseura, jonka treeneissä olemme nyt sitten pojan kanssa kerran viikossa käyneet hikoilemassa.


Sitä kadoksissa ollutta liikkumisen riemua – niin äidillä kuin pojalla!


….Ja mikä parasta, olemme saaneet näin isomman pojan kanssa varastettua ikioman yhteisen tuokion arjen keskelle. Vastaavasti eilen, kun pojan kanssa pakkasimme treenikassejamme, pisti mies pienemmän pojan kanssa uimakamppeet kasaan ja hekin suuntasivat viettämään laatuaikaa uimahallille.


Kevät – lisääntyvän auringonvalon innoittamien uusien harrastuksien aikaa!


Lisääntynyt auringonvalo on myös herättänyt alkutalven horroksen jälkeen tämän oman-kodin-sisustajan katselemaan kotia taas uusin silmin – raikkaita keväisiä sävyjä kaipaa sisustus armottoman kevätauringon alla!


…Ikkunanpesukaan ei olisi pahitteeksi…


Makuuhuoneeseen on vaalean puun sekä ruskean sävyjä ilmestynyt viime aikoina harva se päivä. Valkoinen hirsipaneeli antaa kauniin taustan myös uuteen kasvupyrähdykseen innostuneille viherkasveillekin ja niiden vihreän lukuisille sävyille.


Yllä olevan valokuvan ruskea keraaminen ruukku löytyi tovi sitten paikalliselta kirpputorilta. Pieni kultaköynnöksen alku tarvitsi mullanvaihdon yhteydessä suurempaa ruukkua ja tämä uusi-vanha ruukku mahtui passelisti kultaköynnöksen käytössä aiemminkin olleeseen seinäamppeliin.


Myös kammarin hattuhyllyllä majaileva kultaköynnös sekä anopinkieli ovat ottaneet vauhtia kasvuun valoisan ajan pidennyttyä.

Hattuhyllyn ympärille seinälle kerättyyn asetelmaan löytyi punottujen tarjottimien ja korien seuraksi parilla eurolla käsittelemätön vaalea rukin lapa (kuva alla).


Uusin löytö kammariin on viime sunnuntaina ostoskierrokselta löytynyt valokuvakehys. Tukevan ulkomuotonsa ansioista sen voi ripustaa seinällekin, mutta itse kaipasin juuri tällaista pystyssä ikkunalaudalla pysyvää kehystä.


Löytö oli melko edullinen, alle 7€ Lahden Karisman K-Citymarketista. Ja koska näitä vaalean puun ja valkoisen sävyisiä kehyksiä oli hyllyssä enää tämä yksi, ei ostopäätöstä ollut vaikeaa tehdä.


Huom, huom – päätin valokuvata kehyksen ennen kuin laitan siihen perheemme valokuvat paikoilleen, joten näissä kuvissa kehyksissä on sen mukana tulleet mallikuvat.


Tuo mieheni tekemä ikkunalauta on mielestäni edelleenkin äärettömän kaunis juuri noin; maalaamattomana. Huoneessa on jo niin paljon valkoista, että vaaleaa puuta ei voi olla liikaa sitä pehmentämässä.


Ikkunalauta on ollut kovassa käytössä yöpöytänä; siinä säilyvät käsien ulottuvilla kirjat sekä puhelimet yön ajan. Tuossa pienessä punotussa korissa ovat hiuslenkkini ja -soljet, jota muutoin lojuisivat makuuhuoneen senkin päällä.


Talven lämpimänsävyiset tyynyt ja sängyn vieressä lattialla oleva oranssi ryijymatto ovat seuraavana listallani – niille haluaisin löytää raikkaammat vaihtoehdot. Hakusessa siis vihertäviä sävyjä ja lehtiaiheita, kuten esimerkiksi tyynynpäällisiksi nuo alla olevat ihanuudet:

Yllärivi: HM Home 9,99€/kpl.
Alarivi: Vasemmalla
HM Home 7,99€ ja oikealla Hemtex Borneo 22,95€.Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!


Tänään on minulla viikon viimeinen työpäivä edessä ja sitten pitkälle viikonlopulle lasten kanssa, lomps! 🙂

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *