SISUSTUS / INTERIOR

Kotikonttorille tarvikkeita


Työhuoneen – tai siis tarkemmin työhuoneen ensimmäisen työn alle otetun seinustan – kiinteiden kalusteiden hakeminen Ikeasta venähti lopulta sunnuntailta tälle viikolle.


…Olin lauantaina istumassa iltaa ystävien luona Lahdessa, aika vierähti siivillä hyvässä seurassa laulaen ja nauraen, ja ajoin kotiin vasta aamuyön varhaisina tunteina – tarkalleen 03:00 kaaduin levottomille unille pienemmän pojan 150cm pitkään sänkyyn…! Poika oli siis kömpinyt minun paikalleni sänkyymme ja vallannut alaa niin, että totesin kaikkien unien kannalta olevan parempi, että jään suosiolla lastenhuoneeseen nukkumaan. …Ja tarkalleen neljä tuntia myöhemmin minua tuijotti 20cm etäisyydeltä nelivuotiaan tutkiva silmäpari…


Unet jäivät siis järkyttävän vähille, joten suosiolla suostuin jättämään Ikea -visiitin torstain työpäivän jälkeiselle paluumatkalle – olisin varmaan nukahtanut rattiin! Sen verran sain kuitenkin tsempattua, että kävimme riehaantumassa Rajamäen uimahallissa parin tunnin ajan miehen ja pienemmän pojan kanssa – toki kotiin päästyämme nukahdinkin autuaasti parin tunnin päiväunille.


…Neljääkymmentä lähestyessä on vain todettava, ettei voi enää valvoa yli kymppiuutisten tai palautuminen kestää puoli viikkoa! Kauhulla ajattelen, että jos vielä alkoholia käyttäisi, niin varmaan sydänkohtauksen saisin puhtaasti kehon ylirasittumisesta… Huih!


Mutta koska kotikonttori ei ole kalusteidensa puolesta vielä edennyt ostoslistaa pidemmälle – ja se lista tosiaan odottaa valmiina hyllypaikkoja myöten kirjattuna – olen selannut sisustuskauppojen nettisivuja ja koettanut pohtia, mitä kaikkia tarvikkeita työhuoneeseen tarvitsisin, jotta saisin tavarakaaoksen taltutettua.


…Oivana pohjatyönä tälle ovat olleet ne Marie Kondon Netflix -sarjan 1.kauden inspiroivat jaksot! Suosittelen!

Kuvan tuotteet:
FJÄLLA säilytyslaatikko, RÅSKOG tarjoiluvaunu, KVISSLE lomakelaatikko, ALEX laatikosto, TERTIAL työvalaisin, TROLLBERGET istumis-/seisomistuki.
Kaikki kuvan tuotteet Ikea.Mitä kaikkea työhuoneessa sitten säilytän?


Kuten edellisessä postauksessa kerroin, tilasta tulee lopulta suoranainen monikäyttöisyyden huipentuma; työtila etäpäiville ja bloggaamiselle, eli tietokonetyöskentelylle, paikka piirtämiselle, maalaamiselle ja (lastenkin kanssa) askarteluille, sekä ompelutöille kaavoituksineen.


Tällä hetkellä en tiedä muuton jäljiltä vieläkään, missä ovat esimerkiksi kaikki piirustus- ja askarteluvälineeni; osa ripoteltuna pitkin asuntoa kaappeihin ja tasoille, osa edelleen jossain muuttolaatikoissa sekä melkoinen määrä hukassa työtilaan kasattujen säilytyslaatikoiden uumenissa… Tahtoisin ne kaikki nyt ainakin siististi tähän uuteen työpöytäkalusteeseen ja sen ympärille aseteltua – helposti saataville!


Tuollaisia yllä olevan kuvakoosteen lomakelaatikon kaltaisia lokerikkoja kaipaisin jopa muutamia, jotta esimerkiksi kaikki värilliset askartelupaperit saisi käsille kätevästi.


Samoin kaikki lyijy- ja värikynät, sekä tussit ja muut piirustusvälineet – unohtamatta vesiväri- ja akryylimaalauspensseleitä – tahtoisin kaivaa esiin lukuisista penaaleista ja sekalaisista purnukoista ja laittaa esille siististi, jotta inspiraation iskiessä ei into ehtisi latistua välineitä etsiessä. Tähän tarkoitukseen tuo yläkuvan RÅSKOG tarjoiluvaunu olisi täydellinen.


Ja kaikille niille – lasten ja omille – piirustuksille ja maalauksille, jotka nyt pyörivät yläkerran kaapeissa ja tasoilla, kaipaisin selkeää säilytyspaikkaa, jossa paperitkin pysyisivät suorassa eivätkä kulmat taittuisi. Siksipä haavelistalla myös tuollainen ALEX laatikosto.


Työhuoneen päätyseinä – kuva tilasta remontin ajalta löytyy vanhan blogin puolelta – on maalattu Tikkurilan Greippi -sävyllä, eli ihanan herkullisella keltaisella. Siksipä kaipaisin valmistuvaan tilaan myös pieniä keltaisia yksityiskohtia – kuten tuon Ikean TERTIAL työvalaisimen.


Kuvan tuotteet:
Notice Board Vertical Large, Kirjatuki Metalli Musta, Leimasimet Aakkoset Pieni, Pöytäkalenteri, Kirjoitusalusta Grafiitti.
Kaikki kuvan tuotteet Granit.Eikä vain valkoista keltaisin väriläikin; kaipaan tilaan ryhtiä mustista yksityiskohdista sekä pehmeyttä puun sävyistä!


Olen jo kauan haaveillut tuollaisesta kirjasintaulusta, jonka bongasin olevan alennusmyynnissä Granitin nettisivuilla (14,90€!). Kooltaan taulu on huikeat 45 x 60cm – olen aiemmin törmännyt vain pienempiin versioihin, joten tämä (+ valkoisia kirjaimia) meni välittömästi tilaukseen ja odottelen sen saapuvan postissa viikon sisään!


Noita mustia kirjatukia ihastelin myös kaikessa yksinkertaisuudessaan. Minulla on runsaasti muistikirjoja käytössä ja monia jo täyttyneitä, joita kuitenkin tarvitsen lähes päivittäin esimerkiksi etäpäivillä – ne kaikki olisi mukava saada niin ollen helposti käsille ja kauniisti esille sen sijaan, että tasoilla lojuu muistikirjakasoja…


Musta kirjoitusalusta ryhdittäisi valkoista, ~220 pitkää työtasoa ja tulisi tarpeeseen mm. piirrellessä. Inhoan tuntumaa, jos suoraan paperin alla on kova pöydän pinta ja kaivankin alustaksi aina joko muutaman lisäpaperin tai vaikka aikakauslehden.


Kuvan tuotteet:
Villa Design Basic 33cm Kello, Finlayson Elefantti kotilaatikko, SmartStore™ Compact Clear M Laatikko, SmartStore™ Compact Clear M Kansi, Oslo Säilytysrasia, SmartStore™ 37 x 28 x 15cm Valkoinen Kori, SmartStore™ 37 x 28 x 1cm kansi.

Kaikki kuvan tuotteet Kärkkäinen.Kärkkäisen verkkosivuilta löysin valtavasti säilytyslaatikoita ja -rasioita, joita harkitsen mm. askartelutarvikkeiden säilömiseen. Erityisesti askartelupaperit ja -pahvit, huopa-arkit ja kaikki pienen pieni sälä, kuten kranssitarvikkeet, kaipaavat järkevää säilytysmuotoa.


Rakastuin täysin tuohon keltaiseen Finlaysonin Elefantti -laatikkoon ensi silmäykseltä – en ole ennen kyseiseen laatikkoon törmännyt! Eikä hintakaan ole liian hurja; kaksi 400 x 290 x 155cm kokoista laatikkoa kansineen maksaa yhteensä 5,40€! Näissä säilyttäisi vaikka hieman isompiakin papereita ja maalauspohjia…


Mm. akryylimaalituubit ja väriliidut tahtoisin noihin kirkkaisiin SmartStore- tai Oslo -säilytysrasioihin, joita saa kasattua päällekkäin vaikka kiinteiden kalusteiden syvempiin vetolaatikoihin ja niiden läpi näkee helposti, mitä kaikkea rasia pitää sisällään.


Noita yläkuvan valkoisia SmartStore -laatikoita bambukansilla meiltä jo löytyykin useampi ja olen ollut todella tyytyväinen niihin. Aiheesta löytyy enemmän juttua valokuvin vanhan blogin puolelta. Vielä muutama lisää mahtuisi käyttöön hyvin, esimerkiksi latureille ja kuulokkeille säilytyspaikaksi työtasolla – näitä koreja kehtaa pitää näytillä!


Miten kovasti odotankaan, että kaikelle on paikkansa, eikä tavarat loju pitkin tasoja ja kaappeja!


Kuvan tuotteet:
Design Letters Kirjainmuki W, Design Letters kulho, Essent’ial Il Saccaccio Food kassi, BIGSO BOX Leah -säilytyslaatikko 3kpl, Essent’ial Il Saccaccio Food kassi pieni.
Kaikki kuvan tuotteet Stockmann.Olen täysin hullaantunut noihin yllä olevan kuvakoosteen Design Lettersin tuotteisiin! Haaveilen jopa hammasharjamukeiksi perheelle numeromukeja 1-4… Ehkä sitten, kun molemmat lapset ovat niin isoja, ettei mukien tipahtamista kodinhoitohuoneen laattalattialle tarvitse pelätä…


Mutta työhuoneeseen – puhtaasti omaan käyttöön – tahtoisin kynille työtasolle W O R K -kirjaimin mukirivin ja tuon kirjainkulhon työpöydän pikkusälälle; klemmareille, pyyhekumeille, ym.


Konmaritukseen hurahtaneena – onneksi vihdoin ymmärsin ettei Konmari ole yhtä kuin minimalismi! – himoitsen erilaisia pahvirasioita. Erityisesti Tiger -myymälästä on tullut haalittua jo melkoinen määrä eri kokoisia ja kuvioisia rasioita, jotka kaikki ovat jo kovassa käytössä; yhdessä valmiit korttipohjat, toisessa koristeluteipit, kolmannessa kirjekuoret, neljännessä tarrat, jne…


Nuo yllä olevat valkoiset BIGSO BOXin yksinkertaiset kuutiot olisivat kauniit vaikka avohyllyllä – ja ne suorastaan huutavat mustaa dymoa kylkeen! 😉


Essent’ial Il Saccaccion selluloosakuidusta valmistetut pussukat ovat täydellisiä askarteluhuonekäyttöön, sillä ne voi pestä pesukoneessa ja astianpesukoneessa! Tuohon suurempaan (62 x 30 x 16cm) pussiin mahtuisi vaikka lahjapaperirullat kauniisti säilöön tilan seinustalle ja pienempään (13 x 10 x 9cm) hupsahtaisivat vaikka pienet puuvillalankakeräni, jotka nyt odottelevat muovipussissa parempaa säilytyspaikkaa.Näitä kuvia katsellessa olo on kihelmöivät inspiroitunut tarttumaan toimeen ja järjestämään työhuoneen kuntoon – jopa kondomaisen pirskahteleva!Pssst: Jos haluat inspiroitua kanssani lisää kotikonttorin ja askartelutilan sisustamisesta, olen koonnut Pinterestiin melkoisen gallerian minua innoittavia kuvia; INSPIRATION: Home Office.// Inspired to finalize the renovation and decorate my home Office space!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *